Въпрос за Youtube + Adsense

lqllqlq

Well-Known Member
Здравейте,
имам 1 акаунт в youtube, в който качвам авторски клипове - демо, ревюта и тн. Работата е там, че преди доста време, когато съм правил канала и още да започна да го ползвам за тези клипове при регистрацията на gmail, с който влизам не съм сменял държави и тн. В случая е Англия. Акаунта си поседя дълго просто така, после почнах да качвам, и може би след 2-3 седмици ми излезе предложение за монетизация. Пуснах, видях че иска свързване с Adsense акаунт, но го оставих за друг път.
Вчера обаче се замислих - аз лесно ще си направя фирмен Adsense (нямам акаунт на фирмата), по ДДС съм, абе с две думи това не е проблем. Ама като се разрових по форума и от темите си правя извода, че монетизацията от канала ми е излязла най-вероятно защото ползваният мейл е с локация Англия. И тук идва питането:
Какво да правя сега? Да регистрирам Adsense акаунт със същият мейл ли? Друг ли да правя? Ако ползвам същия най-вероятно ще е проблем или дори невъзможно, защото той е Англия, а фирмените данни са България...И малко цикля по въпроса, защото ако не е възможно, то няма да взема и цент от рекламите. Ако това ще е така по-добре да ги разкарам и да не се занимавам

Съвети, предложения, опит? Как да постъпя и има ли изобщо правилни ходове?
 
От: Въпрос за Youtube + Adsense

Ами сещам се за най-лесното: сменяш локацията и даваш вярната - България. След това правиш опит да свържеш с адсенс акаунт и ще се разбере дали ще те пусне. А доколкото знам, вече има хора, които са от България, с български данни и монетаризират в youtube, няма да бъдеш първия, който ще бъде одобрен.

А пък и вероятно от Гугъл са ти проследили и IP-то и знаят, че поддържаш акаунта от тук.
 
От: Въпрос за Youtube + Adsense

Тази локация къде е изписана в тубата, че въобще не я намирам? Одобрили са те по подразбиране, а не защото локацията ти е извън БГ. Аз съм си вързала акаунта в тубата с мейла за адсенс, но по принцип в канала си влизам с друг gmail. Не би трябвало да има проблем локацията, но не успях да намеря официална информация относно този казус. По подразбиране би трябвало да възприема данните, които са в адсенс.
 
От: Въпрос за Youtube + Adsense

Може би, но аз нямам адсенс акаунт. Мога да направя фирмен такъв. Ей това е интересното дали ще стане, защото там пита за локация отново. Сигурен съм, че следят ип, но аз не се и крия...
 

Горе