ГД "Покана за Доброволно Изпълнение"

Rabin

Well-Known Member
https://www.facebook.com/pokanazadobrovolnoizpulnenie/

С 2 думи - никой не е застрахован. Днес гледаш от високо от терасата на изплатения си апартамент, децата ти изучени, банковите ти сметки пълни, старините уредени... Утре си просяк на улицата, и децата ти - длъжници!

До колко може да е истина това, познавате ли реално пострадали?
 
Извън София съм, нямаше как да отида, цитирам от нета:

"Малко закачих от протеста и разправям какво чух и видях. Имаше огромно мнозинство от десетина - до 15 души.
Секвестират единствен имот, май всички опарени бяха с такъв случай. Оказа се, че дори немалка част от полицаите, дето вардиха Президента са пропищели от незаконни действия на ЧСИ. Има някаква схема с кредитите. За остатък от някакви неизплатени стотинки от вноската ти го правят предсрочно изискуем. Не можеш да рефинансираш, всички други банки те изритват, малко ми е трудно да си го обясня. После те подгонват ЧСИ. Продават ти имота на безценица, излизаш на квартира, и имаш запор на заплата/пенсия. Майка и дъщеря дойдоха, разкатали са им цялата рода с тая схема. Изпоразболели се по възрастните от тая мизерия, кой от рак, кой от инфаркт, оцелелите са по болници. Довечера в 18 пред съда са се уговорили пак на протест, който не вярва да отиде да ги пита!
Един човечец е висял от 2007 година пред съдебната палата, месец за месец им се молил за разрешение да протестира, и великодушно му позволявали да протестира само 15 дни месечно. Всеки Божи ден! Дори интернет няма, съсипали са го до нулата.
Организаторът е качил документация на http://dlazhnika.org/ и точка по точка обяснява колко неправомерно работят по схемата, те самите не спазват закона. Половината им действия са в откровено и очевадно неизпълняване на закона. Освен това се оказва, че запорират пенсии и изхвърлят от единствен имот БЕЗ влязло в сила съдебно решение. Една от големите заблуди на жертвите е, че са осъдени.
Стана въпрос и за Страсбург. За да стигнеш дотам трябва да си осъден на 3 инстанции в БГ. Те не са осъдени дори на една, а вече са на улицата. Съдията РАЗПОРЕЖДА да те изхвърлят, все едно, че си в казармата. Имаше някакъв юридически термин - "неприложимост" или нещо от рода беше, и няма Страсбург. И друго им казали директно - "не сте роми, не сте за Страсбург", цитирам дословно по памет. Ако искаш да съдиш за неправомерни действия - искат 4% от стойността на запора ти, а вече си под нулата!
И Омбудсманът, и Президентът имат по една голяма папка с такива жалби с набедени длъжници. Никаква реакция по техни думи!
Никой не е застрахован, и дори нямат идея какво може да се направи като превенция. Има някаква врътка да ти пращат SMS ако си нарочен, ама май не работела винаги.
 

Горе