Внос на дрехи от Китай или Солун с контейнер

ivelin123

Active Member
Здравейте. Иска ми се след време да си направя магазин за дрехи. Видях, че доста хора във форума имат богат опит с покупката на стоки от Китай. Интересува ме какви марки дрехи например могат да се внесат. Има ли марки от сорта на Bershka, Dsquared, Zara и други ? Трябва да се свържа директно с някой производител в Китай или мога и от сайт ? Бихте ли ми препоръчали някой коректен сайт ? Също така ме интересува една тениска например колко лева излиза. В една тема видях, че има хора които купуват от пристанището в Солун. Някой купувал ли е от там ? На изгодни цени ли са ? Предполагам са малко по-скъпи от Китай, все пак са докарани вече с контейнери. Дрехите от Китай на килограм ли са ?
Благодаря предварително :)
 
От: Внос на дрехи от Китай или Солун с контейнер

Здравей Ivelin,
Принципно транспорта от Китай не е толкова скъп, колко ти мислим. Преди време питах в транспортна фирма и ми казаха 100$ на кубичен или линеен метър, не си спомням точно. По-сложния въпрос е, че се дължи освен митото и ДДС, защото внасяш от извън ЕС. Освен това няма да можеш да внасяш марки, които имат официален вносител за България. Ако ги купиш от Солун обаче ще се явиш паралелен вносител, защото се води вътрешно-общностна търговия, не си вносител. Аз внасям дрехи от Англия именно поради тази причина. По-малко бумащина и изгодни цени. Надявам се да съм ти помогнал поне малко. Ако имаш въпроси питай.
 
От: Внос на дрехи от Китай или Солун с контейнер

Значи ако отида до Солун и взема различни дрехи от различни видове марки няма да имам проблеми на границата, нали ? А трябва ли преди това да съм говорил с някой доставчик на стоките, или направо мога да отида на пристанището и да си купя каквото искам ?
 
От: Внос на дрехи от Китай или Солун с контейнер

Според мен първо си изясни с какво точно искаш да се занимаваш и какво точно да правиш, а не по слухове да се насочваш.
Главният въпрос е не какво може да си купиш, а какво можеш да продаваш. Отговора е лесен- абсолютно нищо от известните марки, купено от неофициален магазин и без фактура. Единствено имаш право да продаваш незащитени марки, тоест измислени имена.
Ако имаш други въпроси- питай.
 
От: Внос на дрехи от Китай или Солун с контейнер

Питах за известни марки, защото на много магазини, поне в моя град се продават Dsquared, Armani и др. Естествено тези марки са фалшиви, но има много магазини в които ги продават свободно. Само крият спортните марки като Адидас и Найк, защото явно за тях им правят проблеми. Може би обаче ако поръчвам няма да взимам известни марки, а такива с измислени имена. Може ли да ми предложите някой сайт от където да видя какви дрехи има ? Или трябва директно с фабрика в Китай да се свържа ?
 
От: Внос на дрехи от Китай или Солун с контейнер

А защо не си измислиш твоя марка,
хващаш на ишлеме някоя шивалня и действаш.
В бг шивачките не са по-скъпо платени от тези в китай.
 

Горе