Алгоритъм, който не всеки знае. Сигурен начин за монетаризиране на трафика от "CPA"

Adnow BG

Member
Как да печелим пари като webmaster и advertiser - Алгоритъм, който не всеки знае. Сигурен начин за монетаризиране на трафика от "CPA" и "Nativ ads".


b6c3-1390629904-22.jpg
Този метод се нарича Affiliate marketing (и без да имате сайт можете да монетизирате трафик).​

Много малко хора от България печелят пари по подобен начин, тъй като повечето уебмайстори си правят сайт и монетизират трафикът като издатели. По този начин, след регистрация във AdNow.com и след като си направите банери -вие печелите пари за всяко кликване или за импресии (ако сайта ви е с предимно има женска аудитория), поради това че мрежата е специализирана за женски трафик.

Днес ще говорим за това как може всеки уебмайстор да си купи трафик от AdNow.com и да стане рекламодател, и как може да прави приходи и без да има собствен сайт или онлайн магазин!
Първо, малко за RTB платформата и защо е толкова популярна по света за рекламодатели и уеб майстори.
Търгове в реално време ( от англ. Real Time Bidding, RTB) — сравнително нова технология в индустрията на онлайн рекламата, което представлява търг на рекламния трафик(CPC/CPM) в реално време.
Всеки може да купува трафик от подобен търг - на принципа Цена/Качество - колкото по- висока цена пускате в rtb платформата толкова по-качествен трафик ще си купите.
Голям Плюс е, че в AdNow.com цената на bid започва от $0,01.


Сега конкретно за метода как да монетизираме този трафик и какво да монетизираме:

1. Първа стъпка е да се запознаем със CPA мрежата AdCombo.com. И да научим какво е CPA мрежа (Cost Per Acquisition) - цена за действие.
Защо е нужно?! Защото всеки уебмайстор, след като се регистрира във CPA мрежата като издател, получава достъп до огромен брой стоки и оферти- най разнообразни и с различни условия. Оферта - продукт който можете да започнете да рекламирате и за всяка продажба на този продукт получавате комисиона/такса- ако го рекламирате във своя сайт.

2. Втората стъпка е да се регистрирате в AdNow.com като Advertiser. След това да направите рекламна компания и да пуснете линк към този оферта в рекламите си. Пускаме трафик директно във този оферта, която сме избрали.
Пример: След като се регистрирах в AdСombo.com избрах продукт - зелено кафе.
Регистрирах се в AdNow.com, оптимизирах рекламната кампания, настроих таргетинг и другите условия, направих креативите и ги активирах.
Как е възожно? - В CPA мрежата всяка оферта има 10 оптимизирани Landing Page и всеки landing има твоя персонален линк, който мможе да пуснете като банери, за които може да правите рекламни кампании в AdNow.com.
759beda1231f182a37cb6b556178abd2.jpg

3. Трета стъпка. Най- важната стъпка. Оптимизация на рекламната компания.
Само опитните уебмайстори и рекламодатели знаят как да оптимизарат рекламната компания, да купуват евтино трафика от RTB платформата и да го монетизират със 200 - 300% по-високи earnings от вложената в трафик сума.
Обаче, за да започне да работи коректно рекламната компания, се избират работен landing и се правят работни креативи, като се харчат 10-20% от планирания бюджет само за тестване на рекламната компания.
Огромен Плюс е, че ние не правим продажби, не мислим за логистика, нямаме склад и не търсим стоките, а и landing page също взимаме от AdCombo.com, и печелим до 40% от всяка поръчка.
Още един Плюс е, че в AdNow.com платформата има доста голям брой инструменти за оптимизиране на рекламните компании.
1.jpg


Чрез RTB платформата на AdNow.com можете да се свържете с:
- 107 държави,
- Настолни и мобилни устройства
- 900 милиона потребители на месец,
- 4 млрд импресии на месец, само 100 млн от България са.
- 150 000 партньори по целия свят,
2.jpg
Таргетирайте по:
- Устройство
- Операционна система
- Carrier
- Гео
- Автоматичен Ретаргетинг
- White/Black list - избирайки само ефективните сайти във които да се рекламирате.

Тази информация може да бъде полезна и за уебмайстори които знаят как да си натрупват евтин трафик.
Добра монетизация Ви желаем!:)
 

Горе