Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Limitless

New Member
Здравейте на всички! И аз искам да успея с ВАС!
Значи аз мога да си направя блог сам с Wordpress/Blogger и всичките там платформи. И имам въпроси към вас:

1. Може ли да се изкарват пари от блога, ако не е на английски?
Доколкото знам, английските реклами се заплащат повече на клик, а българските са слаба работа и няма хора.
Тъй като аз не знам английски. Трябва ли да го науча? Готов съм да отделям по- доста време за работа на ден за да уча.

2. Колко пари трябва да се сложат, за да е възможна по - бързата печалба?Нямам пари, но съм готов да събирам, само и само за да успея!

3. Умения? Какви умения трябва да притежавам? Искам да кажа, че не разбирам нищо от SEO. Трябва ли да го науча? За колко време се учи? Ако се учи усилено?

4. Също искам да попитам и за афилейта, на българския пазар въобще купува ли се нещо?

Не знам вие какво разбирате под "успяване", на мен са ми достатъчни за сега по 10Евро някъде на ден. Не съм алчен.
Та дори 5Евро, да са пак няма ми е зле в момента, че нямам пари да изкарам даже шофьорската книжка..
Наистина съм решен да успея и ще отделям много време за това. Ако някой наистина компетентен ми отговори на въпросите, за това какви умения трябва да придобия, ще съм изключително благодарен.

Успех на всички.
 
Здравей,

И добре си дошъл при нас. Мерси за думите и започваме по точките. :)

1. Да, може, естествено, но малко по-малко, защото реално рекламодателите тук дават по-малко. Доходите също така зависят от нишата, трафика и начина на монетеризация. ;) Каквото и да си говорим, чуждия е само плюс и ако питаш дали трябва да учиш, било то и немски или испански, да определено инвестирай в това.

2. Като инвестирани пари, може да се инвестират и 100 лева, може и ... без лимити. Като цяло домейн, дизайн, контент, реклама и в този ред на мисли, като така може да си сформираш и бюджета. Като цяло, първо инвестирай в изграждане на сайта, а после помисли за популяризация на сайта - било то чрез търсачки, други сайтове, социални мрежи и др. Определи си бюджет и го разпредели разумно, като е хубаво да направиш после анализ кой канал ти е донесъл по-добра възвращаемост. И след това планираш, но вече опирайки се на статистиките от последната кампания. Това е най-печелившия принцип. А за бюджета - ти си го определи. Почни леко в началото. ;)

3. Както се казва, колкото повече, толкова повече. Ще е хубаво да разбираш от всичко, и с времето да задълбочаваш. За SEO, винаги се учи и продължава всеки оптимизатор да си сверява часовника с новостите, но за базови знания - не мисля, че повече от 3-4 месеца, а да хванеш идеята. ;) Естествено, в тези месеци е хубаво и практика да имаш, успоредно с четенето и ученето.

4. Да, предполагам се купува, защото съществуват такива програми.

Успехът е доста общобхватно понятие. За едни е направа на блог, докарващ му пари за пкриване на смеките, за други е сайт, който стъпва по популярност на Amazon или Facebook. Но факт е, че всяка една малка стъпка е успех. ;) Само това ще ти кажа.

Успехи и на теб и до нови срещи тук във форума. :)
 
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Блинки, няма ли да препоръчаш нещо, с което да започна? :) Нали знаеш, начало е най - трудно.. :)
 
Re: От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Блинки, няма ли да препоръчаш нещо, с което да започна? :) Нали знаеш, начало е най - трудно.. :)

Ще препоръчам, но имам няколко въпроса, преди това. Като например, какво те влече. Доказано е, че е по-забавно да развиваш блог в ниша, в която те бива и разбираш? Като цяло, това е най-често срещаната практика. Друга, която бих искал да виждам по-често е, ако си имал наблюдение от какво се оплакват най-често хората и ти можем да им го предложиш в уеб вариант - действаш. И трето, за което се сещам - да пренесеш нещо, което си виждал (от обиколки по света и у нас) от някъде. ;) Ако можех и да ти препоръчам нещо друго, което изисква език, щях, повярвай ми. По принцип сам привърженик на 2 неща в нета - продажба на реклама и афилиейт маркетинга. И за двете ти е необходимо добре развит сайт. :)

Кажи ми, освен уменията да нагласяш блог, нещо друго, с което да може да успееш да развиеш бъдещия си бизнес? И ако има, може свободно да се замислиш и за предлагане на тези услуги. ;) Ще се радвам да разбера повече около теб, най-вече в професионално естество. :)
 
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Щом става дума за успех и аз ще се включа, но бъди готов за малко конструктивна критика.

"Всяка отправна точка към успеха започва с ясно определена цел..." - Наполеон Хил. (класическатата книга Мисли И Забогатявай) (не е зе да я прочетеш, щом ще искаш да успяваш).

Сега по въпросите.

1. Блинкито е казал доста тук и аз се съгласявам. Да можеш да изкараш пари от БГ блог и сайт и ДА научи английски, ако ще се занимаваш с интернет като цяло. (най лесния език на земята). По 1-2 часа на ден за 1 година ще дръпнеш доста с езика.

2. В начало развий нещо, колкото да се научиш, после мисли за пари. Няма да и е много гот, ако вложиш много пари в нещо което не разбираш и си мислиш, че в интерент всичко идва на готово. Колкото и пари да имаш вложи ги в нещо, което ще те научи за напред щом нямаш опит. Я някой качествена книга, я семинар или пък за дребни неща като хост, реклама в Г. и домейн. Стига да си решил че това ще правиш и след 5 години, това няма да са пари на вятъра. Нормално е да изгубиш в началото малко (или много) пари за да можеш след време да си се научил от грешките си, които ще те доведът до успеха. Даже имаше една поговорка: ако ще се проваляш гледай да е по-често и в по-големи мащаби, за даможе после да спечелиш в големи мащаби.

3. Уменията в интернет са основно няколко, ( естествено има и под умения и с инвоациите винаги и нови области и ниши се отркиват, които може би изискват и други умения) Но моето наблюдение е това, че уменията които можеш пряко да приложиш пред компютъра са следните: 1. програмиране - писане на кодове, скриптове, сайтове, програми.
2. писане/превеждане - писане на съдържание, статии, текстове, copywriting (тоест писане с рекламна насочесот). Превеждане на различни текстове и т.н.
3. SEO - оптимизиране. Малко е сходно с програмирането според мен (в което аз не съм много добър, но се уча де).
4. Web design - мисля че пак е свързано с програмиране. Изработка на сайтове и приложения.
Има и още сигурно, а сигурно и изтървам някое, но за това се сещам сега.

Виж, в кое от тези имаш най-много мерак и го захвани.

"За колко време се учи? Ако се учи усилено? "
За да станеш експерт в което и да е умение отнема 10 000 фокусирано работа в усъвършенстването на умението. Тоест това значи, че ако полагаш по 3 часа на ден за 10 години ще станеш експерт.

4. Чисто технически афилиейтни програми, на БГ май има но не са много активни по мое мнение, макар че при добра ниша и търсене всичко би се купило и начин би се намерил.


Всеки трябва да започне от някъде, най важно е желанието и целта. 5 евро на ден не е много трудно, но за начинаещ може да е и доста трудно. Щом си се зарекъл да успееш, когато отделиш нужното време и минеш през доста грешки, ще може да изкараш и много повече от 5 евро. Важното е да знаеш какво искаш.

Поздрави: Иво
 
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Благодаря за мненията! Харесвате ми! ;)
Значи Блинки, аз преди учих PHP (помня му основата и повече може да се каже), но сега съм спрял да се занимавам с програмиране, зная и HTML и CSS, те са елементарни и тях мога да припомня. Миналата година завърших и сега започнах да уча компютърна специалност (C++, висша математика, JAVA и т.н.) в университет в моя град, живея в малък град с 47-48 хиляди души. Спрял съм да се занимавам с програмиране. На скоро започнах нов бизнес "Студио за масажи", нов съм и там още, но това е друга тема. Искам да се развия в интернет, за това съм се спрял на най - хубавия форум за това, predpriemach.com.
Готов съм да отделям по- доста време на ден, няма да излизам ако трябва, но искам до 2-3 месеца да направя така, че поне 5ЕВРО да вадя на ден, защото искам да помагам на майка ми да не се тормози и да я изненадам, знаете как е да обичаш някой много и да не можеш да му помогнеш, нали? За това се обърнах към вас за съвет и още не съм решил с какво точно да се захвана, така че да имам такъв доход, ама поне да е сигурен, защото ако си програмист на някой друг нали знаете, че днес има утре няма работа при него. Надявам се даже някой от вас тука да е направил така, че да има и пасивен доход! ;)
 
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Надявам се даже някой от вас тука да е направил така, че да има и пасивен доход!

За пасивен приход трябва дълго време да си работил и учил. (незадължитено в университет). Според мен.

Защо не вземеш да се запознаеш с реклама и да си промоториш студиото за масажи. С Г. и ФБ можеш много лесно да си таргетираш клиентите и града в който си.

ПС: не винга да работиш за някой е зле. Стига през свободното си време да правиш нещо друго за да можеш един ден да не работиш за някой.

Зле става, когато усетиш, че всичко ти е наред и започнеш да изпитваш комфорт. Тогава няма мотивация, а без мотивация човек не прави нищо.
 
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Благодаря за идеята, за рекламация на студиото ми. Аз съм направил страница и сайт, просто не съм рекламирал и не мисля още :) Благодаря отново!

Въпроса е там, че сега точно не знам какво точно да започна да уча и от къде да стартирам, че да започна да вадя нещо до 2-3 месеца, както казах :)
 
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Благодаря за идеята, за рекламация на студиото ми. Аз съм направил страница и сайт, просто не съм рекламирал и не мисля още :)

Идеята не е за рекламация, а за онлайн реклама на студиото ви, която ще увеличи приходите ви. Ако сте специалист в нишата с масажи (изхождам от там, че имате такова студио) защо не сложите един блог към сайта, където да пишете полезни статии за справяне с проблеми на опорно-двигателния апарат и прочие. Хората обичат да четат съвети относно това как да се справят с болките в гърба, шиповете, дископатията и т.н. Ако привлечете добър трафик може да монетизирате блога с афилиейт програма предлагаща стоки тип ала кремове, лосиони или пък да разчитате на собствен продукт - мини книги написани от вас или нещо от сорта. Има хитри подходи, с които да събирате мейлите на реалните ви клиенти, на които да пращате оферти с реклами в тях ... Възможностите са много и с вашите знания PHP, HTML, CSS няма да ви е много трудно да "вадите нещо", а дали ще е след 2-3 месеца не знам.

P.S.

Вие сте направил първата стъпка имате някакъв бизнес. Той може да е малък и незначим, но въпрос на време и точни подходи е да го вдигнете нагоре. Използвайте авантажа, че се намирате в малък град, това не винаги е равно на проблем за бизнеса. Просто седнете и обмислете стратегия, която ще ви носи пари в преспектива. Никой не може да ви каже как да стартирате при положение, че първите крачки са направени, просто се развивайте.
 
Последно редактирано:
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Между другото рекламация и рекмала са две различни неща. (рекламация = да върнеш стока от която си недоволен).

Колега е написал доста добре. Вече си започнал нещо, сега е време да го пренесеш в онлайн пространстовто.

Щом ти се чете - за четене има бол. Почни от форума щом не знаеш англйски, макар че може и клипчета ж ютуб да гледаш хем да се напрягаш малко и ще го научиш по-лесно. Намери да четеш за реклама в Google Adwords и как се прави фейсбук страница и платена реклама във фейсбук.

И един личен съвет. По-добре си постави по-голяма цел. Поне на мен ми действа по-мотивиращо да мисля за нещо голямо. Лично за мен 5 еврно на ден не ми се струва много. По добре си постави 500 еврно на ден ще видиш че има ефект, тогава ще започнеш да мислиш на друго "ниво" защото за 5 евро се изискват едни умения и усилия, а за 500 съвсем други.

Хайде лека.. че и аз трябва да побачкам.
 
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Нали казах, че имам страница в фейсбук вече? Знам как се прави платена реклама в фейсбук, но не искам за сега. Искам да започна друго начинание, по- нататък ще рекламирам студиото. Знам как се работи и с рекламите от гугъл AdSense, сега ще видя и AdWords, не вярвам да е нещо сложно.. Еми как да си поставя цел за 500Евро като гледам в момента реално на нещата, просто се спъвам, не знам с коя ниша да стартирам, имам чувството, че нямам интерес в никоя ниша......
Иначе като разбера, ще направя блог на локалния ми сървър, после ще купя домейн и хостинг и направо ще го кача там. Проблема е, че не мога да си събера мислите. За това се допитвам до вас, за да уча нови неща и от къде да започна.
 
Последно редактирано:
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Еми как да си поставя цел за 500Евро като гледам в момента реално на нещата, просто се спъвам, не знам с коя ниша да стартирам, имам чувството, че нямам интерес в никоя ниша......
.


Вие продължавате да си говорите за ниша при положение, че такава имате и тя е масажи, тъй като сте компетентен в тази материя. Друго не знам какво да ви кажа. Аз например ако бях стоматолог, вероятно щях да си направя блог за стоматология, тъй като там ми е силата. Предполагам, че ме разбирате. За момент забравете за еврото и се опитайте да развиете блога (да докарате трафик). После ще мислим за монетизацията. А ако нямате интерес вече е друг въпрос, тогава любезно ви съветвам да продължите с масажите и да не си губите времето с интернет търговия. Успех!

P.S.

Апропо вие ли сте собственик на студиото за масажи или ваш роднина?
 
Последно редактирано:
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Аз съм собственик. Не, че съм много компетентен по- темата за масажите. Просто съм много добър в правенето на масажи и съм ходил на курсове. Не съм някакъв гуру, който е учил всяка техника, похват и така нататък. Защо мислите, че точно с тази ниша трябва да се занимавам? Не може ли да имам друга ниша и масажите ЗА СЕГА да са ми съвсем отделно? ..
 
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Ами защото всеки специалист ще ви посъветва да се занимавате с това, което можете най-добре. Анализът на една ниша от А и Б отнема прекалено много време за подготовка, а вие имате нещо, с което да разгърнете потенциала си. Е разбира се, може да имате и други занимания или хобита, за които ние няма как да знаем. При положение, че притежавате някакви таланти или нещо, за което ви се пише давайте.
 
От: Въпроси за уменията, които ни трябват за да успеем!

Еми как да си поставя цел за 500Евро като гледам в момента реално на нещата, просто се спъвам, не знам с коя ниша да стартирам, имам чувството, че нямам интерес в никоя ниша......
Иначе като разбера, ще направя блог на локалния ми сървър, после ще купя домейн и хостинг и направо ще го кача там. Проблема е, че не мога да си събера мислите. За това се допитвам до вас, за да уча нови неща и от къде да започна.

Имах в предвид да си поставиш 500 евро да правиш за по-напред. Разбира се ако започваш сега не е релано да мож да правиш 500 евр. за 1 ден след 2 месеца, но ако бачкаш здраво и се развиеш ще можеш след години да правиш.

имам чувството, че нямам интерес в никоя ниша......
Това може би е основня проблем.... Желанието е най-важно. Избери ниша , която искаш да научиш нещо за продукта който предлагаш или вече знаеш нещо за нея. Ето виж в тази статия съм писал как се подбира ниша.


Проблема е, че не мога да си събера мислите.
Мен ако питаш за да си събереш ТВОИТЕ мисли - разходи се в парка само за 2 -3 часа, седни за 1 час на някой пейка и не прави нищо, това е начина да си събереш твоите мисли. Иначе тук във форума ще събираш мислите на другите и това може да те обърка още повече.
 

Горе