Въпрос относно оценка и цена на домейни

kaiba_corp

Member
Здравейте!

Предварително се извинявам ако тази тема не е в правилната секция и моля да се премести ако не е - коректен съм.
Също така НЕ се опитвам да продам домейните тук... Имам vip профил и достъп до "Уебмастърски пазар", но не възнамерявам да ги продавам на българския пазар...
Просто желая да чуя мнение и да се консултирам с компетентни хора относно това - на каква реална стойност могат да се продадат въпросните 2 домейна, , каква минимална цена да им търся аз и къде и как е най-удачно да ги продам... Свързах се с компании директно, които биха имали интерес и притежават същото име, но с друг extention.

Домейните са:

prg.io - домейн с три букви

silky.us - домейн с 1 кратка еднозначна дума, означаваща "копринен", който би бил подходящ за брандиране и за търговия

Има хиляди търсения и към двата... Знам, че е абстрактно и зависи кой колко го иска и знам, че сайтове за оценка като estibot не винаги са реалистични. Ще се радвам на малко полезни съвети. :)
 
От: Въпрос относно оценка и цена на домейни

Много много не показвай нерегистрирани домейни Публично, да не регистрират "случайно" преди теб )

Пробвайте да ги регистрирате... Все още дава опцията renew, но като цъкнеш и не става, защото вече са мои, ще се refresh-не...
Но - не това беше въпросът... :)
 
От: Въпрос относно оценка и цена на домейни

един домейн струва толкова, колкото са готови да платят хората за него. Може да го пуснеш на аукцион в годади или флипа и да видиш кво ще покаже съдбата :)
 
От: Въпрос относно оценка и цена на домейни

И все пак, кой е най-достоверният domain appraisal? Нямам опит в тази сфера и ми е трудно да оценя даден домейн... :) Гледам в GoDaddy има appraisal, предполагам показва г/д реалната цената, която може да се иска?
 
От: Въпрос относно оценка и цена на домейни

Няма точен тул за оценка на домейни, естибот е добър до толкова, че добиваш представа за търсенията, но всеки трябва да се абстрахирате от показаните $$$$$ без значение кой тул използва - това е тул и той е базиран на определени параметри....

Реалноста винаги е различна, както при всеки продукт и тук има треднове, малки хитринки и тн, при по-добро проучване и анализ, може да си продадете домейна за по-добра цена.

Пример:

1. направете рисърч в няколко релевантни форума, вижте какви домейни се продават там, какви домейни получават най-голям интерес и съответно повече бидове.
2. проверете последните продажби в http://dnpric.es/, http://namebio.com/, както и анализа на Рон в http://www.dnjournal.com/
3. проверете различни маркетплесис за да видите какво е актуално там и тн и тн....

След като отхвърлиите малко работа преценете, кой от вашите домейни е най-подходящ да бъде пуснат за продажба към момента и къде точно да го пуснете за продажба.

Това е мое мнение и така се опитвам да процедирам, но аз не съм Франк Шилинг, Майк Ман или Али Занди и все още нямам топ продажба..... влязла в някоя от горните класаций.
 

Горе