Въпрос за изграждане на соц. мрежа

Здравейте,

Върти ми се в главата една идея за създаване на социална мрежа - с профили, групи и потребителски стени (подобно на ФБ). Разгледах готовите решения, но не мога да се спра на нищо. Понеже след като я направя, ще трябват доста кинти за реклама ми се иска да не се охарчвам за изготвяне на проекта. Първо се спрях на варианта WP+BuddyPress, обаче не ми харесва как изглеждат потребителските профили и няма като цяло богата "социална" функционалност. Варианта JomSocial ми е много скъп, както и SocialEngine.

Ако някой може да предложи нещо, ще се радвам :roll:
 
От: Въпрос за изграждане на соц. мрежа

CTAH, това ми допада и то много, но $399 са ми много :)
 
От: Въпрос за изграждане на соц. мрежа

За съжаление вече го няма. Иначе с-мата е супер и има всичко, което ми трябва - снимки, обяви, групи и хубави профили :)
 
Dolphina наистина е най-доброто и включва почти всико. Ако се поразровиш може да намериш стари кракнати версии. За съжаление няма много хляб вече в "малките" социални мрежи, освен ако не са строго таргетирани.
 
От: Въпрос за изграждане на соц. мрежа

Щом си тръгнал в тази посока (социална мрежа) най-вероятно имаш идея с голям потенциал. Ако е така - не се занимавай с кракнати версии.
За да го реализираш трябва да инвестираш или време, или пари. Пари - няма, значи трябва да отделиш време.

Може да разгледаш тази дистибуция на Друпал - https://drupal.org/project/commons, но ще има много да къстимизираш.
Може да ползваш и обикновена инсталация, но там няма готово решение, ще трябва да комбинираш модули и ще пак ще ти трябва много време да къстъмизираш нещата.
Ето някой основни модула социална мрежа с Drupal + още 10тина модула.
И така...
 
От: Въпрос за изграждане на соц. мрежа

Благодаря на всички за мненията

Оказа се, че има безплатна версия на делфина, стига да не махаш два банера на компанията. Спрях се на нея, защото както crazydevil каза, с-мата е много функционална. Ще задвижа сайта в/у безплатната версия и ако потръгнат нещата, ще купувам. Мрежата ще е строго таргетирана и наистина ми трябваше нещо готово (тъй като нямам нужното време за къстъм, а за Друпал или ВП, ще ми е нужно много време за да стане както трябва) и нещо с обяви, платен мембършип и широка социална функционалност.

Има ли някой дето да го използва този Делфин. Интересува ме какви сървърни ресурси използва за сайт с 100-500 регистрирани потребителя?
 
От: Въпрос за изграждане на соц. мрежа

CTAH - мерси за предложението приятел, но вече започнах с делфина. Тоя делфин има кууууупища с ексти :D Това няма да ми свърши и работа, щото няма галерия и общо взето си е някфa съвсем базова социалка.
 
От: Въпрос за изграждане на соц. мрежа

E аз за това ти предложих първо делфина защото доста съм изръчкал докато стигна до най-доброто + това бях сигурен че е безплатен ако не махаш логото. Успех ти желая !
 

Горе