Бърза проверка за свободни exact match домейни

Poltargaista

Active Member
Привет!

По принцип следя много блогове и форуми, но точно на BullBlogger явно съм го пропуснал. Вчера съвсем случайно попаднах на статията "Бърза проверка на ключови фрази за нов домейн (ВИДЕО)" и ми стана приятно, че научих нещо ново. Защо ново? Защото предпочитам българското и никога не съм ползвал чуждестранни доставчици за каквото и да било. Точно поради тази причина не бях запознат с възможността на GoDaddy за проверка на множество домейни едновременно.

Сами можете да си представите колко е неприятно и бавно да се проверява дали има свободен exact match domain на по 30-40 думи ежедневно. Та този материал ми дойде в подходящо време (въпреки, че е малко поостарял (2010)). Смятам, че и на хората от MFA бранша също ще им бъде полезен, ако не са запознати с него.

НО, същинската причина да пиша, е че в материала се ползват само Broad думи. Проблема идва от там, че когато се пусне проверка за 50-60 думи по Exact и Phrase те се появяват с "кавички" и [скоби] покрай тях. Точно това всъщност затруднява прилагането на метода.
Което пък ме подтикна да се отърва от този проблем и набързо написах - Easy Multiple Domain Checker.
Линк за сваляне.
Нищо сложно не е - просто премахва скобите и кавичките на думите, за да може метода описан от BullBlogger да се прилага и днес.

Надявам се да ви е полезен, колкото на мен! :|
[SUP]
+Ангел Порязов - Профил в Google+​
[/SUP]
 
Последно редактирано:
Ами полезно е, но ако беше помислил малко нямаше да има нужда да пишеш подобно нещо :)

1) Влизате в Notepad++.
2) Давате Find and Replace опцията.
3) Намирате { и заменяте с празно място.
4) Намирате } и заменяте с празно място.
5) Намирате " " (интервала) и заменяте с празно място.

Иначе евала за усилията.
 
От: Бърза проверка за свободни exact match домейни

Благодаря за забележката. Досетих се за това, но пак изисква писане... друго си е само copy/paste. :D

А и освен кавичките и скобите, които маха, предлага думите директно в два варианта - слети и с тирета. Обръща и suggested domains в думи за проверка. =]
 
Re: От: Бърза проверка за свободни exact match домейни

Благодаря за забележката. Досетих се за това, но пак изисква писане... друго си е само copy/paste. :D

Е, ако правиш бърза справка, не е проблем. На мен на ден ми минават няколко хиляди проверки през ръцете. Затова и там ми е по-лесно, че си отсявам домейните 500 по 500, че нали Татетата не позволяват повече.

Иначе за някой неизлечимо мързелив, който не иска да отвори Ноутпада и проверява по малко думи ще е спести няколко секунди и мозъчни гънки.

Хубаво си се постарал, ще дам реп, ама сега не ми дава. :)
 
От: Бърза проверка за свободни exact match домейни

Бълк тула на Goddady mаха автоматично скобите и кавичките на думите/фразите. Просто трябва да дадеш ОК на съобщението, което ти казва, че има специални символи.
 
На началната даваш "Bulk Domain Search". Над полето за проверка на домейн.
 

Горе