"Бизнес Куриер" - отзиви?

The Nightmare

New Member
Здравейте,
Някой ползва ли услугите на ''Business Courier'' и какво му е мнението за тях? Гледам, че имат доста атрактивни цени за София...
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Като гледам сайта (2011-2012) и, че нямат офис извън София, не бих им се доверил (не са голяма фирма). И цените не са им толкова добри.
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Това, че са нови има и предимства...ще искат да се докажат на пазара с евтини цени и добро обслужване. Цените за СФ са добри...това имах в предвид 3.80, при 5.40 на Еконт...
''samba'', доволен/а ли си от Рапидо?
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Като гледам сайта (2011-2012) и, че нямат офис извън София, не бих им се доверил (не са голяма фирма). И цените не са им толкова добри.

Те разнасят само в рамките София...за какво им е офис в други градове?

Това, че са нови има и предимства...ще искат да се докажат на пазара с евтини цени и добро обслужване. Цените за СФ са добри...това имах в предвид 3.80, при 5.40 на Еконт...

Тук си прав, аз мисля, че няма да останеш разочарован ако ги ползваш..
може да ги пробваш и да ни кажеш :)
 
Здравейте,
Някой ползва ли услугите на ''Business Courier'' и какво му е мнението за тях? Гледам, че имат доста атрактивни цени за София...
Не съм ги ползвал и реално нямам впечатления от тях. Ползвал съм за няколко неща само за територията на София Директ.бг и мога да дам само положителни отзиви за тях. Невероятно бързи и коректни и е хубаво, че ако трябва да представяш оферта пред някой работодател или счетоводството имат на сайта си калкулатор, които ти я генерира. Не ме кефи опцията да пиша мейли, за да чакам отговор. Или да ровя по някакви ценови листи кое и да оглеждам райони.

Това, че дадена форма не е от ранга на Еконт или Спиди си има и плюсове и минуси. Ето какво реално аз виждам като такива при работа и с двата типа куриерски услуги:

Плюсове на малките куриерски фирми:

- Стараят се повече, защото всеки клиент е важен за тях.
- Винаги има човек, който няма 100 задачи за деня и лесно може да се поеме заявка.
- Достигането до шефа не се състои от минава през цялата корпоративна структура.
- Малко или никакво минало, което се застъпва с първото - трябва да се доказват на този пазар.

Минуси на малките куриерски фирми:

- Не са отиграни всички казуси и винаги има вероятност даден клиент да е проблем, с който се сблъскват за първи път.
- Малка база от ресурси, ако става дума за големи заявки.
- Съмнителен имидж докато клиента не не се обеди в качеството им или някой техен познат.
- Идея по-опростена логистична система.

Като цяло аз ползвам изгодните оферти, рядко се случва (поне в този бранш) да попадам на идиоти, които не знаят какво правят и взимат безбожни цени. Получавал съм доставки от почти всички големи, като: Speedy, Econt, TNT, DHL, Intime, City Express. За мой нужди избирам по следните критерии:

1. Цена на доставка
2. Качество на услугите
3. Лесно използване на услугите
4. И някое положително мнение от някой

Рядко има други, освен, ако случайно не ми идва нещо наум и казвам по инерция някоя голяма фирма, защото рекламата си оказва влияние и тук, както е на всякъде де.
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Благодаря за изчерпателния отговор.
Тук сте хора с много голям опит в бранша, а аз на практика не съм и започнал още, но искам да си изгладя всичко преди да започна, а не да разбирам нещата по трудния начин, както може би е било при много от вас... За това много ценя мненията ви! Какво мислите за следното: Да използвам Еконт за страната офис-офис, офис-врата, а за софия "Рапидо" или "Бизнес Куриер"? Пратките ми няма да надвишават 0,5 кг.

ПП: известно ми е, че колкото и да обмислям нещата, винаги ще срещна трудности, просто искам да ги сведа до минимум(доколкото е възможно)
 
Аз на твое място и ако ще го използвам често и от него зависи и цената към крайния потребител, защото имам чувството, че питаш с тези цел, щях да събера няколко оферти и да видя кои предлагат най-добри условия и цени. Тук някой ще каже, да ама едните са само с 10 ст. по-евтини. Да, ама ако имаш онлайн магазин с по 10 поръчки на ден, след месец ще се усетят тези 10 ст. Х 10 поръчки Х 30 дни. Ето ти 30 лв. или един добър блогпост някъде или банерче, а може и някое тънко лого за нещо обикновено. Така, че "разлика от малко" след време е много. ;)

Няма какво да го обмисляш. Добре си се ориентирал - събираш 2-3 оферти от куриери за страната, като ги подпитваш и за София и 2-3 за София. Няма много чудене и избираш на база твои си критерии, но както казах, предполагам това ще са добри условия, цена, качество на доставка и улеснени при изпълнение. Та ето ти. Чудене е когато трябва да избираш между Джесика Алба и Адриана Лима. :)

Свеждането на риска до минимум винаги се е опирала върху едно нещо - знание и информация. Имайки ги, имаш свеждане на риска до приемливи нива. ;)
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Последни спомени от някакви куриерски фирми които за първи път чувам:
d&d-express си поръчвах зимни гуми. Пет пъти ми звъни куриера да пита къде се намира адреса ми (на главен булевард в гр.Пловдив съм). Накрая отидох да го търся аз с колата, че нямах време. Метна пратката от някакъв автомобил без обозначение, че е куриерски ( в последствие разбрах, че куриерите си ползват лични автомобили и т.н.). Исках да погледна ДОТ-а на гумите и се бях разбрал с сайта от който ги поръчах и казаха, че няма проблем. Куриера ми отказа с репликата "Ми ти ако не ги харесаш, аз ще трябва да ги връщам ?!?". "Фирмата" не е от малките (имат офиси в над 41 града и то по няколко). С същите преди време изпратих една пратка с наложен платеж (по желание на получателя защото е работник в фирмата и ползва отстъпка някаква). Ами след изплащане на наложения платеж (в сайта им поне това работи) чаках 3 седмици някой да благоволи да ми се обади. Даже звънях на момчето което получи пратката да питам всичко наред ли е. Отделно при взимане на пратката пак дойде някакъв дядка с личния си автомобил и 30 минути не можа да разбере къде да напише наложен платеж в въпросната товарителница.... Накрая метна чупливата пратка на задната седалка при другите кашони въпреки, че му казах, че е чуплива. Еми предпочитам да дам 1-2 лв. отгоре (дори аз да ги платя, вместо клиента) отколкото после разправии до шия. В Еконт са ми губили пратка без застраховка. Еми изплатиха ми наложения платеж по пратката, без да питат какво е имало вътре и т.н. и без въпросната застраховка. На фирма която за първи път чувам (за куриерски услуги и не само) никога не бих се доверил. В последствие с едно просто търсене на "куриерската фирма" с която имах проблеми в гооглето излезнаха сумати оплаквания и т.н.

А тия Бизнес Куриер ЕООД нещо не ми излизат като регистрирана фирма (ако така им е името на фирмата) ? Що тъй ?
 
Аз нямам лош опит, с който и да е куриер. Винаги съм получавал доста добра услуга. Последната ми пратка, която получих от Speedy дойда тук от Бургас, но тъй като в SMS-а видях, че ще е на адрес, на който не мога да бъда в определеното време, звъннах и им казах, че ще си го взема лично, дамо да ми кажат след колко часа в кой техен офис ще е. И след като приключих работа - отидох, а той бил в друг. Помолиха ме да изчакам и момчето дойде след 5 мин. от другия офис и носеше само моята пратка. Направо ми стана неудобно, но все пак се бяхме уговорили за даден офис. Така, че не се чувствах "специален" в това отношение. Просто разминаване на адреси. Но в заключение останах с много добри впечатления от услугите им. ;)

Едно е сигурно тук, колкото повече ползваш такива услуги, толкова повече неприятни случки е възможно да имаш с някой. Това е просто закона на средните стойности. Няма какво да си говорим. Аз лично ползвам от време на време и не съм имал проблеми, но започна ли по-често, винаги ще има нещо, което да не ми хареса. Реално съм работил с 4, като и от 4те съм доволен. Това са Direct, Speedy, Econt и City Express. Сигурен съм, че и другите големи и малки са добри и качествени, но за момента не ползвам толкова активно куриери. ;)
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Аз като клиент мога да кажа относно куриерските фирми, които са ми доставяли. Интайм, спиди и еконт. Най-често онлайн магазините предлагат единствено еконт и много се дразня. Не ги харесвам. Само от един магазин, от който пазарувам редовно използват интайм и винаги са много точни, независимо дали дадената доставка си я плащам аз или магазина. На второ място съм доволна от спиди. На еконт ми се е случвало да плащам двойно в сравнение с другите две куриерски фирми. Не ме бъркат още 4-5лв, но се дразня.
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

В понеделник ще се свържа с повечето от тях, пък да видим какво ще се спазарим ;-) Ще им перифразирам едно изречение от "Кръстникът" и ще им кажа: Make me an offer I can't refuse ;)
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Аз от ДнД не съм с много добри впечатления - в определени, по-специфични моменти се дънят. Еконт горе-долу. Спиди май са най-добре.
Най-зле са българските пощи - това е ужас!
 
Re: От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Аз от ДнД не съм с много добри впечатления - в определени, по-специфични моменти се дънят. Еконт горе-долу. Спиди май са най-добре.
Най-зле са българските пощи - това е ужас!
Бг пощите даже не ги броим. Няма да им простя една случка, в която си поличих пратката отворена и омачкана. Беше пратена от PartyPoker подаръчета + брошурки. Много се ядосах, защото беше изрично споменато да не се отваря, даже и листа с продуктите в него липсваше, за да си спестят момента, в който ще попитам къде е дадено нещо, включено в списъка. Все още имам съмнения, защото "подаръка" беше шапка, която подарих, защото не нося. Такава с козирка и 100 брошурки за даване на потенциални играчи към системата. Малко се съмнявам това да е всичко, защото по форуми се хвалеха, че е имало много повече в същите пакети. Както си казах, тук е така и няма да се промени. Няма нищо по-гадно от това някой да ти отвори пратката и да прецени, че нещо не е за теб. На такива им пожелаваш да им изсъхнат крадливите ръцете и толкова. От тогава БГ пощи не съществуват за мен. Едно време бяха нещо като "единствената" алтернатива, но сега са просто най-лошата.

Всички си наем, от опит, с кои бихме работили и кои бихме препоръчали.
 
От: Re: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Аз на твое място и ако ще го използвам често и от него зависи и цената към крайния потребител, защото имам чувството, че питаш с тези цел, щях да събера няколко оферти и да видя кои предлагат най-добри условия и цени. Тук някой ще каже, да ама едните са само с 10 ст. по-евтини. Да, ама ако имаш онлайн магазин с по 10 поръчки на ден, след месец ще се усетят тези 10 ст. Х 10 поръчки Х 30 дни. Ето ти 30 лв. или един добър блогпост някъде или банерче, а може и някое тънко лого за нещо обикновено. Така, че "разлика от малко" след време е много. ;)

Няма какво да го обмисляш. Добре си се ориентирал - събираш 2-3 оферти от куриери за страната, като ги подпитваш и за София и 2-3 за София. Няма много чудене и избираш на база твои си критерии, но както казах, предполагам това ще са добри условия, цена, качество на доставка и улеснени при изпълнение. Та ето ти. Чудене е когато трябва да избираш между Джесика Алба и Адриана Лима. :)

Свеждането на риска до минимум винаги се е опирала върху едно нещо - знание и информация. Имайки ги, имаш свеждане на риска до приемливи нива. ;)

Не, цената на самите продукти към крайния потребител няма да зависи от цената на куриерската услуга, но все пак причините, поради които искам по-ниски цени поне за София са безброй:
1) По-ниска цена на доставка - повече хора ще са склонни да закупят даден продукт
2) В началото таргета ще ми е предимно за София ( все пак почти 1/3 от населението на БГ е съсредоточено там, пък и хората са финансово в по-добро положение)
3) При поръчка над определена сума, доставката ще е безплатна и за мен е от значение дали ще се бръкна в джоба с 5.40 или с 3лв
4) Не дай си Боже, клиент да откаже поръчката и аз да трябва да поема разходите двупосочно, едно е 6лв, друго е 10.80, а такива случаи, колкото и да не ми се иска, ще има...дано поне са малко :)
etc...

Поздрави!
 
Цената на самите продукти няма да зависи, но тотала си зависи. Последното, което поръчах бе риза за 28 лева, но тук в офиса на Speedy платих 33 лева. За това си има значение. Има две схеми тук, или включваш доставката в цената и с голям надпис обявяваш, че си FREE доставка, или просто я прибавяш после към сумата на продукта. И като цяло:

1. Да, това е повече от сигурно. Всеки спестен лев за крайния потребител си е бонус за него и той го взима под внимание. А има и такива дето се ровят и сравняват много. Тук си лидер, ако успееш да предложиш най-добри цени.

2. Ако е тук, определено ти трябва коректен и добър куриер. Локалният (за София) се чудя дали не е и по-специализиран. Виждал съм с колела и мотопеди, това е в пъти по-добре от някой бус обикалящ цял ден задръстените улици на София и връщащ пратки в един офис, при евентуално ненамиране на получателя.

3. Да, при количество винаги има отстъпка там. Поне добрите компании го предлагат. ;) Има значение всеки лев, в това спор няма. За това ще фиксирате нещо като условия и договор, цени и ще се подпишете. Но е важно тестово да пробваш някой, преди да се обвържеш. Ще е задължително да имаш нещо като договор, защото ти отговаряш пред клиентите си, а пред теб - никой, ако нямаш договор.

4. Ще имаш много казуси, ако се занимаваш активно с доставки на продукти. Това ще е само част от тях. Но са в малък %. В повечето случай нещата се случват добре и точно, естествено тук пак ще кажа, че е важно да се гледа при избора на куриерска фирма.
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Благодаря за съветите, ще ги имам в предвид тези неща.
Тази седмица трябва да ми изпратят една тениска с 'Бизнес Куриер' и ще видя как стоят нещата при тях и дали ще остана доволен от услугата, а след това ще споделя какви са ми впечатленията.
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Здравейте отново,
Днес получих въпросната тениска по Бизнес Куриер и съм много доволен...Обади ми се едно момиче и беше пред вратата на апартамента. Излязох, платих, взех си я и ''чао довиждане лека нощ приятни сънища мерси'' Обаче съм пред голяма дилема и се надявам, чрез мненията си и големия си опит да ми помогнете в правилния избор...
Бизнес куриер ми отправиха оферта за София крайна цена от 3.42лв, за същата услуга Спиди ми предлагат със 79ст повече, т.е. 4.21лв... Дилемата ми е голяма, защото от една страна 79ст не са малко, но от друга за 79ст ще съм по спокоен, че клиентите ми ще използват утвърдена, качествена услуга, както и факта, че евтиното винаги излиза по-скъпо...
Но пък днес останах доволен от Бизнес Куриера... лошото е, че в понеделник, когато исках да ги попитам за цената, сайта не им работеше...пратих им имейл и те ми отговориха чак след 3 дена, а от Спиди се свързаха с мен веднага даже неколкократно за да уточним всичко... и така в крайна сметка плюсовете на бизнес куриера са, че са със 79ст по евтини и че днес всичко беше наред ( Но изводи след една пратка не могат да се правят...няма да са достоверни...) плюсовете на Спиди ги знаете всички, още повече, че ще ги ползвам и за страната, както и за чужбина... Аз като чели клоня повече към Спиди, но ще се радвам да чуя и вашето мнение! Благодаря и приятна вечер!
 
От: "Бизнес Куриер" - отзиви?

Не ги преценявай при нормални условия. Интересно е как се справят при дъждовете, снеговете - при по-екстремни условия.
Тогава си проличава добрата услуга и не толкова добрата...
 

Горе