Дайте идея за някакъв сайт?

Дискусията в 'Webmaster Help - Секцията на Експертите' стартирана от webmast367, Окт 24, 2018.

 1. webmast367

  webmast367 Well-Known Member

  Рег.:
  Май 4, 2015
  Съобщения:
  1,653
  Харесвания:
  205
  Точки:
  63
  Здравейте колеги.

  Допитвам се до Вас, тъй като в момента нямам никакви идеи, а разполагам с постоянен източник на трафик - слаб е, но все е нещо.

  Трафика зависи от интереса на публикациите е от порядъка на 2000-5000 дневни посещения.
  Идеята ми е, да измисля някакъв сайт с който да мога хем да монетизирам въпросният трафик, хем да мога да развивам някакъв сайт който да има редовни посетители след време.

  -Обмислях тип новинарски сайтове, но са ми писнали не знам до къде... дълги години съм се занимавал с такива и не ми се занимава повече...
  -Развивах 2 сайта музикални.. не ми идва от вътре да си губя времето с подобни, макар и двата да съм ги развил доста добре и да си правят 100% натурален search трафик - Продал съм ги!
  -Преди мислех да пускам сайт за обяви.. наринах доста пари по ъпдейтване на теми, пренаписване на плъгини и функции, но тъкмо беше на 99% готов и го зае*ах и него.... мина ми желанието...
  - Дропшипинг / Афилиейт сайтове някак не ми допадат, и не смятам че мога с този трафик да монетизирам достатъчно добре...
  - Малък магазин... също не виждам като алтернатива, тъй като съм се занимавал и с продажба на разни продукти и много по удобно ми е да става всичко през Facebook страница.

  Какво бихте посъветвали, или какво бихте направили Вие за монетизация на някакъв тънък трафик (БГ)

  П.с нямам големи познания, не съм програмист.. тук се ограничавам до възможности на въпросния сайт, защото мога да си го направя само на Wordpress. Тук се ограничавам до нещо по-простичко, като идея.

  Благодаря.
   
 2. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,230
  Харесвания:
  1,156
  Точки:
  113
  Гледай за нещо, което го няма или не е както трябва и можеш да го поправиш, или да го направиш както трябва. С блогове тип статии няма смисъл, за магазини... Не знам - поредния магазин...
   
 3. идея

  идея Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2013
  Съобщения:
  557
  Харесвания:
  64
  Точки:
  28
  Да, подкрепям, че трябва да е нещо, което го няма или е много рядко. Като погледнеш това, което си изброил (новинарски сайтове, музикални, обяви, дропшипинг, Афилиейт, магазин) са си едни от най-често срещаните и ти точно от тях искаш да избягаш. Значи търси в другата посока - това което се среща рядко или още по-добре да не е правено никога. Имаш ли някоя област, в която си уникален?
   
 4. webmast367

  webmast367 Well-Known Member

  Рег.:
  Май 4, 2015
  Съобщения:
  1,653
  Харесвания:
  205
  Точки:
  63

  Проблема е че не знам какво да бъде... То ясно, че трябва да е нещо различно от изброените :D но за момента нямам точна нагласа...
  Мислех разни вицове, глупости... или пожелания за празници едно друго, но изисква много работа, а полза няма и насоката пак не ме влече сякаш..
   
 5. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  165
  Харесвания:
  91
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Твърде си ограничен от използването на готови платформи.
  Щом ти можеш да ги използваш, значи всеки би могъл. Тогава ще е масово срещано.
  Мислиш на дребно и това също те ограничава в идеите ти.

  Предполагам търсиш с нещо да се занимаваш, защото ти е останало повечко свободно време ? Помисли за възможността да го вложиш в някакво обучение - например програмиране / маркетинг / SEO / предприемачество или каквото те влече като цяло и искаш да си развиеш знанията.
   
 6. идея

  идея Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2013
  Съобщения:
  557
  Харесвания:
  64
  Точки:
  28
  Разбрах, вижда се и от първия ти пост, че това, което не те влече бързо ти минава желанието да се занимаваш с него. Явно си от хората, които не са много склонни да вършат черната (скучната) работа, затова ми беше въпроса - имаш ли нещо, в което си уникален, което го разбираш повече от другите. На какви теми ти е най-интересно да говориш? Ако си запален по нещо то вършенето на черната работа около него не ти тежи. Имаш ли някаква страст? (може да не я казваш тук, само си помисли коя е и дали не може да я превърнеш в сайт)
   
  Последно редактирано: Окт 24, 2018
 7. webmast367

  webmast367 Well-Known Member

  Рег.:
  Май 4, 2015
  Съобщения:
  1,653
  Харесвания:
  205
  Точки:
  63
  - Това че ми е писнало от дадена нисша, мисля че не значи че е черна работа или че не ми се занимава..

  - Добър съм в харченето на пари... но не мога да измисля как да монетизирам това ми качество :D

  Шегата на страна.. мислил съм и точно за това пускам темата, защото като цяло не знам и аз какво да бъде..

  В случая ми трябва просто някаква идея за сайт с който да монетизирам 2-3к трафик дневно за да не го прахосвам и най-вече да не ми отнема време, тъй като свободно такова нямам почти никакво за това съм оставил и сайтове почти всякакви.


  Ограничен съм това е ясно. Но и да не бях нямам нужното време за къстъм решения, тъй като изискват много повече време.
  Не ми е останало изобщо свободно време и именно по тая причина искам нещо бързо за спретване, а какво по-добро решение за това от wordpress.

  Да влагам време в обучения не виждам смисъл. Искам да кажа, че да седна да уча програмиране няма да стане. Първо не ме влече, второ съм останал достатъчно без очи от висенето на компа по 20 часа дневно.
  Друго като трябва нещо да науча го правя, тоест когато ми е нужно и интересно да го знам.

  За по-сериозни неща които не са ми ясни, плащам на хора които са го учили и го знаят.

  Както казах просто ми трябва някакъв сайт, който да си монетизирам 2-3к излишен трафик, а не искам да е новини или подобни глупости.

  Да е нещо което няма конкуренция, не е фактор, тъй като мен конкуренция не ме плаши.
  Просто ми трябва някаква насока... изчетох целия интернет и не виждам нещо с което да открия топлата вода, тоест ще е нещо което вече е открито то е ясно, но не мога да се насоча към нищо за момента.

  За предложения да монетизирам трафика като предлагам реклама - вече го правя.


  Благодаря на всички за идеите ще продължавам да го мисля. За момента имам доста идеи, но не мога да се насоча към конкретна.
   
 8. идея

  идея Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2013
  Съобщения:
  557
  Харесвания:
  64
  Точки:
  28
  А може ли да ти писне в харченето на пари? Вероятно не. И там има доста черна работа. Ходене по магазини и сайтове, търсене на места за паркиране, сравняване на цени и качество на стоките и услугите, сравняване на технически данни и възможности на стоката и още куп съпътстващи дейности, които са все неприятни и понякога могат да ти отнемат дни докато намериш правилния продукт.
  НО, те не ти тежат, понякога дори не ги забелязваш тези досадни работи, защото харченето ти е страст.

  Сега предполагам се вижда разликата между това да се занимаваш с нещо, което ти е страст, нещо, в което си добър или с нещо, от което да монетизираш 2-3к трафик дневно за да не го прахосваш и най-вече да не ти отнема време.
  :)
  Както и да е, успех!
   
  Последно редактирано: Окт 24, 2018
 9. Matey Hristov

  Matey Hristov Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2017
  Съобщения:
  253
  Харесвания:
  95
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Здравейте на всички. Изкочи ми една идея, която е действаща в Испания и е доста успешна. Мислих да пусна отделна тема, ако някой предприемач реши да се заеме с тази идея, защото лично аз такива способности нямам, но пък останат много приятно впечатлен.
  Мисля, че всички знаете сайта jobs . bg, там работниците търсят работодателите си. Много фирми дори при запитване и предоставяне на SV не отговарят на е-майлите и реално аз поставям много лоша оценка точно на такива фирми в България, а реално не са въобще малко. Скоро един приятел си дойде от Испания и си говорихме, че е придобил сертификати за професионален сервитьор и ми показа тази действаща идея там.
  В случая говорим за същия сайт като jobs . bg, но с обратен ефект. Там работниците си правят профили, описват техните способности, сертификати, техния опит и естествено пишат търсените от тях "работни места". След това работодателя влиза в сайта и търси човека, който реално му трябва. В този сайт работниците записват абсолютно цялата информация, която е нужна на даден работодател и от там нататък чакат е-майли с предложения за работа. Честно казано, много добро впечатление ми направи идеята на този сайт. Глупаво е "ТИ" да търсиш работодател, след това ако евентуално го намериш след 300 опита, на интервюто да му се молиш да те вземе на работа, за да му изкарваш неговите пари. Мисля, че идеята е добра и ако някой създаде този проект, ще подпомогне на изключително много хора. Видях лично е-майла на този мой приятел, буквално всеки ден го спукват от предложения за работа. Успехи.

  Ако някой създаде тази идея и след развитието й, може да почерпи една биричка :3
   
  webmast367 и идея харесват това.
 10. tipto

  tipto Active Member

  Рег.:
  Авг 30, 2013
  Съобщения:
  429
  Харесвания:
  36
  Точки:
  28
  Според мен вече има достатъчно да не кажа даже, че са 1000 и 1 сайта. Всеки втори първо прави това и взе да става банално, едни и същи вицове, пожелания бла бла.

  С моето скромно мнение аз бих заложил на Онлайн магазин.
  С около 3000 трафик се нещо ще продаваш.

  А иначе с 3000 БГ трафик на ден ако чакаш чичо ни гоогле да дава стотинки. А не мерси :)
  Да отворя скоба. Не се занимавам с чичо парите и за това може да бъркам но от писаното в форума останах с впечатлението, че капят макс 3 лева на 1000 посетителя.
  В най добрия случай 9 лв на ден по 30 дни = не мерси :)

  Ако бъркам ме поправете ;)
   
  Последно редактирано: Окт 24, 2018
 11. webmast367

  webmast367 Well-Known Member

  Рег.:
  Май 4, 2015
  Съобщения:
  1,653
  Харесвания:
  205
  Точки:
  63
  Долу горе си прав. Аз също не бих чакал на чичо за подобен трафик и за това се чудя какво друго да бъде с БЪДЕЩЕ, освен по-горе изброените.
  Плащанията могат да бъдат и по-зле, освен ако трафика не е чисто от чичото и не е наблъскан яко с банери, или да е чуждестранен, но при всички положения вече е стотинки навсякъде! С магазин... проблема е че нямам какво да продавам. Както споменах когато съм продавал единични продукти (10-20броя) примерно съм си правил най-лесно продажбите през страница във фейсбук, тъй като през сайт ми беше доста по-сложно, защото има и звънене за потвърждения и куп други глупости освен следенето на сайта + страницата. Отделно и продуктите които съм продавал изискваха доста въпроси и т.н от страна на клиентите и за това фб ми беше най-добре.

  За магазин в моя случай спадаме пак към Дропшипинга и Афилиейта, но стотинките са по-малко и от чичо Гугъл тогава... Поне при мен така беше и отделно БЪлгарите много лъжат....
   
 12. Leverage

  Leverage Active Member

  Рег.:
  Юли 3, 2015
  Съобщения:
  410
  Харесвания:
  96
  Точки:
  28
  Фондация "Америка за България". Само го вмятам като идея в темата. Всеки който има желание може да разгледа какви проекти се спонсорират и давам пример с един.

  https:// zaistinata. (com)
   
  webmast367 харесва това.
 13. slavchev

  slavchev Well-Known Member

  Рег.:
  Дек 20, 2012
  Съобщения:
  2,023
  Харесвания:
  387
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  CEO
  Място:
  Някъде там
  То си е измислено отдавна, казва се LinkedIn :)
   
 14. pepo_999

  pepo_999 Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  3,762
  Харесвания:
  197
  Точки:
  63
  сайт с любопитни факти, интересно инфо, рекорди, конспирации и тем подобни, в такива сайтове винаги се намира кой да чете и ако наистина е поднесена статията се убива доста време
   
 15. tipto

  tipto Active Member

  Рег.:
  Авг 30, 2013
  Съобщения:
  429
  Харесвания:
  36
  Точки:
  28
  НЕ е лоша идея ама не става според мен, подобни сайтове изискват ресурс и време а както по горе споменах за моя любим чичо гоогле какви пари дава.

  ДА кажем си скъсаш га@за и успееш след време да докараш трафик от 3000-5000 посетителя дневно и кво при тия пари дето дава. По горе споменах за 3 лв за 1000 посетителя но чета, че някои и 1 евро не може да докарат от 1000 посетителя. А пък си зависим от прищевките на гоогле, да не забравяме в последно време и номерата на фейсбук.

  А времето дето трябва да отделиш да кажем за 300 макс 500 лева на месец(без да включвам разходите) от друга страна един необразован дето се вика работи в някой склад общи неща взема 800 лева поне.

  Сякаш вече това със сайтовете умря поне за малките.

  Ако имах като @webmast367 трафик бих заложил на магазин.
   
 16. pepo_999

  pepo_999 Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  3,762
  Харесвания:
  197
  Точки:
  63
 17. nicator

  nicator Member

  Рег.:
  Юли 12, 2015
  Съобщения:
  88
  Харесвания:
  53
  Точки:
  18
  Защо непpеменно тpябва да е сайт? Пpащай ги в тубата. Не е нужно да ставаш влогър. Прави някви тъпи компилативни клипчета с кучета, мачки, повръщащи руснаци. С 2-5 к трафик едва ли ще се печели повече от няколко долара, но с времето ще расте и органичният трафик.
   
  webmast367 харесва това.
 18. Kortes

  Kortes Active Member

  Рег.:
  Юли 13, 2011
  Съобщения:
  350
  Харесвания:
  63
  Точки:
  28
  На твое място бих пуснал обява че купувам сайт и ако нещо ме грабне от предложенията го взимам и го развивам, поне имаш някаква основа за трафик.
   
  nik_ela харесва това.
 19. tipto

  tipto Active Member

  Рег.:
  Авг 30, 2013
  Съобщения:
  429
  Харесвания:
  36
  Точки:
  28
  @webmast367 какво имаш предвид хората поръчват и масово не си вземат пратките или от другата страна доставчиците, складовете или представителите хитруват и ти като продавач по средата оставаш като прани гащи?
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice