Въпрос за смяна на домейн

canopus

Active Member
Здравейте,

Нещо се замислям дали да не сменя домейна на един сайт който в момента е .net но мисля по сериозно да се захвана с него и се чудя дали да не го сменя на .bg. Наясно съм, че това няма кой знае какво значение (даже може би никакво).
Въпроса ми е смяната ще доведе ли до влошаване на класирането в гугъл ако се направи редирект 301.
И този редирект така си остава постоянно или само докато гугъл индексира наново. Имам в предвид ако не искам да подновявам стария домейн който изтича примерно след 5 месеца ще има ли сътресения след като изтече?
 
От: Въпрос за смяна на домейн

Наясно съм, че това няма кой знае какво значение (даже може би никакво).

Ти си бил много наясно с нещата значи? Я кажи, кой ти каза тази простотия, че нямало значение дали домейна е .bg? Да не би да е поредния seo гуру?
 
От: Въпрос за смяна на домейн

Може би не съм се изразил ясно.. че няма значение от гледна точка на търсачките. Иначе щом съм казал, че искам да се захвана по-сериозно със сайта и затова мисля да го сменя с бг значи все пак съм намерил някакъв смисъл.
Както и да е въпроса беше друг.
 
От: Въпрос за смяна на домейн

Може би не съм се изразил ясно.. че няма значение от гледна точка на търсачките.

Има значение!
 
От: Въпрос за смяна на домейн

Така и не открих отговор явно въпроса е толкова очеваден, че никой не го е задавал до сега :lol:
Но все пак:
След редиректа като изтече стария домейн трябва ли да се подновява ако са минали 5-6 месеца. Тоест има достатъчно време гугъл да разбере за смяната. Или винаги трябва да се подновява и все едно имам два домейна за 1 сайт?
 
От: Въпрос за смяна на домейн

Мога да отговоря на част от въпроса ти. Бг е локалното ни домейн разширение. За български сайт по-добро от. Bg няма. Гугъл дава малко или много повече бууст на локалните домейни.
 
От: Въпрос за смяна на домейн

За да не отварям нова тема ще питам направо тук.
Значи харесал съм си бг домейн, който се състои от 2 думи, но се изписват слято. Сега видях, че вече има регистрирана фирма със същото име, но двете думи са изписани поотделно. Според вас рисковано ли е да се регистрира такъв домейн и могат ли евентуално да го вземат ако решат? Или могат да имат претенции само ако в домейна думите са разделени с тире?
Освен това има и регистриран ЕТ със същото име изписано заедно но плюс още една дума.
Какво ви е мнението?
 
От: Въпрос за смяна на домейн

Със тире, без тире все тая. Бг домейна може да е "Защитен" и респективно не. За да е защитен трябва да представиш, документ за това основание. "Защитен" домейн няма как да се оспорва, за разлика от незащитеният.
По-ясно написано от тук едва ли ще намериш
 

Горе