Въпрос за запазените марки, реплики и спестяване неприятностите

lqllqlq

Well-Known Member
Здравейте,
Въпросът ми може да прозвучи странно, но ме интересува запознати ли сте как може човек да си спести неприятности със запазените марки. Давам пример с часовници, може би защото е най-масово:
Келвин Клайн е запазена марка. Ако обаче заглавието на продукта е "Реплика на Келвин Клайн", то това нарушение ли е на правата на марката и правоносителите?
Въпросът ми е породен най-вече от големият брой както БГ така и ЕН сайтове, в които продуктите са обозначени като "реплика".
Другото, което ме вълнува е нещо, което забелязвам в ибей - описание на продукт или заглавие от типа "много хубав продукт, дизайн като iPhone". Ако се върнем на примера по-горе с часовниците, то нарушение ли е заглавие на продукт от типа "Часовник реплика Келвин Клайн, дизайн като серията на КК" или нещо от типа?
 
От: Въпрос за запазените марки, реплики и спестяване неприятностите

Ако упоменаваш навсякъде че е реплика няма да е проблем с марката. Само гледай да не регистрираш домейна с името на марка защото ще ти го вземат. Разгледай в WIPO колко домейни са изети и от коя държава. :)
 
От: Въпрос за запазените марки, реплики и спестяване неприятностите

Не, става дума само за продукти. Може би малко подвеждащо дадох само пример с часовници, но същото е и със значка "Детска значка с фигурка реплика на Мечо Пух/Супермен/тн", защото въпросните герой са марки...
 
От: Въпрос за запазените марки, реплики и спестяване неприятностите

Не за това няма да имаш проблем, само не слагай логото на марките в сайта си това е основната причина поради която се заеждат
 

Горе