Блогърите в света вече са над 180 млн.

arsenal

Playa
Блогосферата привлича все повече участници, като в света вече има 184 млн. блогъри, сочат данни от проучване на Universal McCann, цитирано от bizcommunity.com.
Най-голямата блогърска общност се намира в Китай - 42 млн. блогъра, повече от САЩ и Западна Европа, взети заедно.
Оказва се, че блоговете са основна медия в глобален мащаб - 73% от интервюираните в проучването интернет потребители са чели блог. Основната тема, за която потребителите пишат в блоговете си, е личен и семеен живот.
Социалните медии* оказват влияние върху репутацията на марките - 34% публикуват мнения за продукти и марки в блоговете си. 36% от потребителите пък възприемат по-положително компании, които имат блогове.
Социалните медии са глобален феномен, който се наблюдава на всички пазари, независимо от по-широката икономическа, социална и културна среда. 57% от интернет потребителите са се присъединили към социална мрежа, с което я правят платформа номер едно за създаване и споделяне на съдържание, сочат още данните.
Общо 55% от потребителите са качвали снимки онлайн, а 22% са качвали видео. Сайтовете за качване на видеоклипове достигат проникване от 83%, сочат още данните.
Рекламодателите и марките никога не са имали толкова голям потенциал, какъвто предлагат брандираните приложения, съдържание и услуги, коментират анализаторите.
В проучването са интервюирани 17 хил. интернет потребители от 29 държави.



източник: инвестор.бг
 
От: Блогърите в света вече са над 180 млн.

Супер статийка, баце. Аз лично мисля че доста хора тук вдигат тази бройка и се надявам завбъдеще да продулжи тенденцията нагоре. Мисля още че това ще се превърне в много голяма индустрия.:) Даже може и да стигне броя на сайтовете в близко бъдеще. Все пак освен "дневник", може да е направен (блога) с комерсиялна цел. :)
 
От: Блогърите в света вече са над 180 млн.

Блогърите са много, а представете си блоговете колко са :lol:
Иначе блога наистина е доста успешна форма на уеб страниците ;)
 

Горе