Бързо осребряване на чек в чужбина.

denica_kz

New Member
Не съм много на ясно как стоят нещата с тези банки. Моля за помощ. Работих два месеца в чужбина и ми плащат в чек. Нямам сметка нито в чужбина, нито в България на мое име, но и на двете места има сметки където мога да ги сложа на други имена. Искам да ги взема кеш, ако е възможно, но се прибирам в България 3-4 дни след като получа последния чек (има и събота и неделя). Така, че времето ми е много ценно. Моля за спешна помощ.
 
От: Бързо осребряване на чек в чужбина.

Малко е трудно щом нямаш сметка на твое име, просто отиди в банката в която има сметка твой приятел или приятелка и ги попитай за възможни варянти.

Отделно ако въпросния работодател знае, че нямаш сметка и неможеш да осребриш чека ведна може и невалиден чек да ти даде ( без покритие ).

друг е въпроса, че при осребряване на чек парите може да се теглят след 2,3,4 работни дни, а не веднага ( виждат се в сметката, но не са налични )

успех, незнам какво друго да напиша
 
От: Бързо осребряване на чек в чужбина.

Ако дадеш повече инфо може и да ти помогнем - за коя страна става въпрос и какво пише на чека?
Та хвърлих малко боб, но дори и на кокали не излезна8)

Мога да ти кажа как да постъпиш в UK - ако чека е "отворен" тип отиваш в банката на работодателя ти и го осребряват, ако случайно не е, а пише "account payee only", молиш работодателя ти да го "отвори" и вече знаеш какво:wink:

П.П. Никакъв шанс да го вкарат в сметка на твой познат.
Последен вариант - отиваш в някоя "банкова фирма" - например Credit Union и си отваряш сметка, за разлика от банките там процедурата е много по-лесна и документално освободена!
Горните опции са без да ти удържат такса, ако не те бърка, че ще вземеш по-малко - варианти има:wink:
Успех.
 
От: Бързо осребряване на чек в чужбина.

Има предлагащи такива услуги в САЩ, дерат страшно големи комисионни от хора, които са бедни и с мислене типично като за беден човек. Иначе има банки, които вършат тази услуга без допълнителни такси (ако имаш сметка при тях) - те са за богатите и за тези, които са си направили труда да проучат.

В България ще чакаш поне месец да ти осребрят чека и ще те одерат с такса, която е 20-30-40 лева (зависи от сумата) - след като си отвориш сметка в банката, разбира се (сметка в банка се отваря лесно, ако имаш българска лична карта - за половин час ще попълниш бумагите).

Тема: Най-добра банка за осребряване на чекове
 

Горе