Вижте какъв мейл получих от ICN

memorex

Member
ICN.Bg има възможността да осигури на своите потребители улеснена
процедура по регистрацията на домейн имена от зоната .bg – без необходимост
от основание, до 120 минутна процедура, възможност за регистрация на
домейни
на физически лица и фирми, без допълнително основание за регистрация.
Единственото изискване е домейна да бъде свободен към момента на
заявяването му.
Това значи ли, че без да имам регистрирана фирма мога да си регистрирам .bg домейн :eek: :eek: :eek:
 
Нещо не ми се вярва... аз доколкото знам само една фирма в България може да предоставя БГ домейни...а за тях да не говорим - нещастници. Според тяхната политика домейн името ми трябваше да бъде 16 символа!!! Предполагам, че са сключили някакъв договор, нещо като affiliate!
 
www.registrator.bg каза:
15 септември 2007г.
Съобщение:
Уважаеми клиенти,
Във връзка с непрестанно нарастващия интерес към услугата за безпрепятствено регистриране на домейни в областта .bg ви съобщаваме, че на 17 септември - денят на гр. София, "Бизнес Технолоджи" открива нов офис за работа с клиенти, който ще се намира в гр. София на ул. Триадица 5 Б, офис 303. След тази дата посетители ще се приемат единствено на този адрес. Тук ще може да получите компетентна консултация по въпросите свързани с Регистратор БГ както и да регистрирате домейн. Приема на посетители ще се извършва чрез предварително записване по телефон или запитване по email. За повече информация можете да се обърнете към нас на телефон: 088 4 125 300.

...

03 октомври 2007г.
Регистратор БГ и Интернет Корпорейтед Нетуъркс (ICN.bg) подписаха ексклузивен договор по силата на който двете компании обединяват усилията си. ICN.bg вече е основен търговски предствител на Регистратор.БГ . Двете компании ще имат за цел да предложат на потребителите с все по-нарастващи изисквания услуги на високо технологично ниво. До броени дни клиентите на двете компании ще могат да се запознаят с новите услуги, които Registrator.BG и ICN.bg подготвят.
С тази стъпка Регистратор.БГ доказва, че работи непрестанно за обогатяване на портфолиото си и достигането до нови клиенти.

...

Необходими документи за регистрация на домейн за физически лица:
1. Лична карта
2. Подписана заявка за регистрация
Документ удостоверяващ основание за регистрация не се изисква
 
Моят съвет е винаги когато можете избягвайте .бг домейни. Не само, че са скъпи и не само, че те правят на маймуна докато ти го регистрират, но гугъл ги смята за втора ръка. Един .ком домейн се класира по-високо в гугъл от .бг със същото съдържание.
 
Да, така е и изводите пак ще са същите. .bg - sucks. .com - rocks. Незнам какво точно ги прави толкова скъпи, но аз лично не бих платил тази цена.

@ webmaster - добре казано. Най-много да чуваме едни и същи неща казани по различен начин. Както се забелязва доста фирми имат сайтове - това вече не е екстра а стандарт. Аз лично харесвам Bg фирми с .com. Тези с .bg са хора платили повече и претърпели доста глупости.
 
Имам един домейн .bg и си го ползвам вече 2.5 години. Сайта е за услуга която се предоставя на БГ пазара и за мен е много по-ефективно да представям това с БГ домейна. Донякъде е и по-престижно, но може само така да ми изглежда. Все пак ако се подхожда конкретно към българският потребител и искаш да си сериозен нашето ТЛД не е толкова лошо. Вярно е, че варненци малко ни тревожат с некомпетентсност и държат монопол, но пък всяко нещо ако си струва го правим.
 
Е разбира се заради това че скъпи има много свободни в нашия случаи предприемач.ком= .ком предприемач или предприемаз в .ком областа на .бг предпримач нещо не въврви за форум за онлайн бизнес....
 

Горе