Въпрос за мобилните аппове

nortrant

Well-Known Member
До този момент не съм се интересувал от аповете и искам да попитам няколко неща.

Имам сайт за музика - всеки може да слуша, да качва и да сваля.
Какви са вариантите за направа на мобилно приложение - има ли евтин и скъп вариант (по какво се различават)?
 

SoloContraTutti

Well-Known Member
Отговори си на това с какво приложението ти може да бъде по-добро от другите за музика (пр. Spotify), за да знаеш въобще дали си струва да се захващаш с това.
 

Blinky

Owner
Ако ще правиш мобилен апликъйшън, трябва да е уникално или да е отражение на сайта, но като се замислиш - за какво ти е апп, огледало на сайта - ако сайта има мобилна версия. :)

Иначе става все по-лесно да се правят аппове. Трябва да се правят с идея и цел. Безсмислените не вървят и само събират прах. Виждал съм и такива. ;)
 

nortrant

Well-Known Member
Аз не питам дали да правя сайт за музика.

Имам сайт, но няма приложение.
Може ли да се направи нещо евтино без допълнителни функции колкото да има апп (за тези които искат).
 

rutera

Active Member
Веднага ти казвам да може, евтино да. Дори и ти може да си го направиш ако и дори да ползваш стария нов HTML, CSS, JavaScript. Много лесно може да си го нашариш за ден. Иначе може и да е супер добро написано на Java.

ps: Phonegap е лесно
 

Valeri

Member
Blinky, за Ionic ще му трябва и малко да поназнайва и от Angular, иначе framework-ът е чудесен, глас и от мене
 

Valeri

Member
2-6 са горе долу идентични, само AngularJS, което е 1цата, е друго, също както Ionic v1 е друго, спрямо v2-3, но това са подробности :)
 

Blinky

Owner
2-6 са горе долу идентични, само AngularJS, което е 1цата, е друго, също както Ionic v1 е друго, спрямо v2-3, но това са подробности :)
Още не съм се запознавал с 6-цата, но на всякъде, където чета била сходна с 2-ката, което е екстра, то голямата разлика беше между 1-цата и 2-ката. И да, добре, че подчерта - ако ще се ползва Ionic, силно препоръчително е да е 2 или 3, по принцип 3 с по-голяма тежест споменавам. И само да вмъкна нещо - използва се и доста TS в 3-ката. :) Както викат фронтендърите - мерцедеса на JS. :) Хахаххаа.
 

Горе