Въпрос отностно продажба.

Здравейте, имам нужда от малко помощ. Къде според вас е най-подходящо да пусна за продажба, Excel таблици, които са изготвяни за няколко сайта.
Сайтовете са подобни на bazar например, но са чуждестранни. Там преидмно се продава селскостопанска техника, яхти, самолети и прочие. В таблции съм попълнила всичко координати на фирмите който предлагат резервни части или директно продават такава техника. Говорим за много обяви, над 50 000, ако не и повече.
Ще се радвам да чуя вашето мнение.
Поздрави!
 
Аз не разбрах въпроса. Искаш да пуснеш тази таблица някъде по чуждите портали? Или? Имаш таблица с над 50 000 фирми и искаш да ги изсипеш в няколко сайтове като базар, олх, но чуждестранни? Това директно с техните админи. Да ги вкарваш ръчно си е самоубийство. А и няма да ти стигнат годинките. ;)
 
Не ме разбрахте. Тези данни са публукувани от фирми, аз съм ги събрала ръчно в таблици в Excel. Ако някой иска да си направи сайт, в който да публикува подобни обяви, тези данни биха му били от полза.
 
В blackhatworld съм виждал да се продават бази данни. По описанието не се разбира какво точно продаваш.

В днешно време хората си скрейпват такива неща, а не ги копират ръчно. Затова подозирам че няма да вземеш цената, която може би очакваш.

Може да си ги публикуваш в твой сайт.
 
Продай ги на някои каталози за бизнеси. Ако имаш и бг фирми, се сещам за едни пичове дето могат да ти обърнат внимание. :)
 
Продай ги на някои каталози за бизнеси. Ако имаш и бг фирми, се сещам за едни пичове дето могат да ти обърнат внимание. :)
Има фирми както от България, така и от цял свят общо взето. Ако може да ми пишете на лично.
 

Горе