Въпрос за Cms/сайт

voic4e

New Member
Здравейте! :)

Отдавна се чудех какъв сайт да направя, защото искам да се занимавам със създаване и популяризиране на мои сайтове, чрез които след това евентуално да печеля от реклами.


От години съм регистриран в няколко сайта за запознанства и имам представа какво горе-долу трябва да съдържа, каква е конкуренцията и т.н.

Наскоро ми направи неприятно впечатление, че хора с ниска култура заемат челни позиции в някои от тези сайтове и ми хрумна идеята да създам сайт, където да изгладим отношението на тези хора към останалите.

В общи линии, според мен става дума за хора със социални проблеми, т.е. откъснати от обществото, които мисля, че можем да ги върнем към нормалния начин на живот :)

Та реших да пусна нещо като сайт за запознанства, в който първоначално да събера част от приятелите си от този вид сайтове, те пък от своя страна да поканят свои приятели и т.н., докато се събере "елита" :-D Според мен, ако идеята успее, ще се получи една мрежа.


И тъй като нямам опит с готови CMS системи - до сега всичко, което съм правил, са мои творения от нулата - пиша си CMS. В момента е under heavy construction и е голямо мазало, но ако все пак желаете може да погледнете какво съм направил до момента.

В момента работи само с IE7, отчасти с други браузъри

devel.sgeorgiev.net

Email: zari @ voic4e.com
Password: alabala


В момента правя чата/ЛС/дискусии, до някъде може да се редактират страниците, но не може да се създават нови все още. Трябва да се оправи WYSIWYG редактора, таговете...

И още нещо - името и дизайна на сайта са колкото да има нещо, докато напиша кода, после ще ги мисля...

Та въпросът ми е какво мислите за идеята/мисията на сайта, както и за написването на въпросния CMS?


Благодаря на всички, които ще ми отделите от ценното си време! :)
 
Добра ти е идеята.

Похвално е, че си пишеш сам сайтовете, а в това е същината на повечето сайтове - да знаеш кое как работи и да знаеш как да фикснеш възникнал проблем/бъг като го локализираш в скрипта за най-кратко време. Много 'уебмастъри' си мислят, че да създадеш сайт се ограничава до това да изтеглиш готовия скрипт от някой торент и да го инсталираш с Next, Next, Finish, и да чакаш да завалят посетители и печалби.

Пожелавам ти успех! :)
 
Благодаря! :)

Ами да си пиша сам нещата е и проблем за мен, защото както казах не съм ползвал и доизграждал до сега готови неща. А в момента си търся работа като freelancer и виждам, че в обявите се ползват изключително неща от сорта на Joomla, WordPress и т.н. Май трябва да си инсталирам някое от тях и да започна да го разучавам :)


Иначе основните функции на моя CMS вероятно ще са реализирани с 5 php файла и 4 MySQL таблици. Вече за екстрите (upload на картинки и др.) не знам колко ще се разрастне...
 
Идея за нов блог

Здравейте отново! :)

Хрумна ми идея - да създам блог mentalno.com,

посветен на промяната в мисленето на човек - било то когато обстоятелствата го налагат или когато е открил нещо ново в живота си. Мисля, че повечето хора живеят прекалено ускорен живот, под стрес и с влошени социални контакти. Искам да споделя с тях прозренията си и нещата които научих напоследък.

В допълнение може да включа Affiliate програми, предлагащи например книги като тези на Робърт Кийосаки, Наполеон Хил - "Мисли и забогатявай" и други продукти, свързани с философия, психология, бизнес и т.н.


Какво ще кажете за идеята?
 
От: Въпрос за Cms/сайт

на бългаски или на англииски ?

ако е на англииски ще изкара парички от афйлиейт но незнам колко зависи как се развие :)

за бг само монетизация за кликове
 
Ами английския ми не е на 6, може би около 4.50, а и си е доста работа.

Склонен съм да зарежа идеята за монетизация, за да постигна основната цел на блога. Пък мога да го ползвам за беклинкване към други мои сайтове :)

Прави ми впечатление, че някои фирми поставят в сайтовете си основно реклами и беклинкове към техни сайтове или сайтове на техни партньори, както например са обвързани wisdom.bg gepime.com portokal.bg desk.bg, т.е. в тях рядко присъстват реклами на трети фирми.


Между другото бързам да завърша CMS-а на сайта за "запознанства", който мисля да пусна и се надявам скоро да се пробвам и аз като уебмастър ;) Имам една налудничава идея, която може би ще ми спести доста писане - възнамерявам скоро да Ви покажа сорс кода на най-важния файл. Какво ще кажете?


И още нещо: преди малко се сетих, че във форум, написан от мой колега, имаше поле за въвеждане на ключови думи, а тук няма такова нещо и реших да видя какво се използва за целта. За другата моя тема - "Акроними и определения", като ключова дума е посочено нейното заглавие. При търсене в google за "акроними", моята тема излезе на 6-то място. Значи ли това, че съм извадил късмет и страничката се е "самооптимизирала"? :D
 
Последно редактирано:

Горе