Въпрос за продукти и публикуването им в интернет

mvmrik

Well-Known Member
От известно време се чудя за едно нещо, което включва добавянето на разни продукти - без значение какви, та се чудя дали това е законно и може ли да се заяде някоя фирма. Идеята е да се добавя всичко - например да кажем някаква вафла, добавя се снимка и описание за нея, каквото пише на опаковката. Може ли дадената фирма да се заяде за това нещо и до какви последици може да се стигне? За мен не е проблем ако например ми пишат че не искат техния продукт да присъства в сайта да го махна, но дали може нещо по-сериозно да стане. Варианта да се иска разрешение от фирмите отпада, защото целта е продуктите да се качват от потребителите, не от мен.

Например някой иска да качи информация за шоколад, марка цигари, паста за зъби и т.н. и си направи снимка на продукта и въведе информация за него, това ме интересува - до какви проблеми може да доведе, ако дадената фирма реши че не иска техния продукт да е в сайта?
 
От: Въпрос за продукти и публикуването им в интернет

Никой ли не знае?
 
От: Въпрос за продукти и публикуването им в интернет

Относно опаковката - ти не ползваш дизайна(или елементи от него), а правиш реклама. За съдържанието - нормативно са длъжни да го оповестяват, отделно - това не е продукт на авторско право (както рецептата за производството или дизайна на опаковката).
Като цяло - проблеми аз не виждам.
 
От: Въпрос за продукти и публикуването им в интернет

Ами те и самите снимки ще са авторски, например лично заснети от потребителите - поне така смятам да бъде. Аз точно това си мислех, че не би трябвало да е проблем. Естествено ако от някоя фирма ми пишат че не искат да им бъде продукта в сайта ще го махна.
 

Горе