Аffiliate важен въпрос!

slimlady

Member
Здравейте , не ми е ясно и моля да ме светнете, за което ще съм ви много благодарна.
Та affiliate като адсенс ли е ... с банерчета или мога да си направя сайт и да качвам снимки с инфо от афф. сайта който ми предлага да работя с тях .... един вид все едно е магазин ,но ги препращам с клик към реалния сайт и всичко което има на сайта да са например само дрехи . Т.е. все едно си имам мои магазин , но всъщност предлагам нещата от другите сайтове който предлагат афф.
 
Можеш да си слагаш банерчета на афилиейти. Обикновено ти предоставят такива или ти можеш да си направиш.

Може също да листваш/продаваш афилиейт продукти. Ако са физически стоки това е възможно например с commision junction, linkshare, shareasale, amazon и други. Ако са дигитални продукти може с clickbank, digiresults и други.

За био продукти, козметики и всякакви добавки - markethealth, crocmint, moreniche, shopix и други.

Афилиейт маркетингът не е като адсенсе. При адсенсе ти плащат на клик, при афилиейт ти плащат на продажба.
 
Здравей и добре дошла. Радвам се, че си с нас. :)

Почвам директно да отговарям. :)

Нещо такова, но не съвсем. При affiliate се печели комисионна като % от продажбата на даден продукт / услуга, докато при AdSense си е или на клик или на импресии, където се смятат по тяхна формула (имаш CTR, колко е билднал рекламодателя, коя е нишата). При affiliating-а си е просто и ясно - печелиш (ти и програмата), ако има осъществена продажба.

Можеш да правиш различни неща, за да промотираш добре някой аф. програма - от банери на релевантен контент (съдържание), до цели статии с линкчета, та и ревюта на всеки продукт. Някои си отварят направо цели магазини. А има и други, които дори нямат сайт. :)

Честа практика е блог с добро написано съдържание, които чрез ревюта на отделни страници дава информация и праща към съответната програма. Мисля, че си попадала на такива блогове. Даже с банери рекламират техни вътрешни страници, на които имат продаващ текст за съответния продукт и от там чак вече като убедят потребителя, ги пращат към магазина / продуктовия сайт на самата програма.

Бихме помогнали. Кажи с какво и да се почва това. :)
 
От: Аffiliate важен въпрос!

по принцип аз искам един ден да си направя мой личен интернет магазин , но на този етап нямам тази възможност , ако мога малко по малко чрез такива програми като афф. както се казва да си набавя средства ще е ок. , но ми изглежда всичко така сложно. Сега си обработвам блог и съм си сложила адсенс а хост използвам блогер , понеже не мога да плащам всеки месец , но с адсенс е бавна работа ... имам някакви пари за реклама към гугъл адуордс ,но си гги кътам като блога ми стане идеален с доста информация , но нямам много време да отделям , в смисъл мога по 2 часа да се занимавам , но за да напиша хубава статия ми трябва поне час и кажи речи бавна история. Наскоро попаднах на дропшипинг , но всички съветват първо да се започне с афф. програми. Но не ми е ясно и дори не мога да си го представя как изглежда на един сайт . Адсенс знам вече , едно банерче на което кликат и аз печеля от клик , да знам че афф. е от комисионна обаче как изглежда да го сложа на сайта си, за това исках да си го представя дали вида им е като адсенс или мога да си харесвам някой продукт и да си го качвам на сайта ми който например а си го направя само за продажба. Да речем дамски обувки , харесвам си например 2 ма 3ма който предлагат афф. и си харесвам от тях моделите и си ги качвам на моя сайт като обява да речем , и ако някой си хареса и иска да си ги купи да го препратя към реалния сайт който всъщност ги продава а системата отчита ,че аз съм ги препоръчала и така взимам комисионната . така си го представям аз .
 
Ако ще е за физически стоки(дамски обувки) ползвай горните афилиейт посредници, които изброих(commision junction, linkshare, shareasale). При тях имаш възможност да избереш марка/бранд и да им листваш продуктите си в твоят сайт посредством products widgets/iframes, естествено с вмъкнат в тях афилиейт линк.

Ако искаш да листваш модни продукти и да печелиш на клик(PPC), ти препоръчвам fashiontraffic, shopsense на shopstyle и beso. Там имаш много възможности да им вмъкваш продуктите в твоят блог/сайт и да печелиш от клик.

От строго таргетираните афилиейти за мода ти препоръчвам rewardstyle, но искат одобрение(сайт с добър трафик и съдържание).
 

Горе