Дали Analytics влияе на SERP?

Blue-Monday

Member
Добър ден,

чудя се дали е възможно информацията, получена от Google Analytics и Adsense да се използва от Google за опреляне позицията на дадения сайт при търсене? Примерно ако хората затварят сайта мигновено, дали това може да е лош сигнал за Google?

Също така ако има връзка, сочеща към сайта, но от нея не идват никакви посетители, дали Google може да и понижи авторитета?

Споделете, ако имате опит с тези неща, а дори и да нямате, кажете какво мислите.
 
От: Дали Analytics влияе на SERP?

Ще си позволя да ти дам линк към нещо свързано с темата. Драго от доста време е в онлайн бранша така, че съм склонен да се съглася с мнението му. :)
 
От: Дали Analytics влияе на SERP?

Хубава статия но аз не съм напълно съгласен с последният извод в нея че резултатите от аналитикса влияят на СЕПРА въпреки че би било нормално да е така
Реално погледнато обаче сигурно поне 50% от сайтовете нямат аналитикс и тогава Г. как да ги съотнесе към тези които имат.
От личен опит мога да кажа че имам сайтове които реализират по определени думи боунс рейт над 90% и въпреки всичко Г. ги държи на челни позиции по тези думи, а в същото време имам сайтове с релативно съдържание към дадена дума и боунс рейта ми е под 30% обаче Г. ме праща в шеста глуха зад сайтове дето не са и по тематиката.
 

Горе