Висотата на научно-технически прогрес

blackout8

Well-Known Member
Мисля, че няма такава тема във форума и реших да направя такава с цел да се споделя върховата технология, която се произвежда по целият свят.

Няма как да не започна от уникалното постижението на SpaceX на Мъск от днес:

[video=youtube;YvQ-BTwI_II]https://www.youtube.com/watch?v=YvQ-BTwI_II[/video]

Няма как да не забравя и Blue Origin на Безос

[video=youtube;9pillaOxGCo]https://www.youtube.com/watch?v=9pillaOxGCo[/video]

Интересно е че това са проекти, които променят космическата индустрия и са почнали като мечти на двама велики предприемачи!
С тези постижения за кои ли път се убеждаваме в ефективността на частника за сметка държавата и то в най-сериозната и капиталоемка индустрия.
 
От: Висотата на научно-технически прогрес

Чак пък историческо :D повече шум имаше около онзи където скача от космоса.

"Това е революционен момент", заяви по-късно Мъск пред репортери.
Човека иска да роди някаква фраза като "малка стъпка за човека – голям скок за човечеството", но друг път. И тогава да остави задачата на маркетинг специалисти/режисьори (както са направили наса).

Доста време е минало откакто когато знанието е било достъпно само за малцина. Сега който има пари може да направи каквото пожелае. На космическа тематика - когато направи рейс до луната/марс, може да каже че е революционно.
 
От: Висотата на научно-технически прогрес

blackout8 - всичко може да се направи, но не му се дава гласност, и понякога се оказва, че някой конспирации са истина. Такива научни постижения има както в американските среди, така и сред руските или даже и българските... хубава тема, дано се пише по същество, и да не се оцапа.
 

Горе