Актуален списък с директории за статии

Както писах в една друга тема от форума, подготвям списък с български директории за статии. Прерових различни такива листи, има и не лошо направени, но не всички са толкова описателни и актуални (както бих искал). За това реших да изготвя такъв списък, според моите си изисквания.

Директориите са класифицирани по следните параметри:

  • Page Rank
    [*]Domain Authority
    [*](Nofollow/Dofollow)
    [*]Изисквана регистрация
    [*]Дата на създаване на сайта
    [*]IP

Tоп 5 сайтове с най-висок PR:

  1. myseoblog.org – PR4
  2. topbg.org – PR4
  3. kak-da.com – PR4
  4. razkazi.info – PR4
  5. authorbg.com – PR3

Tоп 5 сайтове с най-висок DA:

  1. myseoblog.org – 44
  2. topbg.org – 42
  3. statii.onlainbg.com – 33
  4. kak-da.com – 32
  5. blogomania.org – 31

В публикацията не засягам темата за ефективността от такива директории и пророкуванията на Мат Кътс. Това е тема на отделни разсъждения, само ще вметна че има полза от сайтовете за статии, стига те да се използват смислено.

Надявам се списъка да бъде полезен. Смятам да добавя още един параметър в таблицата, но все още се двоумя между няколко. Ако вие се сещате за някой важна характеристика която съм пропуснал, можете да я допълните в коментарите.
 
Последно редактирано:
От: Актуален списък с директории за статии

Мерси за списъка! :)

...преглеждал ли си ги всички от списъка, че гледам някои от тях (примерно statiite.com) не са публикували нищо ново от 2012 година насам?
 
От: Актуален списък с директории за статии

Колега благодаря ви за информацията, само искам да попитам тези директории приемат ли статии към актуалния момент.

Защото ако не ме лъже зрението последните статии в statiite.com са от 2012 година, в myseoblog.org пускам редовно и знам, че приемат.

За lzyi.com и statii.saitbg.com също не съм сигурен, че публикуват редовно потребителски статии, дори не знам въобще публикуват ли?
 
От: Актуален списък с директории за статии

Първоначалния списък включваше по-голям брой сайтове, но отпаднаха мнозина по различни критерии за "недостойност".

Смятам утре да редуцирам още списъка. Като ще премахна всички сайтове, в които не са добавяни статии за определен период.
 
Последно редактирано:
От: Актуален списък с директории за статии

Искам и аз да се включа по отношение на topbg.org - приемаме статии с до 2 линка, но цената е 10 бимби на статия, пиша го, за да не се заблуди някои...
 
От: Актуален списък с директории за статии

yordan_petrov спокойно можеш да махнеш statii.saitbg.com, защото си направих труда да пиша на админа, който любезно ми обясни, че директорията не е активна.

Той добави, че в бъдеще време, ще можем да добавяме статии, но срещу заплащане, което не е лошо като идея.

statiite.com с тази 2012 година също могат да отпаднат, а за iopz.com и lzyi.com още не съм сигурен, но по всяка вероятност и те споделят този модел...

Колегата w-seo писа за неговия сайт topbg.org, така че от всичките остават myseoblog.org и razkazi.info, за които гарантира, защото ги използвам редовно.

P.S.

Между другото аз имам три сайта (стари домейни) с много съдържание на обща тематика, но разменям статии във ваши сайтове/блогове. Ако имате интерес пишете ми на ЛС.
 
От: Актуален списък с директории за статии

Обновен: 15.05.2014

Изтрих от списъка всички директории, в които не са публикувани статии през последните 3 месеца. Посочил съм датата на последните публикации.

  • obqvi.org - 23.02.2014
  • marinkovi.com - 14.01.2014
  • narticle.info - 13.12.2013
  • famozni.com - 26.05.2013
  • praz.eu - 05.02.2013
  • e-bulgaria.org - 20.07.2012
  • statiite.com - 29.09.2012
  • фар.com[ - 20.08.2012
  • statii.obnovi.eu - 30.11.2011

Също премахнах директории, в които има средно по 3-4 статии за 2014г (към днешна дата).

  • opz.com
  • smetki.org
  • lzyi.com
  • насайт.com
  • oqjy.com
  • ехо.com

yordan_petrov спокойно можеш да махнеш statii.saitbg.com, защото си направих труда да пиша на админа, който любезно ми обясни, че директорията не е активна.

statii.saitbg.com е изтрит, пишете ако се оживи отново, било то в платен вариант.

Искам и аз да се включа по отношение на topbg.org - приемаме статии с до 2 линка, но цената е 10 бимби на статия, пиша го, за да не се заблуди някои

Смятам че почти всички директории в списъка са безплатни, но все пак за да няма объркване ще отбележа topbg.org с отличителен знак. Както и ако някой друг предлага платени публикации в сайта си, ще бъде отбелзан в списъка.
 
Последно редактирано:
От: Актуален списък с директории за статии

Можеш да направиш някакъв списък със сайтове предлагащи (или разменящи гест блогинг) но това е трудна задача и не знам, дали колегите ще са съгласни.

Иначе гарантирам, че ще има по-голям успех от директориите, защото там стана малко мазало. Голяма част или не публикуват статии, или го правят 10 дни след пускане на материала, което за мен е глупост.

Ето тук си споменал сайт на колега famozni.com, който в интерес на истината пуска статии, но или разменя или го прави след комуникация с автора.

Аз например предлагам гест блогинг в над 10 сайта на различна тематика, но само при размяна, ала малцина са тези, които имат реален интерес.

Макар заканите на Google, че ще следят за нарушения (употреба на екзакт мач анчори и т.н.) в гест блогинга, мога да кажа, че той все още е ефективен за България и това го знае всеки, който се занимава с link building у нас.

Гарантирам ти, че ще имаш голям успех ако направиш лист, със сайтове приемащи гостуващи автори. Що се касае до директориите мога да ти помогна, тъй като ми се налага да ги ползвам постоянно (уви със слаб ефект).
 
От: Актуален списък с директории за статии

Можеш да направиш някакъв списък със сайтове предлагащи (или разменящи гест блогинг) но това е трудна задача и не знам, дали колегите ще са съгласни

Разбира се, и за това съм мислил. Някой ден мога да развия тази идея, стига да срещна нужната подкрепа.
 
Последно редактирано:

Горе