"ДОМОУПРАВА" EООД - Иван Великов - ИЗМАМНИК и МОШЕНИК!

PetarGeshev

New Member
Заради проблемен съсед ни се наложи да ползваме професионален домоуправител. (Тъй като никой не иска да се занимава с въпросния съсед). Направихме си среща с 3-4 фирми (само толкова намерихме) и на всичките обяснихме на управителя какъв ни е проблема и какво се иска от него. Единствено Иван Великов се съгласяваше със всичко и ни уверяваше,че няма да имаме проблем и че той ще се погрижи за всичко.

Едно от условията беше да събира таксите от проблемния съсед.
Другото условие беше да се заеме със строителя тъй като имаше рекламация към новопостроената сграда.

Как действа въпросния Иван Великов:
- Събира 100% от таксите от всички живущи, а на тези който не живеят им начислява половин такса. Така реално живущите плащат всички сметки, а не живущите (тези който си правят ремонти и пак ползват общото осветление, асансьор и стълбище) каквото дадат, ако дадат е отгоре. Като теглиш чертата Иван Великов събира 150% от сумата която трябва да събере.
- За времето си на управление на етажната собственост (6 месеца) Иван Великов не направи нищо за сградата. Не се е свързал със строителя и не е събрал и 1 стотинка от проблемния съсед. Също така не беше и не поиска да направи домова книга. Едно от условията за да може управлението на етажната собственост да е издържано в съда, при евентуално искане за изплащане на натрупани средства.

Иван Великов (който даже дочух, че не е Великов, а си е сменил името в последствие. Не знам колко е достоверно, но и да е така, няма да ме учуди) разчита на това, че никой не си прави сметката и не си смята колко реално трябва да плати.

От него получихме предложение да сложим чип на врата, за да може да се следи кой влиза през вратата, за да не се получава така, че някой да казва, че не живее, а пък да посещава по-често сградата от останалите. Неговата оферта беше на стойност 500 лв. (на събранието е бил казал 450 и нещо, но никой не е запомнил точната сума. На следващия месец обаче парите който иска са 500 лв. разделени на апартаментите) И като овце всички са се съгласили (аз не съм присъствал точно на това събрание, но дори и да бях едва ли щях да се усъмня, тъй като до този момент Иван ни уверяваше, че ще се погрижи за нас. Точно като един обигран депутат). След като сложиха устройството и си купихме чипове (по 2 лв. за брой, при положение, че беше казал 1,80) реших да се обадя на фирмата и да искам оферта директно от тях. Оказа се, че цената е 300 лв. Аз бях много учуден и поне 5 пъти ги накарах да ми повторят цените за отделните устройства и монтажа. Накрая им казах да ми пратят оферта. Предполагам, че са се осетили (едва ли друг път
са получавали 2 идентични запитвания в рамките на 1 месец). И офертата която ми изпратиха беше на стойност около 400 лв. Което пак е доста далече от исканите 500 лв. от Иван.

По време на събранията никой не води протокол. Взимат се решения, но в последствие Иван си вписва каквото на него му е угодно. За щастие нито един протокол не подписан от нас, но и това не помогна. Тъй като той си представя протоколите като официални документи.

Та точно с тези протоколи е свързан и още един проблем, който засяха точно мен. На едно от събранията решаваме, че всички ще ползваме асансьор. Но част от собствениците се забавиха със нанасянето си и един по един започнаха да се отказват от асансьора. Накрая останахме 3 апартамента, който трябваше да плащаме промишлен ток и таксата за поддръжка. Аз лично звънях на Иван да му кажа, че се отказва, от асансьора и няма да го ползвам. Естествено отговора му беше "да разбира се, няма проблем". Но в месечната такса асансьора не беше премахнат и аз отказах да плащам такси докато не се премахне. (не стига, че 4 апартамента плащат 100% от таксите, ами и аз да плащам и нещо което не ползвам). Казах на 'касиера', че няма да платя докато не ми коригира таксата.

Видя се, че Иван няма да предприеме нищо. Нито за коригиране на такси, нито за събиране на пари от проблемния съсед, нито да се свърже със строителя и взехме решение да се откажем от него. Да, обаче се оказа, че няма никаква отчетност при него. Само някакви си измислени таблици който нямат общо с реалността. По телефона, беше казал, че общата сметка е на +, после обаче се оказа, че не е така. Даже трябвало да му даваме пари. И отказа да предаде документацията ако не му дадем парите.

Аз отказах да му платя таксите за асансьора, но той представи протоколите в който пише, че общото събрание е решило асансьора да се плаща от живущите. Аз му припомних за нашия разговор и за това, че ме е уверил, че няма да плащам след като не го ползвам. А отговора му беше "ами излъгал съм". На което аз в очите му казах че е МОШЕНИК!

В заключение:
- Никаква отчетност!
- Измислени и завишени такси.
- С нищо не допринася за благото на етажната собственост.
- Лъже като дърт циганин! (Говоря от личен опит).
- Ако четеш това и ползваш услугите на Иван, прави си сметка колко пари му даваш и се интересувай за какво и къде отиват. В противен случай той ще се възползва от това!
 
От: "ДОМОУПРАВА" EООД - Иван Великов - ИЗМАМНИК и МОШЕНИК!

браво на Иван-овчаря!
 
Първо - Вие договор нямате ли? Не можете ли да го подгоните там? Все пак не създавате търговски отношения за първи път, нали?

Втори - Нали си наясно, че ще се появи тази тема някъде след сайта му в Google, като се търси нещо за неговата фирма? Няма лощо, но ако само това ви идва на ум, а да си оправите сметките. Пак не сте капо, но се опитайте по законен ред си върнете взетото.

Трето - Що за съсед имате, който не иска да плаща? :) Можете да му направите някакви мизерийки, за да се разбере, че всеки трябва да си плаща? :)
 
От: Re: "ДОМОУПРАВА" EООД - Иван Великов - ИЗМАМНИК и МОШЕНИК!

Трето - Що за съсед имате, който не иска да плаща? :) Можете да му направите някакви мизерийки, за да се разбере, че всеки трябва да си плаща? :)
Има ги всякакви. При нас на последните етажи има някакви художници, които отварят вратата на домоуправителя и в лицето му казват, че няма да си платят блоковите. Ама ползват асансьор, ползват лампа, ползват услугите на жената, която чисти пространствата. Мизерници от всекъде. Не знам защо се отказаха от опцията тея чипове, които ги сложиха онзи ден да играят и за асансьора, да ги видим хубостниците при 3 неплатени месеца как ще си ходят до 9-10 етаж пеша...

Художници ми били, немало да плащат...
 
От: "ДОМОУПРАВА" EООД - Иван Великов - ИЗМАМНИК и МОШЕНИК!

Тоя Бай Иван - Професионалният управител, за без пари ли работи при вас. Бихте ли споделили какво му е месечното възнаграждение за този вид дейност, тъй като никъде не споменавате, че за всичко това му плащате нещо. Може би надценката е равностойна на възнаграждението за желанието му да се справя в ситуация, която всички избягват да се занимават.
Скоро се карах и аз със съседи за отказ от плащане, въпреки взето решение, тъй като се покриха като мишки, след което решенията им не били угодни. Всеки, който имаме дадени претенции е длъжен да присъства на събрание и да изкаже мнение, да даде предложение за обсъждане, да конкретизира и докаже правостта си. След като нещо е подписано, то трябва да се спазва. Но прецеденти винаги има. Цялата ни държава е такава. Има закони за всичко, но няма кой ги спазва, защото номера минава.

П.П. Имаме също откачени, дето не плащат, болни дето не плащат, пенсионери, друг на последния етаж, който чакал да мре и да не го занимаваме с нищо повече в тоя живот, въпреки че кръстосва улиците с куфарчето си и ползва асансьора.. Ама не мрат бе, живеят не гърба на останалите..
 
Re: От: "ДОМОУПРАВА" EООД - Иван Великов - ИЗМАМНИК и МОШЕНИК!

П.П. Имаме също откачени, дето не плащат, болни дето не плащат, пенсионери, друг на последния етаж, който чакал да мре и да не го занимаваме с нищо повече в тоя живот, въпреки че кръстосва улиците с куфарчето си и ползва асансьора.. Ама не мрат бе, живеят не гърба на останалите..

Абе и при нас имаше такива тарикати, ама пък може ли да си срещу целия свят? Не плащаш, не ползваш. Асаньора с чип, вратата с чип, за него ключ. Чистачката не минава през неговата част, лампите - там няма как, но с фотоклетка пак е добро решение, за спестяване на енергия. И така. И накравя евтинто му излиза скъпо. Какво ще тича по 6 етажа (а най-добрия случай), за да спести. Утре като се качва нагоре с торбите с покупки ще го видя как ще стане този номер. На почивки и така, както каза TheCrazyBastard - докато верно не се гътне. :) То силно сърце, силно, но колко да е силно. :)

Тия на последния етаж трябва да са най-заинтересовани да си плащат, защото утре като протече нещо, какво? Всички останали да платят за таван, а той завалията да си прави паса. Това трудно се случва. На всички ще им е гадно, но на него най-много. :)
 
От: Re: От: "ДОМОУПРАВА" EООД - Иван Великов - ИЗМАМНИК и МОШЕНИК!

Привет,и аз искам да изкажа мнение за фирмата и въпросният господин който лично познавам.Първо ние в нашият вход също ползвахме услугите им приблизително 11 месеца.Събираха такаса от 19 лв от които 7 бяха само за тях.Въпреки че входа ни е нов те не направиха почти нищо от нещтата които решихме на общо събрание.Пари имнаше към 800лв понеже всички от входа плащат редовно и са коректни.Идеята е не да не се плаща и проблемите да си стоят а да се плаща но и да се върши работа.В краина сметка само таксите събираха на време и след няколко разговора в които все обещаваха че ще направят всичко се отказахме от тях.Сега аз самият съм домоуправител на входа вече 2 год и хората са много доволни понеже направих много неща за които сега няма да пиша но факт е че хората ме поздравяват и си плащат редовно и са доволни.На 100 процента казвам ФИРМА ДОМОУПРАВА И ИВАН СА ИЗМАМНИЦИ И ВСЕКИ КОИТО МИНЕ КЪМ ТЯХ РАНО ИЛИ КЪСНО ГО РАЗБИРА>НЕ СЕ НАБУТВАИТЕ С ТЯХ.Незнам как са другите фирми не мога да коментирам но тази фираме е пълен смях.При тях идеята е само да лапат и по възможност да не вършат нищо.
 
Здравейте!
Интересна тема сте подхванали тук!
Поздравления!
Хубаво е човек да пише и всичко да може да се вижда от всички, но цялата тази история малко намирисва на нещо от сорта "Нека оплюем конкуренцията!".
Всичко е възможно, но в училище сме учили, че и това е вид реклама.
По принцип съм справедлив човек и бих искал да чуя ответната страна.
Какво ли ще ми каже по темата? Дали ще се сети за такъв случай? А дали е имало такъв случай изобщо или това е просто добре написан материал?
Ако следвам логиката на автора на темата излиза, че трябва още като видя този човек и да се кръстя.... с пожелание дано на мен да не ми се случва...
Ще ми е интересно да се видя очи в очи с главния герой и да разбера колкото се може повече за него. Да усетя дали има нещо общо с този добре написан материал.
Ако успея да се свържа с човека бих Ви споделил впечатленията ми... но вярвайте ми не бих се доверил просто ей така на впечатления от една среща... така, че пожелайте ми успех...
Ако можех да се срещна и с автора тогава със сигурност бих бих наясно с двете страни и ще мога да застана на една от тях...
Поздравления на автора.
Добре си е написал "домашното".
 
Някой с мнение относно Вход Мениджър? Защото при нас са те, пък хич не им се кефя и откъм такси и откъм грижа.
 
Трябва да се гледа и от двете гледни точки. Ако в дадена жилищна сграда живеят не хора, а свине, които чупят пощенските кутии през 3 дни и лющят балканската версия на моцарт по нощите, то и най-съвестният домоуправител ще вдигне ръце:)
 
ХА! Този Петър Гешев ми изглежда на най-коректният човек. Така звучи сякаш, ей на вижте, какъв е този и този, а аз съм без проблем. Този петър гешев ще излезе най-голямото лайно в кооперацията сигурно. Прилича ми на тези, които стоят от страни и само казват колко са недоволни. Пълен смешник. А дали изобщо е Петър Гешев?! Надали! Такива хора не си пишат истинските имена. Те са дребни малки мравки, които обикалят и търсят храна, с която да нахранят душата си. Естествено винаги са недоволни. Бас ловя,че е така. и сега виж ти. Иванчо му бил виновен. Та на този всеки му е виновен. Сигурно и майка му и баща му са му виновни, че са го правили докато са били пияни. Страшна работа. Стягайте се хора! Какви са тези глупости. Та има ли някой който да им вярва?! лелееее! Направо съм потресен. И сигурно има хора, които му се връзват. И сега иванчо сигурно се чуди защо му се носи лоша слава. Ха-ха-ха! Иванчо, та този Пешко ти оронва доброто име в обществото! Няма ли някой който да му отвори очите и да се сети Пешко,че така друг път няма да прави. Не може така. В интернет всеки си мисли,че може да пише каквото си иска за всеки. Това не е редно. Ако е така, значи нищо не става от вас. трагедия! Нивото пада всеки ден. Та то повече на къде. Май вече си копаем и дори се закопаваме...

Добре де!
Ами ако аз сега си търся домоуправител?!
Какво според Вас ще си помисля?
Ами направо ще си кажа: Ще настоявам на събранието всички мои съседи да гласуват за тази Домоуправа. и нека Иванчо ни докаже,че това просто е една измишльотина на някой болен мозък с ниско самочувствие.
Ебати обществото!

Аз наистина ще се обадя на тази домоуправа и ще видя какво правят. и предполагам,че този Пешко ще излезе лъжливото овчарче....
 
Има ги всякакви. При нас на последните етажи има някакви художници, които отварят вратата на домоуправителя и в лицето му казват, че няма да си платят блоковите. Ама ползват асансьор, ползват лампа, ползват услугите на жената, която чисти пространствата. Мизерници от всекъде. Не знам защо се отказаха от опцията тея чипове, които ги сложиха онзи ден да играят и за асансьора, да ги видим хубостниците при 3 неплатени месеца как ще си ходят до 9-10 етаж пеша...

Художници ми били, немало да плащат...
Да, има си такива хора. Аз още се чудя защо някакви неща, които на пръв поглед не върви да са така все още си седят. Имаме счупени входни стълби, които не знайно защо не смятат за необходимост да се оправят. Едно счупено (по-скоро спукано, но скоро ще падне) стъкло, което е на ръба да падне. Общите части са под всякаква критика. Таваните и мазетата, които пак са към общите части са също супер запуснати. По мои планове, ако всичко е ОК, мисля да си освежа моя етаж (разбира се боядисване, скриване на кабели и оправяне на цокъл) - най-вероятно само за моя сметка. Но какво да се прави.

Ние нямаме арт персони, поне не съм чувал или видял, но имаме и много пенсионери, които не смятат за нужно да се дават за общи части, нищо, че всеки ден минават през тях, за да стигнато до апартаментите си.
 

Горе