Здравейте,

"Колеги", набарах една "далавера", до колкото може да се нарече така.

Искам на всеки да е ясно, че схемата е опасна и не мога да гарантирам нищо. Всеки, който се захване с нея го прави на собсвена отговорност и риск!

Става въпрос за сайт, в който инвестираш средства, с който сайта разполага, както намери за добре и за възнаграждение ти дава 12% на ден от сумата, която си инвестирали. Точно така 12%! И на мен ми звучеше невероятно, но е факт. Тази "далавера" най-вероятно скоро ще 'умре' и много хора ще изгорят с пари, но за момента работи, но не се знае до кога. Реално схемата освен всичко е и 'пирамида', защото работи с реферали и съответно взимаш % и от тях.

Сайтът си има някои особености:

1. Работи основно с крипто валути. Т.е. можеш да депозираш, като си купиш крипто валути от някъде и ги трансферираш в сайта. В моя случай аз купвам Ether от coinbase и ги пращам в сайта. Неудобстовото тук е, че трябва да пратиш точно толкова койни от валутата, колкото ти изчислят от сайта, в противен случай изгаряш с тях. Т.е. ако от сайта ти изчислят, че 100$ са точно 0.5462478 ЕTH (числото е примерно), то ти трябва точно толкова да им изпратиш.

2. Като депозираш някакви средства те автоматично се заключват за 12 работни дни или това прави общо 16 календарни дни. През всеки един от тези дни сайтът ти изплаща 12% от сумата, която си депозирал на ден. Т.е. ако депозираш 100$, то всеки работен ден ще получаваш по 12$ и на 16-тия ден ще имаш твоите 100$ + още 144$

3. Като минат тези 12 работни дни (или общо 16 дни) , в които парите ти са били заключени, сайта освобождава сумата ти и ти трябва да решиш дали да я дръпнеш, като това разбира се става само с койн протфейл, дали да реинвестираш отново.

В общи линии това е всичко като инфо. Отново повтарям:

Искам на всеки да е ясно, че схемата е опасна и не мога да гарантирам нищо. Всеки, който се захване с нея го прави на собсвена отговорност и риск!

За малко да забравя да ви пусна линк до прословутия сайт:
http://bit.ly/2j5JDoI (реферал разбра се)
 
Последно редактирано:
Изгарял съм с подобна схема преди години. Обикновена понзи схема е, както колегата горе спомена. Не се връзвайте.
 

Горе