Въпрос за права върху facebook страница?

hking

Member
Здравейте, искам да попитам ако някой е наясно да ми каже, имам ли право да регистрирам страница с точното наименование на филм. В смисъл такъв, филма ще е 2018 година и това е трета част, но тя си има друго наименование от първата и втората. Понеже видях, че потребителското име е свободно и то е точното наименование на третата част аз създадох страницата. Сега при изписване съм на първо място в търсачката на фейсбук. Мога ли да имам проблеми с това, относно права и т.н щом фейсбук е допуснал да я регистрирам?
 
Не мисля, че ще имаш проблем. А и в описанието може да напишеш, че е фен страница.
 
Да чувал съм, дай ми ако обичаш повече информация ако имаш, т.к на въпроса ти "За авторско право не си ли чувал" ти отговорих.

Нямам предвид българските закони, а че Фейсбук може да има друга политика спрямо известни американски имена, продукции, фирми и така би рискувал в бъдеще.
 
Нямам предвид българските закони, а че Фейсбук може да има друга политика спрямо известни американски имена, продукции, фирми и така би рискувал в бъдеще.

Почти съм на 100% сигурен, че няма да му направят проблем. А и самите филми си имат официални страници, отбелязани със синьо тикче точно за тази цел - хората да могат да ги разграничат от фен страниците.
 
Аз съм виждал десетки страници с еднакви наименования и точно, както казва колегата minch3v официалните имат отметка. Аз не претендирам за официална страница, написал съм фен страница... но знам ли
 
Тъй като фейсбук страниците са си собственост на фейсбук винаги може да решат да ти спрат страницата без значение от име, съдържание и т.н.
 
щом са ти дали да я регистрираш и името е било свободно давай, ползвай докато има ефект и дори и да ти я спрат ще си направиш там каквото си решил, и без това със фейса е до време и ще те затрият таки или иначе
 
Това е, което съм добавил в описанието : "Worldwide fan page of the movie".
Това ще мине. НО ще имаш проблем, ако се опиташ нещо от рода на "The official page of..." Или директно може би заглавието.

Макар, че да си кажа честно много хора го правят и остават безнаказани. Едно от тези са дори имена на големи световни личности...Бибъра, Риана и т.н. Верно, че никога няма да получат верифайд тикче, така де, най-веротно...но това не им пречи да имат по няколко стотин хиляди фена, може би милион. ;)
 

Горе