Въпроси за "Амбулантна търговия"

Yasen Alexandrov

New Member
Здравейте,

Имам произведен в бг свой продукт, който желая да продавам основно на туристи. Да речем по "Витош(к)а" и/или друго оживено място в София. Не е необходимо да имам щанд, но ако е бонус - бих си направил.

1. Има ли пролука, в която да мога да продавам като "Физическо лице"? И как?

2. Ако не, то се чудя, нужно ли е да се водя на работа във фирма, съответно да се осигурявам? Също така в този случай ще трябва ли и касов апарат? Видях нужните разрешителни от СО, но никъде не видях къде може и къде не може да се разполагат амбулантни търговци.

3. Моля, да не се бърка със схемите за мартеници и други еднодневки.

Надявам се тук да са останали хора, които не са само онлайн и биткойн предприемачи (разбирачи).
Благодаря
 
1. Трудна работа, можеш да проучиш как са нещата ако се регистрираш като производител, имаше нещо, но не си спомням.
2. Ако регистрираш фирма. ще плащаш и осигуровки, ако приемаш плащания кеш, ще ти трябва и касов апарат. Преместваеми обекти могат да се разполагат в частни и общински имоти, в единия случай се договаряш със собственика, в другия с общината. Има един куп изисквания, на които трябва да отговаряш, ще ти кажат в общината, според това, което ще продаваш.
 
За мартеничките - плащат тротоарно право. И повечето имат фирми, които работят за няколко месеца през годината, а другото време ги замразяват. Продават лятото по морето и като има мартенички. Е сигурно има и такива, които са изцяло на сиво.
 

Горе