Въпрос за Фейсбук магазин

WinKam

Active Member
Фейсбук наскоро пуснаха опция Магазин за Фейсбук страници.

Разгледах го, но не съм го ползвал. Идеята е ако фейсбук страницата, има основен магазин, да се продават продукти на страницата, да се рекламират и споделят.

Понеже няма карт там, има единствено поле за връзка към продукта към външен магазин, ми е любопитно дали може в тези полета да се слага връзка с афилиейт линк? Някой знае ли?
 
Докъде доживяхме! Сам да си отговарям на въпросите! :) Аз още като пусках темата се сетих,че мога да го тествам за няколко секунди, вместо да чакам някой да отговори на въпроса.
Става за афилиейт линкове! Но магазина, както и другите екстри за страници са ги направили с платени опции. Цената излиза само в $. Неможе да се смени на лв.
Тествах го на една кулинарна страница сложих свързани продукти от Профитшера, примерно една електрическа скара с керамичен плот. Добавих продукта на страницата с описание снимка и цена. Само дето цената ми я изважда в $. Иначе изглежда добре поста на продукта. С бутон Закупи препраща към линка с афилиейт кода. Линка го отвори в същия прозорец. При добавянето имаше опция: да го споделя ли на страницата.
Ще го тествам и на някоя английска стараница! Там ще изглежда по-добре. И надявом се и да върши работа! И после да видя дали ще отчита тракинг кодовете.
Ако имате впечатления, споделете и вие!
 

Горе