Блог, бизнес и маркетинг

apostol

New Member
БЛОГ И МАРКЕТИНГ

Ние можем и трябва да използваме блога като средство за реклама, защото:

1. Блог лесно се създава. Ако имате компютър и връзка с Мрежата, вие можете да си направите блог. Създайте го час по- скоро и… РЕКЛАМИРАЙТЕ чрез него. РЕКЛАМИРАЙТЕ себе си, вашата стока, услугите, които предлагате…

2. Блогът е автентичен. В наши дни рекламите ни заливат отвсякъде и ние често се питаме доколко те са достоверни. Може ли изобщо да им се вярва?... При блога нещата стоят малко по- другояче. Вие говорите с потенциалния потребител едва ли не очи в очи. Вие доставяте информация от ПЪРВА РЪКА. За разлика от медиите, които ни будалкат с информация от втора, трета, че и четвърта ръка. Тази информация е съмнителна; тя е НЕДОСТОВЕРНА. Чрез блога вашата благонадеждност нараства неимоверно.

3. Блогът е безплатен. Много важен момент! Защото при платената реклама и най- глупавият човек си мисли: „Аааа, платена реклама- значи ще хвалят стоката си, няма как да е другояче…”

4. Блогът създава репутация. Научната дисциплина маркетинг ни учи, че не цената, не качеството, а доверието продава стоката. Доверието пък почива изцяло на… репутацията. Репутация се изгражда чрез… реклама. Има и още нещо… С течение на времето вие ще си изградите репутацията на ненадминат експерт във вашата област и то само с помощта на един блог!

5. Блогът може да ви осигури пазар и клиенти. Работата обаче е там, че ако не сте холивудска звезда, само вашите близки ще четат написаното от вас. Затова вие трябва да популяризирате вашия блог. Как става това ли?... Ето как:

- Чрез сиг- файл. Настройте вашата електронна поща така, че всеки ваш и- мейл да бъде подписан с вашето име. Под името ви непременно трябва да има линк към вашия блог.

- Чрез абонамент. Предложете на евентуалните абонати някакви допълнителни екстри, ексклузивна информация и пр.

- Чрез допитвания. Създайте едно простичко допитване и приканете читателите да участват в него. Мре нашего брата да дава акъл, да взима отношение, да изказва становища и съображения.

- Чрез членство в някаква общност. Присъединете се към блогерите, които пишат на теми, близки до вашата. Така печелите допълнително доверие, защото хората се чувстват сигурни, когато от линк в един блог отиват към друг, който се списва от реално лице, препоръчано от независима трета страна. Има и още нещо. Няколко блогера внушават по- голямо довери от един самотен блогер.

- Чрез RSS. RSS е най- бързо разрастващата се съвременна технология в Мрежата. Прибавите ли RSS feeds към вашия блог, вие със сигурност ще намерите допълнителни читатели, а абонирането за вашия блог ще стане още по- лесно.

Дайте тласък на вашия бизнес чрез създаването на един блог. Не отлагайте, защото блогът бавно, но сигурно се превръща в един чудесен инструмент на Интернет маркетинга.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
Добра статия. Много мерси за нея. :wink:
Да, блога е добро средства да създадеш малък ресурс в която и да е ниша, но има едно малко "Но" трябва да се стараеме да се в лидерски позиции - а именно - блога да е уникален, полезен и ценен за потребители. Да съдържа информация свързана с пазара, в който оперирате. Задължително е също така всеки един посетител на блога ви да стане ваш ако не редове то поне непостоянен читател.

Искам и да поговоря за подточките дадени в т.5. :

Стигането на инфото от вашият блог е описано в тази точка и то използвайки няколко начина - въпроса е поситетеля да прояви интерес към блога. Дистрибуцията вече става както лесна, така и приятна. Трафика ви расте, не включваме и факта че новите посетители също са част от общият трафик.

Така, искам да отворя и темата за това как да го направите привликателен. Еми един блог става ценен с контент, ресурси <които webmaster-ите могат да ползват>, визуално приятно, добра навигация към всичко от блога.

Желая ви приятни празници и блогване.
 
Така е...

Така е, съгласен съм. Хората влизат в Интернет главно поради две причини:

1. За да си прегледат пощата

2. За да търсят информация

Ако в блога си не им поднасяте полезна, необходима информация, както и да "оптимизирате", успех няма да имате.
 
Прпускаш N 3 - забавление: онлайн игри, видео, вицове, развлечения, запознанства, чат и т.н.
 
Сложно става

Сложно става, тежко и тромаво с игри, запознанства и пр. Уникалното, ценното, полезното съдържание замества всичките тези маневри. За справка: блогът на Сет Годин.

Не искам да звучи нескромно, но и моят блог има вече достатъчно посетители и то само поради една причина- съдържанието. Защото аз нищо друго не предлагам...
 

Горе