Ами сега ? (или как да печалбя от Adsense:)

nedqlkov

Member
Здравейте, започвам да правя блогче за Варна. ( http://about-varna.blogspot.com/ )
Сайта ще е на Английски .

Почвам да пиша днес и статии, но исках да ви попитам как да разбера имали потенциал ( дали ще излизам в гугал и дали ще взимам хубави стотинки на клик в рекламите ) ? Също исках да попитам как се работи с ключови думи ? Избирам си 2-3 думи и слагам всеки път тях за тагове или ? Целта ми е като цяло печалба от Adsense ... Трябва ли да купувам домейн ? По-добре ли ще е ?
 
От: Ами сега ? :)

Много въпроси, малко четене... Наред:
1. За да разбереш дали има потенциал трябва да си избереш ключовите думи и да провериш какви са цените им за реклами. Най-често се ползва Google AdWords. Щом ще е на английски сайта, вероятно ще искаш да го класираш в Google.com, а не в Google.bg. Обаче в момента не виждам нито META KEYWORDS тагове, нито пък някакъв пост, за който да се хвана... не мога да ти препоръчам нищо.
Varna, Varna Bulgaria, Varna Airport, Varna Weather, Varna Hostel, Varna Holidays.... разгледай ги! Преди това прочети и как се работи с AdWords, за да няма после изненади. На пръв и бърз поглед най-високата цена е около 1 лв. на клик.
2. Относно конкуренцията... също няма как да ти помогна... ти не знаеш коя дума искаш да класираш. Избери си 1-2 главни и 3-4 второстепенни... Да речем думата "Varna Hostel". Влизаш в Google.com, пишеш Varna Hostel и след това първите 5 резултата ги прекарваш през OpenSiteExplorer. Може да си изтеглиш и MarketSamurai, за да провериш конкуренцията за думата и с него. Та за Varna Hostel безпроблемно можеш да излезеш на първо място в рамките на просто няколко линка.
3. За тагове... даже бих те посъветвал да ги махнеш като цяло от сайта си. Или поне да им зададеш да не се индексират. В момента по-скоро биха вредили, отколкото да помогнат. Като цяло е хубаво да имаш ключовата си дума в meta keywords, meta description, title, да се споменава на няколко места в текста, H1, H2, H3... - така Google ще знае за какво става въпрос в твоя сайт. Що се отнася до off-page - слагаш думата като anchor (котва, анчор). Това е накратко.
4. Щом целта ти е печалба от AdSense... разгледай ТАЗИ тема и ТАЗИ тема. Със сигурност ще имаш по-голям успех в тази свера.
5. Да. За всяко начинание е по-добре да имаш собствен хост и домейн. Ако ти е първи проект - пробвай така, за да видиш как ще се развият нещата. Но като цяло за по-сериозни проекти е препоръчително да си със собствен хост и домейн.
 
От: Ами сега ? :)

Избрах си Varna и Bulgaria а за описание написах

<meta content='Varna, Bulgaria, All about Varna' name='description'/>
<title>Varna, Bulgaria</title>
<meta name='keywords' content='' /> - Това нещо не мога да намеря от къде се променя :(
 
От: Ами сега ? :)

  • Login to your blogger blog;
  • Goto Design and after that Edit Html;
  • Add the following code:
<meta content="Описанието на сайта (включи думата и тук)" name="description"/>
<meta content="Ключовите думи на сайта" name="keywords"/>

EDIT:
Varna Bulgaria - около 1500-2000 търсения месечно. Цена на клик около 1.00-1.10 лв. Виж тази тема, за да прецениш горе-долу колко да очакваш на месец.
 
Здравей, смених малко заглавието, за да е малко по грабващо и в същото време леко оптимизирано. Дано нямаш против. :)

Идеята ти е добра, но няма да е лошо да се замислиш за домейн, след като естествено видиш потенциал в идеята си и тя ти даде надежда, че нещата наистина ще тръгнат по плана, по който си тръгнал и разработил за този сайт. Като гледам имаш цел, което означава, че явно имаш и стратегия, по която да действаш. ;)

- Махни лентата на блогър
- Премахни и фав иконката на блогър
- Понапълни сайта / блога с елементи
- Слагай хубави картинки в статиите (тематични и релевантни)
- Направи тайтъла малко по кликаем и подреден, така е малко постен
- Изчисти ненужните линкове
- Оформи го като хубав блог и гледай потребителите да имат да си цъкат из него (виж т. 3)

Това е. Сложи рекламките само когато всичко е на 6, за да си сигурен, че ще получиш одобрение веднага и няма да те резнат, заради ниско качество и други такива неща.

Мисля, че ти си на ред тук. ;)
 
От: Ами сега ? (или как да печалбя от Adsense:)

Да, благодаря, че го смени аз веднага след като постнах търсих от къде да го сменя, но не намерих :D Да попитам също, добре ли е да добавям линка си тук - http://en.wikipedia.org/wiki/Varna#External_links
 
От: Re: Ами сега ? (или как да печалбя от Adsense:)

Хммм странно, добавих го но изчезна ? Нали уж всеки може да едитва статиите или нещо се бъркам ?
 
От: Ами сега ? (или как да печалбя от Adsense:)

Да, всеки може... и също така има модератори, които следят да няма злоупотреби и махат линковете. :-]
Трудно е... не е невъзможно, но е трудно да се набави линк от Wikipedia. :)

bTw, на картинките си слагай alt, title...
 
От: Ами сега ? (или как да печалбя от Adsense:)

Би ли казал в момента както оформям статиите дали са добре ? Английския ми не е перфектен затова ползвам тук-таме google translate .
 

Горе