Възможно ли е офшорен хостинг в България?

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
Намерих тези svlweb.com , които предлагат DMCA игнор. Сървърите им са разполжени в България. Дали е възможно да те предпазят точно в България? Не съм очаквал да получа отговор че хостинг локацията на офшорката е в България.

Иначе в момента

  • HOST 1 WEBSITE
  • UNLIMITED SSD DISK SPACE
  • UNLIMITED BANDWIDTH
  • FREE DDOS PROTECTION
  • DMCA IGNORED
  • OFFSHORE LOCATION
  • UNLIMITED EMAIL & MANY MORE!
за почти 2$ на месец..
 
Съмнителни ми изглеждат! Би ли се доверил за нещо по-сериозно?
 
Това е доста интересно.. за 1 седмица разгледах детайлно поне 40 офшорни хостинг-а . Поне 20 от тях предлагат хостинг и сървъри в България , като офшорка.
 
Най-тъпо казано, в България може да е само офшорка за страни и организации които нямат официален бизнес тука.

Предвид какво законодателство и какво правораздаване имаме на местна почва, и на това не бих разчитал.

Примерно ако мислиш да газиш лука с турски сериали, дето ги дават по БТВ, освен с ДМЦА, може да се уредиш и с бонус посещение на местното РПУ. Евентуално с преспиване.
 
Е някой ако има опит с тези офшорни хостинги, нека сподели към коя фирма и държава да се насоча т хората, че да не се налага да сгазиш лука. Фирма която игнорира ДМЦА и авторските неща. То не че по ИП не могат да стигнат до човека който стой зад сайта но все пак...
 
Тия работи поначало не са за уеб нубари. Примерно ей го девликс - наспами предприемача с въпроси как да пуска турски сериали нелегално. Тоя форум не е офшорка и по всяко време могат да го разберат кой е :)

ДМЦА всъщност не е проблем за българите - проблем е българският (+ EU) закон за авторските права или каквото там се води. ДМЦА е американско нещо и няма сила тука. Всeки БГ хост може да си напише "ДМЦА Игнор" в списъка с features.
 
ДМЦА е американско нещо и няма сила тука
По принцип си прав, но дефакто имаме не една или две подписани спогодби от милите ни политици със САЩ. Като ти заведат дело в САЩ с молба за екстрадация, идва в български съд.. ясно е че няма кой да се занимава с това за един турски сериал, но не е точно няма сила. Отделно много от разпространителите, понеже не пасат трева са си прехвърли правата за разпространение на някоя фирма в ЕС или просто имат и офис някъде из Европа.
Един ден ще излезе някой за нуждите на PR и ще каже - ето виждате ли вършим работа и спряхме ХХ да пуска турски сериали...
Не разбирам как, човек може да отдели толкова време и ресурс, да прави нещо което знае, че е нелегално и то в Интернет.
 
Затова и написах че не бих разчитал тукашните да се занимават само с каквото ги засяга. Чистки сред простолюдието винаги е имало с цел миене на очите.

Ама примерно да се е*аваш с правата на БТВ трябва да си бая хардкор.

ПС: нали по БТВ основно ги даваха турските, че забравих..
 
Затова и написах че не бих разчитал тукашните да се занимават само с каквото ги засяга. Чистки сред простолюдието винаги е имало с цел миене на очите.

Ама примерно да се е*аваш с правата на БТВ трябва да си бая хардкор.

ПС: нали по БТВ основно ги даваха турските, че забравих..
Разбра ли сте ме грешно. Нямам намерение да навлизам в БГ пазара.. Сайтът ще е за турския пазар. Всичко на турски, Дублирано Аудио , субтитри и т.н. Има хиляди такива сайтове, и аз ще взема видеото от други сайтове с тяхни лога отгоре.. Или пък някои може дори да няма филм, всичко е заради трафика. Гледам че всички сайтове за филми от 1-5 страница имат по 2 милиона влизания приблизително от гугъл.. А там дори Yandex е още по активен..
 
Само ще ти кажа, че ще ти се наложи да си сменяш хостинга през някоя друга седмица. 1-во Google ще ти изреже всички линкове, които нарушават авторски права в щатите. Така! След това турците ще те погнат за авторски права, ако качваш техните филми и сериали, насочвайки ги към Турция. Ако таргета ти е БГ, другия вариант е да те погнат от bTV, съответно и cybercrime, защото bTV пищят там.

Най-тъжното е, че и 100 долара няма да успееш да изкараш на месец. Рекламните компании от типа Adnow, Mediavenus, Popunder, Popcash, Adcash, Propellerads, Ad-maven и още нз си какви курняци, които допускат единствено нелегални сайтове, щото читав сайт никога няма да отиде там, ще те мамят супер яко. Ако по някакъв късмет правиш 1000/2000/5000 импресии на ден, ще ти изрежат импресиите и ще ти вдигнат CPM за да ти кажат: -Ами то ние ти даваме най-висок CPM, ама импресиите са ти малко и заради това изкарваш по 10 цента на ден, а те ще изкарват 20 пъти повече на твой гръб... Ако разчиташ само на кликове - същата история и там ще те сполети.

Вярно е, че има хора, които правят по 5-10 долара на ден, но не си струва въобще. Все някога някой ще изгърми яко, както и се е случвало не веднъж. Интернет се променя бързо и тия нелегалните ще ги затворят веднъж завинаги някой ден.

Според мен се насочи към нещо легално, което би имало бъдеще.
 

Горе