Виртуален Пос Терминал

berder

New Member
Здравейте,
имам следния проблем: Искам да направя форма за продажба с кредитни картикъм онлайн магазин, но формата да бъде изцяло хоствана от сървъра на магазина.

Разгледах някои БГ банки които предлагат виртуален пос терминал, но технитерешения са форми за разплащане, които се хоства на техни сървъри.

Тъй като ще предлагам и абонаменти ще ми трябва пос терминал, който да правитранзакции като ме су подават данни за купувача и съответната карта и той прави транзакцията.

По този начин, ще мога и да сам да си хоствам формата където се попълватданните за кредитната карта.

Ще се радвам на всякаква споделена информация за евентуални решения.

 
От: Виртуален Пос Терминал

Сигурен ли си че искаш плащанията да се хостват при тебе? Щото това е голям таралеж в гащите, а и много хора не се доверяват да си дават кредитната карта по сайтове.
Къде къде по-лесно е да хостваш плащанията при някой доказан payment processor и само да си брандираш формата им с твоето лого и тн.

Всмисъл това, че се не се хоства при тебе не сваля customer trust, даже напротив...
 
От: Виртуален Пос Терминал

Препоръчвам ти да избереш ebg.bg или epay.bg с техен терминал. По-малко отговорност и по-голяма сигурност за теб и твоите клиенти.
 
От: Виртуален Пос Терминал

Да, няма никакъв смисъл плащанията да се извършват в твоя сайт. Това е огромен риск, както за теб така и за картодържателя.
Освен това тврябва да отговаряш на хиляди изисквания за сигурност, коя банка ще си отвори вратите за такива плащания.

Системата на борика позволяв да се създаде абонаментно плащане, връщане на суми и други.
Абонамнта си спира автоматично да речем всеки месец някаква сума.

За теб остават малко работа и отговорности :)

Успех
 
От: Виртуален Пос Терминал

Препоръчвам ти да избереш ebg.bg или epay.bg с техен терминал.
Ако може линк с изискванията и таксите за ВПТ за И магазин.Търсих но нещо не намерих такава информация.То някак си постно само с наложен платеж.
 
От: Виртуален Пос Терминал

Ако може линк с изискванията и таксите за ВПТ за И магазин.Търсих но нещо не намерих такава информация.То някак си постно само с наложен платеж.

Ето тук може да видиш изискванията за Epay.bg: https://www.epay.bg/?page=front&p=mrcs - но за ebg.bg се свържи по-добре със тях, правят индивидуални оферти и при тях такса от 200 лв на година няма. Има друга, която е 10лв месец. Все пак се свържи с тях за по-сигурно! (Тази такса е при epay.bg, ако желаеш да преминават кредитни карти.)
 
От: Виртуален Пос Терминал

И на мен ми се струва много по-лесно и безболезнено да използвам хоствана отбанка форма за разплащанията, и така ще ми е мирна главата относно сигурността,но проблема е, че ще се предлагат абонаменти и ако има повече хора, не можеръчно да се въвеждат данните за абонаментите. Хората трябва да имат възможностда се откажат във всеки един момент от този абонамент, тоест имам нужда отавтоматизиране на този процес и съответно фирма процесор на карти, койтопредлага някакво API решаващо този проблем.

Сигурен съм, че има много такива фирми, тъй като е пълно със сайтове, които си хоствам разплащащата форма и също правят автоматизирани периодични плащания.
 
От: Виртуален Пос Терминал

Ти системата ще си я направиш на сайта, единствено крайната заявка се изпраща на 3D secure примерно ... изпращаш ИД -то на заявката което ти си генерираш !

Хората са го измислили да те олеснят максимално :)
 
От: Виртуален Пос Терминал

В-мапс, от Борика ми казват, че не мога да взема директно от тях пос терминал, трябва от банка, от ЦКБ ми казват, че не поддържат абонаменти плащания. Ти по кой начин го организираш това?
 
От: Виртуален Пос Терминал

Райфайзен банк ?

Някъде им имам докуентацията за инплементация, ще я потърся и ще ти я пратя ако я открия :)
 

Горе