Бъзиклийкс - „който работи за заплата - работи на загуба“

happyslacker

New Member
Разберете, няма заплата, аз не работя за заплата, аз работя за печалба. Всеки, който работи за заплата, работи на загуба, защото се е съгласил да работи за печалбата на някой друг. Докато не осъзнаете, че трябва да работите за печалба, а не за заплата, ще сте циганин.

Каролев: „Понятията сива икономика и достойно заплащане са комунистически клишета.“*

* Не е точно онзи Каролев. Коригирах пунктуацията.
 
Последно редактирано:
От: Бъзиклийкс - „който работи за заплата - работи на загуба“

Абсолютна глупост. Разбира се, че работиш за печалбата на някой друг. Когато работиш за чужд бизнес, ти си единствено на печалба, защото не влагаш капитал и нямаш рискова инвестиция - влагаш времето и уменията си. Когато бизнесът си е твой, тогава някой друг ще работи за твоята печалба, но ти поемаш целия риск.
 
От: Бъзиклийкс - „който работи за заплата - работи на загуба“

Статията е написана за да дразни едновременно и привържениците на пазарната икономика, и техните противници.

Тоест целта е да накара мемботите да споделят и коментират. Не мога да отрека, че Чергар се справя добре (обаче му куца правописа).

Като работиш за заплата - получаваш някаква сигурност (няма нужда да инвестираш много пари - друг го прави). Обаче така не получаваш максимално възможната печалба.

Който рискува - той има потенциал да печели повече.

В статията „циганин“ има друго значение.
 
От: Бъзиклийкс - „който работи за заплата - работи на загуба“

доста голяма част от българските бизнесмени са цигански царе, ако не знаете всеки цар си има ниша, примерно джебчии, орките джобят, в края на всяка "сделка" обръщат джобовете на десетник, този събира всичко и на края го предава на царя, който разпределя всичко по равно(минус 50% такса на царя), т.е. ето Ви пак комунизъм

още по-голяма част от българските бизнесмени са цигани-десетници - понеже всичките пари минават през тях - те пипат в касата и открадват "заработеното" и така ликвидират и собствения си бизнес, и цялата циганска икономика
 

Горе