Впечатления от афилиейт програмата на Amazon.com

Станимир И

Well-Known Member
Здравейте, колеги, някой имали впечатление от афилиейт програмата на Amazon.com, и дали Amazon.com позволява да се изтеглят всичките продукти?


Поздрави,
Станимир
 
Ти реално ако изтеглиш всички продукти ще направиш 2-ри Амазон. Тука проблемите са няколко ... WordPress-чето ти няма да го понесе, търсачките също няма да понесат тоновете дублирано съдържание.

По принцип правилния подход е да селектираш добри продукти, които да комбинираш с добро съдържаржание (статии, ревюта и т.н.). Най-добре работи нишовия подход - избираш си определена категория продукти (или някакъв сегмент от нея) и градиш около това. Не забравяй, че в последните години "content is king", така че само с описанията на продуктите няма да стане - трябва да наблегнеш на писането на статии.

Амазон имат някакво много криво изискване за API keys - трябва да направиш 3 продажби преди да ти ги дадат, а те първите 3 са най-трудни. Също така трябва да имаш предвид, че affiliate линковете за amazon.com не работят за .de, .co.uk и другите регионални магазини. Така че трябва да внимаваш да не пропускаш продажби заради това.

Всяка категория има различна комисионна, но средно е около 4%. Т.е. ако някой купи нещо за $100 през твой линк ти ще получиш $4. Има категории с по-висок процент, като стигат до около 8%. Едно време процента ти се определяше от броя поръчки които правиш, но го направиха фиксиран по категории.

Има също доста статии по темата както да не правиш, за да не те изключат от програмата - потърси в нета статии или клипчета в тубата. Общо взето ако те баннат, парите които имаш в момента в акаунта ти ги отписваш. Начините за плащане към България също са криви. Ако правиш малко пари най-лесно e да ти дават Amazon Gift Card, които после можеш да шитнеш в Ebay. Другия вариант е да осребряваш чекове, ама е по-тегаво. Споменаха ми че може и с карта Payoneer, към която уж има US сметка, но това предстои да го пробвам.

Отнема доста седмици за да потече трафика към твоя сайт, така че имаш време да изградиш още няколко сайта в това време. Ако направиш нещата като хората, а не колкото да отбиеш номера можеш да имаш един не-лош допълнителен доход.
 
Привет, благодаря много, аз съм наясно с тези неща, темата е стартирана за форума, да помогне на доста хора. Прочем има вариант Amazon да разрешат 50% от продуктите си към теб, плащаше допълнително и има договор.

Имам тема за Aliexpress ако може и там да споделиш мнение ще е супер: https://www.predpriemach.com/threads/%D0%92%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B9%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-aliexpress-com.82400/

Поздрави,
Станимир
 
Като си толкова наясно, защо в темата има въпрос, а не си написал нещо полезно като Георги
 
Като си толкова наясно, защо в темата има въпрос, а не си написал нещо полезно като Георги
Щот хабер си няма и в последствие се усети, че се прецаква имиджа на на РазбирачПоВсичко
 

Горе