Внимание! „Полицаи“ дебнат във Фейсбук

redrum

Well-Known Member
Фейсбук вече се сдоби и с полицаи, съобщи БТВ. Българската „Фейсбук полиция“ има за цел да следи за фалшиви профили, както и да се бори с измамите в социалната мрежа. „Полицаите“, които са ангажирани да бдят за сигурността на българските потребители са доброволци, обикновено компютърни специалисти.
Най-честата измама във Фейсбук е кражбата на самоличност. Все по-често тарикати се представят за известни личности, като по този начин или печелят на техен гръб от реклами или качват снимки и информация, която има за цел да злепостави и оплюе реалния човек.
Именно за такива измами ще следят „фейсбук полицаите“, които приемат сигнали за подобни фалшиви профили, както и всякакви други нарушения. И макар да работят от няколко дни, „полицаите“ вече са успели да изтрият няколко профили, за които са доказали, че са фалшиви. А атаките срещу измамниците в социалната мрежа тепърва предстоят.
Друга често срещана измама във Фейсбук е подвеждащо съобщение, което цели да привлече вниманието ни. „Така например, страницата ни обещава да видим компрометиращи снимки и клипове на известна личност. Преди това обаче трябва да натиснем множество прозорци, които пък от своя страна отварят скрити реклами и по този начин се оказва, че анонимен хакер е успял да спечели няколко цена на наш гръб, а въпросните снимки, заради които сме си загубили времето така и не са се появили.
По данни на Би Би Си, в социалната мрежа има 800 милиона души, а ежедневно Фейсбук профила си преглеждат 500 милиона посетители.


източник - разкрития.ком

http://www.btv.bg/videos/novini/video/2052707973-Feysbuk__politsiya.html

Фейсбук милиция, бати якото :D:lol::lol::lol::lol: Хитър начин да си направиш реклама и да те дават по телевизията.

Логото на групата им цепи мрака -
276498_196209240416962_630797456_s.jpg


п.п. Ако админите преценят, нека преместят темата в офтопик.
 
Последно редактирано:
От: Внимание! „Полицаи“ дебнат във Фейсбук

И кой се е хванал -бунак тв много ясно, тия съм ги признал че имат най-тъпите репортажи от всичктие телевизии - ИЗВЪНЗЕМНИ, НЕРЕАЛНИ ИЗМАМИ, РЪМЖАТ ПРОТИВ ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯ, КОНСПИРАЦИИ - абе мани... тука и другите много ги обичат бунака...
евала за темата
 
От: Внимание! „Полицаи“ дебнат във Фейсбук

Най-после да видя и "програмисти" да се занимават с глупости.
 
Абе в общи линии някой нещо не е разбрал.

Шматкал се репортерът в търсене на нов репортаж, и случайно попадна на непознато място - ИТ поддръжка в сградата на БТВ. Там попаднал на някакви странни типове, които тъкмо приключвали дълбоката есенна оран да фермите си във Фейсбук. Естествено разбирате, че ИТ спецовете в БТВ-то не били свикнали да виждат някакви пришълци в тяхната света обител и много се стреснали. Срещата репортер-ИТ спецове е протекла като среща между земляни и извънземни.

Естествено винаги нещата приключват щастливо - разговорили се и от дума на дума заговорили за фейса. Та журналистчето се оплакало, че статиите му редовно изчезват от профила му и смята да напише репортаж за тая дупка във виртуалната мрежа, за безхаберието на управляващите и липсата на бюджет за запълването и. Накратко ИТ спецовете му обяснили, че не е някаква дупка ами това са модераторите.

Дълго било обяснението на думата модератор, функциите на тая невидима сбирщина от копои и правата на обикновените юзъри спрямо вездесъщото решение на Модератора. Накрая, след няколко часа безплодни обяснения, единия от компютърджиите не издържал и креснал "Абе модератора е полицай!"

Репортерския нюх веднага заработил и журналистът осъзнал какъв потенциал има тая "ексклузивна новина". Та така се пръкнала новината за "полицаи във фесбук"
 
От: Re: Внимание! „Полицаи“ дебнат във Фейсбук

които тъкмо приключвали дълбоката есенна оран да фермите си във Фейсбук.
От изнурителния труд на полето понякога мозъка блокира.И те са хора все пак:lol:
 
От: Внимание! „Полицаи“ дебнат във Фейсбук

Смешно ви е на вас, но хората са си го написали във ФБ и са си качили репортажа във вбокс:

Групата "против" СПАМ и СКАМ тактиките във Фейсбук.
Отскоро ни наричат и "Facebook полицаите": http://vbox7.com/play:3f0be5e907
 
От: Внимание! „Полицаи“ дебнат във Фейсбук

И кой се е хванал -бунак тв много ясно, тия съм ги признал че имат най-тъпите репортажи от всичктие телевизии - ИЗВЪНЗЕМНИ, НЕРЕАЛНИ ИЗМАМИ, РЪМЖАТ ПРОТИВ ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯ, КОНСПИРАЦИИ - абе мани... тука и другите много ги обичат бунака...
евала за темата
аз съм много навит да и го спущам на тази Виктория от буклуктв-то, дето е май май цветарка, ако ме разбирате правилно. :) един приятел така го викнаха за справка. във ФБ били го тагнали на една снимка с някой направил голяма глупост на границата. нито го познавал, нито нищо, но гил прехърнат с него на някакво парти и от там направили връзката и го викнали. от тогава този мой приятел няма ФБ. скапаната ни полиция е гола вода в каквото и да е отношение и се хваща за каква ли не "следа". нищо не става от тия, както и от политиците ни. а медии реално са подкупени и следователни и те са за кофата. всичко е толкова зле и омазоно, че чак се чудя защо ги има.
 
От: Внимание! „Полицаи“ дебнат във Фейсбук

Данъчни.., полицай... още кво ли остана да вкарат в интернетя :)
 
От: Внимание! „Полицаи“ дебнат във Фейсбук

Само се чудя кой е тоя кавал ГАН дето говори,да не е тоя дето си мисля със сео-то? Въпреки, че като знам БУНАК ТВ, тоя най-вероятно бачка в техния офис.
 
От: Внимание! „Полицаи“ дебнат във Фейсбук

Тоя пък, приказвал някви работи за мен на един клиент, хлопа му дъската на човека, по-добре да се занимава с полицейщината си ;)
 

Горе