[Видео] Интервю със служител от Гугъл за новия Пингвин - интересни разкрития

Doctor_BG

Active Member

Шокиращо интервю поне за мен.

Най-важните цитати:

"Penguin doesn't penalize anymore. It doesn't demote... And it works in real time"



Излиза, че "лошите" линкове нямат се отразяват негативно на SERP, а просто ще се игнорират.

Това ще доведе до по-агресивен линк билдинг от SEO специалистите.

Чака ли ни SEO апокалипсис?
 
Излиза, че "лошите" линкове нямат се отразяват негативно на SERP, а просто ще се игнорират.
Толерантност е днешната мода. :mad:
 
Няма "лоши линкове" и никога не е имало, има с по-малка и с по-голяма тежест. Трябваше им обаче малко време да го осъзнаят :)
 
Няма "лоши линкове" и никога не е имало, има с по-малка и с по-голяма тежест. Трябваше им обаче малко време да го осъзнаят :)
Да, това беше най-правилната формула, още преди време. Линковете винаги са били с различна тежест, но това е нормално за мрежата. Можеха много лесно преди години да си решат проблемите с тия блог мрежи....просто игнорираш....а те милите, ако мине...различни клас IP-та, не знам си какво. :)
 
Първо, доста субективно си остава понятието "лоши линкове". Като изключим negative seo практиките с линкове от adult сайтове, няма еднозначно лоши линкове. Но за google това не е ново нещо, подобни линкове се игнорират от години. На меб лично ще ми бъде много забавно да гледам как се избиват SEO "специалисти" да блъскат линкове като едно време, поне видиш ли вече пингвина не наказвал и сам ще отсее помията, която пускат.
 
Ама какво като са адулт. Все пак, ако имаш сайт за уголемяване на онази работа, какво да искаш като линкове? Реално това е, плюс медицински сайтове, мъжки списания, но топ аудиторията ти е адулт трафика. :)

Това "незвимането под внимание" е много добре за SEO-тата, защото така те трудно биха сгрешили, нали? Вкарват по 100 линка на месец - 50 директории за статии и обикновени директории, 30 от сходни по тематика форуми, 10 от топ топ сайтовете в нишата си и обиколните го ниши и 20 от ей такива - пълнеж в схемата. Естествено избягват се торенти, хакнати, фишинг, спам сайтове и вредни според Google. То се подразбира кои и какви са. И рано или късно - с много отделено време и бюджети си вече позакотвен на добри позиции. Естествено пак се иска мозък.... :) Но някак е по-улеснена играта. :)
 
Друго имах предвид, говорех за negative seo и "лоши линкове". Сещаш се, някой не го кефи, че сайта ти го бие и решава да ти пусне някакви линкове от руски и китайски сайтове за възрастни, а твоя сайт предлага намалени рокли примерно. Та точно ей такива очеизвадни negative линкове google ги игнорира от доста време. Освен това, все някой колега ще се сети как му е бил хакнат wp сайта и напълнен с китайски страници и от тях десетки изходящи линкове към други хакнати сайтове (естествено с китайски анкъри). Та тия линкове google си ги игнорира, дори не се появяват в WMT. Според мен малко трябва да се вникне в нещата и да не се бърза със заключенията и тълкуванията на някакво изказване от google. По тази логика, всички сайтове, наказани алгоритмично от пингвин, би трябвало да се класират вече супер добре, нали са "амнистирани".
 
Те наказаните сайтове първо трябва да излязат от сентбокса и после да поемат малко в по-правилна посока. Това е трудното. После става лесно, но все пак авторитет не се гради само с линкове, защото в общата формула ще влезе и това. А и историята на домейна е също от значение, нищо че сега навлиза идеята да не се взимат в предвид лошите линкове. ;) Кофти сайт не е само хакнат или заразен, или криво написан. Може да е супер, но тук вече и потребителя ще си даде своите сигнали колко е ок сайта. И разбира се Google ще си го вземе това на 100% в предвид.
 
Излиза, че "лошите" линкове нямат се отразяват негативно на SERP, а просто ще се игнорират.

Не е вярно това, лошите линкове са си проблем, блек хет сео-то е проблем. Ако не си дисаволвате лошите линкове, ще ви дърпат назад в SERP-а. Това го говоря от опит, не от кво пише тук и там и кой кво казал.
 
На мен ми се струва, че основния проблем в тази дискусия е, че не се интерпретира правилно изказването на човека от Google, а освен това доста повърхностно се гледа на термина "лош линк".

С риск да се повторя - това не е нищо ново за незачитането на "лоши линкове" /под лоши разбирайте примерно negative seo кампания/. Човека си го каза - линк от seo директория за линкове най-вероятно ще бъде игнориран - но защо? Една от причините е, че хората разполагат с такава база данни, ръчно наказани подобни линк ферми и т.н.

Относно понятието лоши линкове, темата е дълга, кое е лош линк и кое е хубав - примерно може от едно и също място да пуснете два различни линка, към два различни сайта и за единия да има положителен ефект, а за другия негативен. Google може, вероятно е да игнорира определени източници на линкове (примерно за целия домейн), но няма да ви смята линка както трябва ли сте го пуснали или не, та да ви зачита само "хубавите".

Но все пак всеки сам си решава, щом смятате, че с блъскането на всякакви линкове и разчитайки, че Google сам ще игнорира "лошите" /каквото и да смятате да означава това/ , както се казва good luck ;)
 
Не е вярно това, лошите линкове са си проблем, блек хет сео-то е проблем. Ако не си дисаволвате лошите линкове, ще ви дърпат назад в SERP-а. Това го говоря от опит, не от кво пише тук и там и кой кво казал.
Ехе, добре дошъл. Не се беше вясвал от доста време. :)
 
Четох наскоро, че след последната актуализация от Г - ключовите думи и беклинковете вече не са от първостепенно значение за класирането на даден сайт. Интересно изследване бяха направили и доста сравнения между различни сайтове. Водещото било много качественият контент и заглавието на всяка статия. И чак след това всички останали неща. Има поле за размисъл:).
 
Ехе, добре дошъл. Не се беше вясвал от доста време.

хех, добре заварил :) движех няколко неща едновременно и нямах много време, но сега малко предколедно - почивка, та ще съм по-активен ;)


Четох наскоро, че след последната актуализация от Г - ключовите думи и беклинковете вече не са от първостепенно значение за класирането на даден сайт.

Къде го чете това? Също не е вярно. Най-елементарното, влез в гугъл, напиши примерно best razor blades и виж кви солидни неща излизат (демек с много линкове). Намери ми някакъв термин, който да е комерсиален и топ 10 резултатите да има страница с много хубаво съдържание, ама без линкове.
 

Горе