Брой конекции към сървър...?

dekemvri

Well-Known Member
Здравейте,

1) Интересува ме как се определя оптималният брой физическите конекции, които даден сървър може да издържи?

2) Отделно някой може ли да ми препоръча наети сървъри, на добра цена.. Предполагам в чужбина е по-евтино да се наеме сървър, защото тук струват доста скъпо.

3) Някой скоро купувал ли е сървър, препоръчайте ми някоя фирма с хубави сървъри на добри цени.

Благодаря предварително :) :eek:
 
ами зависи за какво се връзват към сървъра ако е за операция която товари като ресусрси според вида на процесор(а/ите) има голяма разлика какво може да поеме сървъра до почти няколко пъти... отделно хитрото ползване на кеширания може да свали натоварването още няколко пъти ....

Ако има нещо голямо за сваляне оптималния брои конекции зависи от скороста при доста компании бюджетните сървъри са на 10 мбита порт срерщу $10 отгоре те връзват на 100мбита и можеш да поемеш 10 повече свалящи без да изпитат дискомфорт спрямо първата опция

така че първо реши какво ти трябва

отделно винаги като станеш много голям можеш да добавиш още сървъри и лоад балансър ;)
 
От: Брой конекции към сървър...?

Благодаря,

Изясниха ми се доста неща :) Все пак някой ако може да препоръча мощни сървъри на приемливи цени, нека да пише в темата :)
 
От: Брой конекции към сървър...?

Мое лично мнение е, че не трябва толкова да мислиш за мощтна машина, а за добър firewall, който да намали натоварването. Реално и обикновен комп може да подмине скъп сървър, но само при добри настройки.
Обикновенно се блокират чупените пакети (мръсен флъд) чрез iptables, ограничава се ping-ът до минимум (пак с iptables) и допълнително с apache-то се ограничават броя връзки за всеки домейн/поддомейн (аз лично за това ползвам mod-cband). Ако е за обикновен сайт без картинки, лимит 2 паралелни връзки и 2 отговор за секунда си е добре. Ако е с повечко картинки на една страница, то 10-тина паралелни връзки ще ти стигнат. Ако е за download на файлове, то повече от 2 паралелни връзки на IP е нежелателна.
Тук не трябва да се питаш колко паралелни връзки може да издържи сървъра, а как да го оптимизираш за да не забива от излишен товар. От мой личен опит мога да ти кажа, че при липса на защита срещу мръсен флъд дори само един компютър с достатъчно модифициран FlashGet може да ти забие сървъра.

Мой сървър за не повече от 800лв като цена без проблем съм го виждал да държи 50 постоянно отворени връзки за download продължително време. Натоварването на процесора не е голямо в такъв момент, от което следва, че може да понесе поне още толкова теглещи.
 

Горе