Внос на текстил от Китай

Kolibarov

New Member
Здравейте,

Вероятно много е писано по темата, но информацията е разпокъсана, а на места вероятно и вече неактуална, затова с позволението на модераторите, отварям тема с няколко конкретни въпроса.

Налага се да внасям чорапи от Китай. Наясно съм, че трябва да изискам фактура, packing list, фактура за транспорт, но със сигурност е нужно да се изискват и сертификати и/или други документи, които уточняват състава на продуктите и подобни. Въпросите ми са:

1. Какъв е пълният набор от документи, които трябва да изисквам от китайските производители, за да бъде вносът абсолютно изряден?
2. Къде и кои са лабораториите (в гр. София), които трябва да изследват продукта, за да получи той сертификат и разрешение за продажба (онлайн) в България?
3. Какви са изискванията за етикиране и опаковка на подобен продукт?
4. Има ли изисквания, които не съм посочил и ако да - кои са те?

Благодаря на всички за съдействието! Надявам се да получа компетентни органи, защото информацията, на която попадам е доста разнообразна и противоречива.
 
Здравей,

Как ще ги внасяш, на контейнер или групаж ?

1. Фактурата е много важна, в нея материалите да вкарат, снимки и всичко важно. Packing list-а си разбрал, той трябва да съответства на фактурата. Трябва ти CO (Certificate Of Origin) и да провериш дали влизаш за CE marking тук > http://www.ce-marking.org/what-product.html

2. За текстил не се изисква това, доколкото знам.
3. Опаковка няма изисквания долкото знам. Етикета трябва да има : Производител, Вносител, Цена, Продукт (Чорапи), Материала ще им кажеш да го впишат с пиктограма на картончето (В добрия случай ще ги защипеш с картонче, картончето може да му направиш дизайн на български и там да пише материали и друго.) Можеш на картончето да напишеш всичко и да оставиш място само за цена, която ще лепиш с базови клещи за етикиране.
4. Най-добре да направиш консултация в митническа агенция, не взимат скъпо и са най-наясно от всички нас философите тук.
x7OFD3s.jpg


ubgBMPE.jpg
 

Горе