Въпрос/проблем с линкове

charka

Member
Здравейте, имам въпрос, чийто отговор може би е елементарен, но за тези, които разбират. Защо когато напиша статия в сайта ми на WP и копирам линка който примерно е www.neshtosi.com/бай-иван-от-село/ и го поставя някъде ми излиза от типа ...D0%B5%D1%80%... и това пречи ли на оптимизацията ? :(
Благодарско предварително !
 
От: Въпрос/проблем с линкове

В конкретния случай така и трябва да излиза, така излизат url адресите, написани на кирилица. А дали пречи на оптимизацията... различните хора ще ти кажат различни отговори, моя отговор - да, пречи ти на развитието на сайта, и от там на оптимизацията му.
 
От: Въпрос/проблем с линкове

На теория не би трябвало да пречи на оптимизацията (в частност тази за Гугъл) но лично аз предпочитам да си променям URL адресите на латиница. Точно под заглавието на статията (когато си в режим редактиране) стои и линка на статията. Щракаш на редактиране и го променяш на какъвто си искащ. Лично на мене не ми харесват тези дългите адреси които се получават при декодиране от кирилица в латиница (няма начин с един поглед да разбереш за кой линк става на въпрос).
 
От: Въпрос/проблем с линкове

Аз лично бих ги пренаписал на латиница, някак по четливо е.
 
От: Въпрос/проблем с линкове

Ясно, значи всичко идва от това, че са на кирилица. В такъв случай едва ли ще е проблем да ги променям на латиница... единствено не го правя, заради ключовата ми дума, която нали също е на кирилица. Благодаря на всички за отговорите !!!
 

Горе