Безплатен дизайн на сайт

ediz

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Здравейте, пише ви все още зелен фрийлансър.
Тъй като след 2-3 седмици (може и по-рано) ми се очертава да ми е свободно, си търся занимавка + да помогна на някого. Нямам желание да направя динамични сайтове, така че бих направил няколко статични странички. Мога да пиша валиден html и css код. И да, търся някой що-годе сериозен клиент, за да може после сайта да стане реален и да го сложа в портфолиото си.
http://goo.gl/mL44QF ето примерен дизайн (така ще изглежда моят сайт, когато мързела приключи и си седна на задника да напиша системата).
Клиентът задължително трябва да знае какво иска, как го иска, за да не стане както в clients from hell. За сега мога да обещая да се заема само с един сайт, обаче знае ли човек в бъдеще какво мога да предложа?:mrgreen:
 
От: Безплатен дизайн на сайт

Привет,

изпратил съм ти на ЛС, едно запитване.
 
От: Безплатен дизайн на сайт

Предложението ти е интересно. Аз бих се заинтересувал, но само ако мога после лесно да редактирам кода, ако ми се наложи.
Работиш ли с някакви frameworks? Лично аз предпочитам респонзив дизайни, изградени с Sass+Compass (+ framework за html, като Zen Grid, Bootstrap или Foundation Zurb), че ровенето в pure CSS-код ми е крайно досадно.

ПС: Направи няколко примерни странички, за да можем да ги разгледаме. Примерно фронт-страница за онлайн магазин, бизнес сайт или новинарски. Това е работа, която може и да не ти се заплати, но щом имаш желание да се занимаваш с това, ще ти трябва портфолио и реално работещи страници. В последствие можеш да започнеш да правиш дизайн за WP, OpenCart, Drupal etc.
 
От: Безплатен дизайн на сайт

Здравей,
мога да работя с frameworks за html код. Също така, имам опит и с less и sass. Обаче за лични мои проекти предпочитам да вкарам чист css накрая за оптимизация. Една от причините е да се намаляват заявките към сървъра. Пък от друга страна обичам да имам контрол над всичко и имам нещо като собствен фреймуорк. В зависимост от нуждите на сайта добавям/премахвам каквото трябва. Маняк съм на тема оптимизация.
Пък тъй като не обичам да си разпилея времето, вместо да се занимавам с примерни странички, реших да помогна на хора. Сложил съм да се види горе-долу как ще ми изглежда сайта и който реши, може да ми възложи честта да им върша работа за общото благо. За сега имам с какво да се занимавам. След време ако имам време и желание, непременно ще уведомя в темата.
 

Горе