ДДС и регистрация на фирма в Ирландия

nikkola

New Member
Здравейте,

Имам един казус около ДДС, който не мога да реша. Гледам, че доста колеги имат подобен, но до сега не намерих решение.
Искам да регистрирам една отделна фирма за търговия на електронни продукти, да кажем, нещо като уебхостинг риселлър. Доставчикът ми е регистриран по ДДС и се намира в Германия. Аз искам да продавам тези продукти онлайн както в Германия така и навсякъде из Европейския съюз. Искам да си работя легално по ддс и да не го плащам реално при покупката на продуктите.
Регистрация на фирма в Германия искам да избегна, защото данъците там са много сериозни. В България, особено в началото, нямам как да си позволя да се регистрирам по ддс.
Гледах различни оферти за регистрация на фирма в Ирландия. Цените варират, то порядъка на 300 до 500 евро според това какво включва услугата. Проблемът, е че разходите идват след това. Изисква се адрес за седалище на фирмата, това пак варира, но приблизително 80 евро на месец, като се включва услугата за препращане на поща в електронна форма. Какви други изисквания счетоводни има и колко ще ми струва това на година, не можах да намеря.
Някой регистрирал ли е подобна фирма? Дали си струва спрямо България?
 
Да, това е само основната информация. Мен ме интересува до колко може да струва след регистрацията. Задължителен е фирменият адрес, както и счетоводство, да кажем за 10тина фактури на месец и годишно приключване.
 

Горе