Въпрос за лоши линкове

klizmar4e

Member
Здравейте,
Днес си разглеждах google webmasters и забелязах няколко п***о сайтове който google открива да имат линк към моят сайт.Разбира се не съм ги слагъл аз и предполагам, че това не е нещо хубаво.Главният ми въпрос е какво трябва да направя в такава ситуация и как да ги махна без да бъда наказан.
Благодаря предварително.
 
Последно редактирано:
От: Въпрос за лоши линкове

Пишеш на админ от въпросните сайтове с надеждата да ги махант или пускаш списък с домейните на п**но сайтовете през disavow tool. Друго няма какво да направиш.
 
Последно редактирано:
От: Въпрос за лоши линкове

Мерси много. Ще прочета повече по disavow tool. Предполагам, че това има по голям шанс да ми навреди от колкото да ми помогне.
 
От: Въпрос за лоши линкове

Ами чак в краен случай го ползвай. Не се знае наистина доколко помага и доколко вреди. Пък ако тия линкове не са ти навредили още, не бързай. И моля те цензурирай думата в мнението си, че google не я харесва много
 
От: Въпрос за лоши линкове

Окей отново мерси много.Предполагам, че не са тъйкато нямам Warning, а прочетох че пращат.Също така линка е само на 1 страница, но честно казано не съм много навътре в тея неща и си нямам на представа колко вредят за това писах тук.
 
От: Въпрос за лоши линкове

Апелирам към малко повече внимание към този туул. Тук има описано и защо:
http://cyrusshepard.com/google-disavow-caution/

TL;DR; туула може да помогне, обаче при неправилно използване може да ти 36е м@йк@т@. Туула действа, чак след няколко седмици/месеца и няма гаранция че ще ти помогне ама НИКАКВА.

Сега - и аз имах подобен линк и се гътнах. Порно сайт беше линкнал нещо към мен - в дадения случай снимка. На следващия ден видях линка и премахнах снимката, качих снимката наново (вече със друг URL) и я линкнах към статията. Разбира се бях ударил джакпот защото беше снимка. Ако беше линк към статия бих направил следното - ако статията е по-малковажна нямаше да се поколебая да променя леко линка и. Проблема е ако статията е основополагаща за сайта или има доста история + социални сигнали - тогава вече бих използвал disallow tool-a.
 
От: Въпрос за лоши линкове

Това мнение ми помогна много.До колкото разбрах мога да видя дали линква снимка или статия и да променя дадения линк което би ми помогнало.Ако е така съм наистина благодарен.
 
От: Въпрос за лоши линкове

Както ти казах виж какво линква защото имаш няколко начина за противодействие и само във един от тях се използва disallow tool-a.

Уви не мога да ти помогна повече без да знам за точния ти проблем - традиционния начин да намериш webmaster-a и да му пишеш и той ЕВЕНТУАЛНО да махне линка ще ти отнеме дни, затова действай партизански!
 
От: Въпрос за лоши линкове

Към единият от сайтовете ми има такива линкове от п---о сайтове. И то към разни снимки или статии на холивудски звезди. Сега трябва ли да се занимавам и да гоня собственици из целия свят и да им пиша писма. Или пък да използвам някакъв туул, който е със спорен ефект. Не е ли по-лесно гугъл да направи тези линкове да не придават никаква тежест към сайтове като моя, в който няма п---о?
Аз лично не бих се занимавал с тоя туул за премахване на линкове.
 

Горе