Въпрос за атрибути в Prestashop

nikolov42

Active Member
Здравейте, въпрос към владеещите Prestashop, предполагам тук в групата има такива:
Започнах да изграждам магазин с тази система и се сблъсках със следния проблем:
Искам да добавя към даден продукт атрибути. Например:
Цвят - 30 цвята, размер-50 размера, примерно рамки+лещи - 50; стъкла+рамки - 50 вида. И тук Prestata се изложи. Създадох тези атрибути, зададох стойности и с "генератора за продуктови стойности" в продукта създадох тази комбинация.
Генерира ми над 300 различни вида комбинации и престата се счупи. Не сработва, явно я тормози много. Вероятно някъде греша или не е това начина за добавяне на допълнителни продукти към основния.
Идеята е при избора на даден продукт, да може клиента да добави към поръчката си и прилежащ аксесоар който аз съм обявил на страницата на продукта.
Ако знаете някакъв модул да листва на страницата на продукта възможност за добавяне на друг продукт към основния, приемам идеи.
Това се случва идеално, ако добавям 3-4 стойности, тогава работи коректно. Добавя ли повече от 5-6 + различните групи/цвят, размер, вид/ и става мазало.
Приемам всякакви идей за помощ.
Важно ми е, харесвам системата и не ми се иска да я сменям с друга, а тази функционалност ми е важна.
Благодаря!
 
От: Въпрос за атрибути в Prestashop

Здравей. Не съм опитвал повече от 100на комбинации и то на стара версия 1.4 не съм имал проблеми.

Направи всеки атрибут отделно:

-само стъкла
модел1
модел2
модел3....

-само лещи
модел1
модел2
модел3....

-само рамки
модел1
модел2
модел3....

-само цвят
червен
зелен
оранжев....

Провери дали кеша в сървъра където хостваш е достатъчен и ако не помоли съпорта да ти го увеличат максимално, правила ми е престата проблем с модули заради кеша за друго не се сещам.

Ако е друг проблема и намериш решение драсни един пост, че ми стана интересно.
 
От: Въпрос за атрибути в Prestashop

Както и предполагах поне в форумите на преста пише, че е проблем с паметта на сървъра.Ако не се получи да ти я увеличат има модул Attribute Wizard Pro V1.7.13 лошото е цената му 150$
 
От: Въпрос за атрибути в Prestashop

Както и предполагах поне в форумите на преста пише, че е проблем с паметта на сървъра.Ако не се получи да ти я увеличат има модул Attribute Wizard Pro V1.7.13 лошото е цената му 150$
Благодаря за включването.
Да, така е. И аз четох доста по форумите-има го като проблем престата. Конкретно при добавяне на няколко атрибута+стойности.
Значи, ако добавя само 100 стойности от един атрибут-няма проблем. Реша ли да добавя и допълнително +друг атрибут престата гърми/зацикля. Правих какви ли не експеримент-не се справя. Самият алгоритъм на смятане е по странен начин. Така са решили програмистите на преста, да бъде по този начин. При изчисляване на няколко атрибута прави някакъв вид аритметична прогресия и количествата на продукта do 10 15-30 хиляди и сървъра зацикля.
Освен това, веднъж създадени /успях да създам с 7-8 хил, после редактирането на количествата е немислимо. Тука нещо, престата са недообмислили в тази ситуация.
Да, четох и за този модул Attribute Wizard Pro V1.7.13 . Един руснак ми го даде да тествам, настройвах близо час как да тръгне и нещо не можах да се оправя и с него-същата работа.
Стигнах до извода, че преста не е пригодена за подобна ситуация. Дори и от хостинга да увеличат кеша, самиат начин на работа с атрибутите на преста, нещо не е наред според мен.
Тествах на един Opencart и всичко там е ОК, няма тия проблеми, но ми се искаше магазинът да е на Prestashop по редица мои съображения и функционалности.
Може би няма как да стане с нея, ще чета и ровя още, дано има решение, но съдейки как генерира огромно количество бройки, вероятно алгоритъма и идеята и на смятане са други.
 
От: Въпрос за атрибути в Prestashop

Аз не бих слагал всички атрибути на един продукт.

Раздели ги на няколко продукта с атрибути.Не едни рамки с 1.2.3.4.5.6.7.8.9..... комбинации

Рамка модел еди кой си - един продукт + цветове, стъкла, лещи
Рамка модел ....
Рамка модел ....


И така 50 -100 модела рамки всеки като отделен продукт


Същото може за лещите, стъклата и т.н.
 

Горе