Видове VPS според виртуализацията

bobi98

Active Member
Ще бъде много полезно ако някой който е наясно,да обясни:

Какво е KVM,Xen,OpenVZ,предимства,недостатъци,кое и за какви сайтове е най добро и тн.
 
От: Видове VPS според виртуализацията

Здравейте, копирам информация, която писах в една друга тема.

Информация за OpenVZ и KVM:

Накратко OpenVZ е на ниво операционна система, тоест всеки виртуален сървър е инстанция на сървъра майка и се води повече като контейнер. При този вид операционната система във всеки виртуален сървър използва по-малко системен ресурс, защото ядрото е споделено с това на сървъра майка. За пример - VPS с nginx и wordpress - ~50MB общо използвана RAM за целия сървър, докато KVM - ~120MB. Както с KVM, така и OpenVZ има гаранция за минимум RAM памет на ваше разположение, но освен нея и имате и допълнителна максимална (burstable) памет за критични ситуации при OpenVZ. Тя при нас също е гарантирана. Тъй като OpenVZ не е реална емулация на виртуална машина, цените са по-ниски от KVM, което я прави най-използваната технология в света.

KVM VPS виртуализация е модерна технология, считана от милиони за най-добрата в изолацията на ресурсите. Подобно на XEN, тя предлага реална емулация с гарантирани ресурси, както и позволява използването на самостоятелно ядро, което дава възможност за инсталирането на всякаква Операционна система, а не само Линукс, както е OpenVZ (а Windows и FreeBSD също).
С KVM VPS-а се доближава повече до физически сървър и на практика е почти като такъв, както и лесно може да се мигрира към физически сървър.
 

Горе