Анкета за комикси

Какво би ви харесало повече?

  • 3(а) С предимство на рисунките, за сметка на текста

    Votes: 0 0.0%
  • 3(б) С предимство на историята, за сметка на рисунките

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    3
  • Poll closed .

deffnews

Well-Known Member
Възможност за до три отговора, по един за всеки отговор започваш с 1, 2, или 3.
 
Ето в такъв стил (@етерИум ми го беше препоръчал):

LsLUXEIqr4CyTUT9fTUaVwdIooXlOCNiTdPtrSgXgIfjmlS3r0TJVM2YiudndPhHQZuRk3Uy1_fwfo6duFfMuvw8VpF3sjVWw4MJ3Q7tohGKF6wrOsKEZL70g14R_sE8h0k4qCKawg=s1600
 
за каква възрастова граница ще е предназначен ?
Ми... ами сложно. Опитвам няколко пъти да ти отговоря. Със сигурност като стил на рисуване, ако контрата е пуснал това от неразбиране, пак не ми харесва. Самия стил, който е пуснал не ми харесва и той е присъщ на автори, които рисуват батални сцени.

Не искам да приемам контрата за толкова тъп, че да не знае какво е стил на рисуване. Ако е така, той обърква стил на изразяване със стил на рисуване.

Но поставения въпрос е за стила на рисуване.

Конкретно към твоя въпрос за възрастовите граници, хм, ами какво имаш предвид. Стилът на ДС/Марвел преобладаващо се предпочита и при по-младите и при не толкова младите. Предимно, като стил на рисуване, който е основно по-реалистичен. Техните комикси привличат най-вече със цвят и рисунки.
По-старите комикси са доста по-детайлни, макар и не толкова изпипани. Или изчистени.

Аз мога да ти кажа моето мнение. Определена история може да се представи еднакво добре и с реалистичен и с картуун стил, но ако история, която има по-голямо отноение към... исторически събития, реални събития, ако представя нещо, което има по-сериозна история, без значение дали е сай фай, фентъзи, кримка, биография и т.н. - реалистичен стил е това, което е подходящо.

Тези истории могат да се предадат и чрез картуун стил, и тогава ще е много по-трудно да се разберат, Изисква се сериозен скил в интерпретацията на сценария. Обикновено в Дисни стила има много повече скрити неща.

Така, или иначе анкетата е за стила на рисуване, и съотношението на рисунка и история, и като обем и като сътношение.

Комиска е по сложно... нещо отколкото може би се счита.
 

Горе