Безплатна складова програма

Kortes

Active Member
Трябва ми складова програма коя ще ми препоръчате дори да не е безплатна но поне да си оправдава парите. Ще се ползва в магазин за строителни материали.
 
От: Безплатна складова програма

Аз ще ти препоръчам какво да не ползваш - Плюс Минус.
 
От: Безплатна складова програма

Изискванията ти са малко неясно формулирани :D
Иначе отдавна не съм гледал OpenERP до къде се развило, но ако има кой да ти подкара и настрои може да върши много неща.
 
От: Безплатна складова програма

Кажи някакъв бюжет... За безплатна изобщо не се и надявай няма такива...
 
От: Безплатна складова програма

Кажи някакъв бюжет... За безплатна изобщо не се и надявай няма такива...
Хубаво е софтуера да има връзка с фикскално устройство, тогава издаването на документи/фактури става с един клик....
 
От: Безплатна складова програма

Зависи какво търсиш да покриеш като нужди:

https://www.softaculous.com/apps/erp

предполагам, че на почти всеки хостинг може да ги пробваш бързо и лесно без да си играеш да ги теглиш от различните места.

http://sourceforge.net също може да ти бъде отправна точка за да си намериш каквото ти трябва според изискванията.

иначе за бг продукт - безплатния софт на микроинвест - http://microinvest.net/Акценти/Безплатен-складов-софтуер

там обаче трябва да се съобразиш с платформата.

дори в envato маркета има разни скриптове за малко пари, но ти е много неясно заданието.
 
От: Безплатна складова програма

Блогаря на всички, @white_pawn имаш репче!

Спрях се на Microinvest и GenSoft втората е двойно по скъпа. С втората сме работили и не знам може да изберем Микро просто е по евтина, все пак трябва да се знае дали е надеждна и има ли читава потдръжка.
И признавам че въпроса ми не беше обстоен и може би не толкова обстойно формулиран но като бърза човек е така :)

Добре е програмата да е на български, лесна за управление, да има вариант за производство т.е. от няколко компонента да се създаде продукт и също да го въвежда автоматично като счетоводно количество, да има бързи справки като наличности и доставни цени, справки за ревизии и т.н. все пак може да се лиша от някои екстри за сметка на цената а тя е цената на Микроинвест или около него.
 
Има безплатна, отговаряща точно на изискванията: Microinvest Склад, но трябва да приемеш изкачащите реклами, които я съпътстват. Както и това, че функционално е повече от ОК, но платформено води началото си от края на миналия век, с всички позитиви и негативи, които това носи.
Ето една слабо платена, която също отговаря на всички изисквания: Microinvest Склад Pro
 
От: Безплатна складова програма

Блогаря на всички, @white_pawn имаш репче!

Това все пак е целта на форума - да си помагаме доколкото можем :)

Иво, аз като ваш клиент от доста години да си кажа мнението - та ще извиняваш, ама защо да ви бори пари в случая? Ако е само за да ползва уиндовс няма смисъл(имате и .iso което идва готово конфигурирано с програмата и базата и дори наподобяващо на външен вид вуиновс). Безплатния ви продукт за Linux си е достатъчно добър. Отделно човека пише, че ще го ползва за магазин за строителни материали - поне аз си мисля че ще е с доста голяма база артикули. Склад прото за уиндоус за 99 евра (май са без ддс цените) с аксеската база ще увисне бързо, бързо. А ако реши в един момент второ ПЦ да бутне в склада? - Още 99. Ах, да и още + не ми се гледа сега в сайта колко за лиценза да се ползва MSSQL или MYSQL база. 60 ли бяха?

Използвам ви част и от платените и безплатните продукти на различни обекти и съм много доволен, (Честно казано не бих си купил Склад Про, но вървеше на промоция с един Лайт и за това). Но и двата продукта - Склад Про и Warehouse Open си вършат еднакво добре работата и няма смисъл човека да дава пари, ако не се налага.

Даже ако сървъра ще е отделно по добре един Про Лайт да си купи за тия пари от който само ще продава, а да си качва продуктите през Warehouse Open, където ще му е и MYSQL сървъра.

Последното даже е по удачния вариант, вместо да се закачи на веригата и да си купи половината складов софт. Стига разбира се да има лиценз за Уиндоус, ако държи всичко да е от-до както трябва.

Поправи ме моля те, ако някъде бъркам генерално, държа да съм осведомен относно вашите продукти.
 
Съгласен съм. Ако е достатъчно компетентен да поддържа линукс решението това е ОК като вариант. Но ако се разширява, повече обекти, складове и магазини може би ще му бъде по-изгодно да ползва windows софтуера. Имаме клиенти със стотици работни места и под линукс. Просто поддръжката на системата като цена на специалисти е по-висока. :)
Но за старт съм абсолютно съгласен, че WarehouseOpen върши прекрасна работа.
 
От: Безплатна складова програма

Едно Ubunutu с WarehouseOpen и готово. Но и тук има уловка, че ако искаш повечко благинки трябва да си доплатиш за модули.
 
От: Безплатна складова програма

Изискванията ти са малко неясно формулирани :D
Иначе отдавна не съм гледал OpenERP до къде се развило, но ако има кой да ти подкара и настрои може да върши много неща.

...Добре е програмата да е на български, лесна за управление, да има вариант за производство т.е. от няколко компонента да се създаде продукт и също да го въвежда автоматично като счетоводно количество, да има бързи справки като наличности и доставни цени, справки за ревизии и т.н. все пак може да се лиша от някои екстри за сметка на цената а тя е цената на Микроинвест или около него.

@Kortes, Torbalan Trolski те насочва правилно. OpenERP (вече Odoo 8, не е българска, ако има значение) се разви доста в последните няколко години и би покрил всичките ти изисквания. С малко повече четене и мисъл и производството ще пуснеш. За търговията е сравнително лесно, а вече имаме и българско счетоводство (след версия 6).
Иначе Warehouse Open е също добро решение, но само за склад, магазин, фактуриране, продажби на дребно (каса/и). Имам няколко внедрявания на Warehouse Open през 2008-2010 и до ден днешен магазините работят с тях. Има и платени модули.
 
От: Безплатна складова програма

Warehouse open го ползвам вече повече от 2 години. Има си забележки, но предвид, че е безплатно се търпи. По-интересно е, че преди 2 месеца звънях за консултация и евентуална покупка на уиндоус версията. Мъкаааа! Първо звънях в някакъв дилър и една стринка ме остави на отворен телефон щото обсъждаше грипа на Инчето, която и да е тя, с някоя на другия телефон. След това просто ми затвори. Звънях в Микроинвест, след прехвърляне на 2ма, които не можеха да отговорят на наистина прости въпроси, то 3тия директно ме пита що искам да дам пари. Интересно е, че ми вкараха оферта ако купя да им доплатя да оправят шаблоните с гаранционните условия по гаранцията, която програмата генерира. И не мислете, че съм искал нещо извънземно. Не! Просто в момента стандартната им гаранция и условията по нея не съдържат задължителните текстове по ЗЗП. Тоест документа е крайно неактуален и директно би ме вкарал в приключение с КЗП при проверка.
Намирам за още по-странно, че се искат пари за миграция от Линукс към уиндоус версията. Все пак минаваш от безплатно към платено и би следвало, поне според мен, да не е такава брадва. А мисля, че ставае дума за 70 евро...
Иначе програмата има повече от нужното, но някак ме загубиха с отношение, трудности да намериш кой да отговори на прости въпроси.
На въпроса за производството - да, има възможност. Мисля, че се води "рецепти", тоест при създаване "рецепта" за продукт Х си задаваш количествата от продуктите, които го съставляват. Изписваш ли Х се чистят нужните количества от съставките му като наличност.
 
От: От: Безплатна складова програма

иначе за бг продукт - безплатния софт на микроинвест -

Това недоразумение - софтуер от микроинвест, още ли съществува? :evil:
 
От: Безплатна складова програма

Обсъдихме с някои познати дилъри и след като разгледахме - Микроинвест, Генсофт, Детелина, Мистрал и др. свободни съчинения се спрях на Ген. Понеже първото нямала читава потдръжка, Мистрал не може да се свържел посредством сървър с други програми, а и някои имаха проблеми с надграждането според нуждите ит.н. Решението е взето, благодаря на всички за отговорите.
 

Горе