Въпрос относно бизнес с дрехи

Здравейте! Имам бизнес идея за онлайн магазин със дрехи, които ще бъдат щампирани по наш дизайн. Тъй като това е нещо ново за мен и никога преди не съм се занимавал с подобно нещо, как стоят нещата със подобен тип бизнес? Ако поръчам да ми щампират... Да речем 50 тениски по 15 лева това са 750 лева за тениска със ЕДИН размер. Тук говорим за още 5 размера.

При подобен бизнес задължително ли е да имаш стоката налична? Мислил съм си да предлагам продуктите във онлайн магазина като налични, а при заявени поръчки да ги поръчам на фирмата, която се занимава със печат върху текстил, но отново изкача един проблем и той е доставката.

Има опасност клиентите ми да се усетят, че нямам въпросните продукти налични, защото самото изготвяне на подобни тениски е около 2 работни дни и още един работен ден за да изпратят продукта към мен и след това още един работен ден за да го изпратя аз към клиента (за да не се усетят, че се изпраща от съвсем друга фирма).

Единственото решение, което открих е Printful + онлайн магазин от Shopify. При направена поръчка в онлайн магазина ти, се заемат със обработката и самото създаване на тениската и я изпращат от името на твоят магазин, но там една тениска е 12 щатски долара без щампа. Със щампата излиза около 30-35 лева, които отиват само при Prinful. Като сложим и това, което искаме да печелим и ние ще стане 50 лева за тениска, което е абсурдно за българският пазар. Да не говорим и за доставката, която трае до 15 работни дни... От седмици търся решения, но явно не търся където трябва... Не искам да се откажа от идеята затова моля за съвети! Благодаря предварително!
 
Какъв е проблема да опишеш в общите условия, в условията за доставка или в обясненията на продукта, че доставката се извършва в срок до 4 или 5 дни от датата на поръчката.
Клиента ще го вижда и няма да има драма. Ако го устройва ще си купи от теб, ако бърза има хиляди други магазини за продажба на тениски.
Анализирам разсъжденията: "Да речем 50 тениски по 15 лева това са 750 лева за тениска със ЕДИН размер. Тук говорим за още 5 размера."
Абсолютно нормално е за сериозен бизнес да се инвестира. Народа казва: 'С трици, маймуни не се ловят". Без пари, бизнес трудно се гради.
Ако беше решил да отвориш магазин на "Витошка" или в някой мол, освен за тениски, ще ти трябват пари и за наем на помещение, за рафтове, за продавачки, осигуровки, счетоводство, касов апарат, ролки, опаковки, и др. консумативи. Имаш ли идея за какви пари става въпрос там? Да напълниш такъв магазин ще ти трябват не 5 размера, а много повече.
Желая ти успех в начинанието, ще ти е нужен.
Да правиш бизнес не е лека задача.
 
Не ми се рови назад в темите но по памет си спомням, че @webmast367 беше запознат и беше описал нещата, по късно ако види темата може и да се включи, но лично аз не виждам как би продавал една тениска за 50 лева да не забравяме и за конкуренцията
 
Ориентировъчно да те светна само с пазарната цена на тениските в БГ от известните влогъри и т.н.

https://sundayhabit.com/#1

Цените варират по около 19.99лв.

Варианта според мен е да проучиш как стоят продажбите там, тъй като най-вероятно те изработват и пращат въпросните стоки. Конкурент не можеш да бъдеш в никакъв случай, ако евентуално мислиш че ще можеш от към цена говорим то си приготви 100-тина хилки за качествена техника + стартови тениски.

темата за която спомена колегата е тази
https://www.predpriemach.com/thread...от-профи-сайтове-за-дизайн.74601/#post-888106


Като цяло не препоръчвам на никой да си хаби нервите с този бизнес ( няма особено бъдеще според мен ) варианта по-добрия да взимаш евтини турски или китайски тениски и да правиш щампи на фирми на безценица, което пак не знам дали е оферта...

Успех
 
Не ми се рови назад в темите но по памет си спомням, че @webmast367 беше запознат и беше описал нещата, по късно ако види темата може и да се включи, но лично аз не виждам как би продавал една тениска за 50 лева да не забравяме и за конкуренцията

Никой не би купил тениска за такива пари... освен ако тениската не е вълшебна :D

По удачния вариант да отиде в Димитровград и Илиенци, или в Червените дракони и да взима Турски/Китайски готови щамповани тениски има на едро по 3-4-5-6лв. Боклуци са, но спокойно може да продава на по 12-15лв та да се впише в този тип бизнес.
 
Другия вариант е да имаш по 2-3 броя от всеки дизайн и размер. Едва ли едновременно ще бъдат поръчани едни и същи тениски.
Като продадеш една, поръчваш веднага нова и готово.
Съвсем отделен въпрос е, че имаш две доставки - една до теб и една до клиента.
Ако смяташ, че сметките ще излизат когато се плащат доставки на всяка тениска по отделно - помисли за това което ти предлагам.
 
Никой няма да чака 5 дена за тениска. Съдя по себе си, а аз съм невероятно търпелив човек. Трябва да имаш дизайни налични, в различни размери. Ако не - се откажи.
 
Никой няма да чака 5 дена за тениска. Съдя по себе си, а аз съм невероятно търпелив човек. Трябва да имаш дизайни налични, в различни размери. Ако не - се откажи.
Форумния интелигент, по всяка тема има мнение!
Маймол знаеш ли колко време им е доставката и по колко поръчки правят?
 

Горе