Данъците при Интернет доходи

ivo.apostolov

Well-Known Member
Не ми се повтаря вече написаното, можете да го видите тук.
Събрали сме с няколко колеги и искаме да бъдем в помощ на интернет бранша.
Коментари, предложения и каквото и да е - тук в темата :)
Местата ще бъдат ограничени.
 
От: Данъците при Интернет доходи

Идеята ти е супер и с голямо удоволствие бих очаствал в това. Изчетох я темата още преди да я пуснеш тук и видях, че реално инвестицията от 7 лв., при наличието на хора забиращи от това, си заслужава на повече от 100%. Яко има нещо като сайт, или страница, на която може да се запишем за участие, ще е супер да споделиш тук линк. Опредлено местата ще са ограничени, поради факта, че е трудно да се събират много хора за това, но си мисля, ще е полезно за всеки един изкарващ пари онлайн. Все пак гледам темите по форумите и не виждам много от хората занимаващи се с онлайн маркетинг да са много в час с това. Но е и разбираемо. Те са маркетинг, а не данъчни експерти, каквито ни прави скапаната държава, само и само да вземе своето, което като гледам в 99% от случайте не си е заслужила.

Иво, дръж ни в течение. Наистина идеята е супер и ще се е добре да се направи и присъства естествено. :) Успехи и нека има повече коментари тук, все пак това ни касае повече от колкото си мислим. :)
 
От: Данъците при Интернет доходи

Проявявам интерес към (мини) семинара - предполагам, че ще се проведе в София. Ще следя темичката.
 
От: Данъците при Интернет доходи

Супер ще е ако се направи такова нещо. Темите в форума по въпроса за данаците и тн.... колкото и да ги чета нищо не разбирам :(
 
От: Данъците при Интернет доходи

Това не говори добре за данъчните закони. Защото е доказателство, че са твърде сложни.

Вместо да се организират подобни семинари няма ли да е по-добре да се организират протести срещу сложните данъчни закони? Няма ли да е по-лесно да се улеснят данъчните закони вместо да се въвеждат часове в училищата по данъчно образование (как да си плащаме данъците)?

От НАП признават, че данъчните закони са кошмарно сложни - и затова предлага да се въведе час по данъци в училищата ВМЕСТО ДА ПРЕДЛОЖИ ДАНЪЧНИТЕ ЗАКОНИ ДА СЕ ОПРОСТЯТ.
 
От: Данъците при Интернет доходи

Това не говори добре за данъчните закони. Защото е доказателство, че са твърде сложни.
Това е всеобща тайна бате, за това хората са предприели такава инициатива, за да може да се зарбера какво аджеба имат предвид нашите данъчни и за какво се лъмти. И аз като активен потребител тук, като ги чета темите, в голямата си част не зацепвам какво реално се случва. За това ще гледам да се оредя и аз да отида и да си задам върпосите.

В другите държави има специално направени (неправителствени) организации, които от своя страна подпомагат, както със средства така и с информация дребните и средни бизнеси като нас. А тук яко олигофрения. Ни организации, ни свободни места, където да питаш, без да ти се цупят, че им губиш времето. Само глоби и содомия, как си му е реда в една потъваща държава.

Иво, дръж ни в течение и спомени как ние можем да бъдем, полезни в това начинание, защото не само е добра идея, но няма да е зле да стане и практика. Следващото може да е - как да се предпазим от някоя щридическа глупост (закон), който държават или някой друг е решил да опражни, за да напълни я затвори, я хазната. Благодарско от мен. ;)
 
От: Данъците при Интернет доходи

Хубава инициатива и предполагам, че ще е полезна на доста хора. Аз ще пропусна за съжаление, защото си имам кои да се занимава с тези работи. Лично на мен би ми бил интересен някакъв семинар на тема: "Как да си отворим фирма в чужбина и там да си плащаме данъците."

В България за момента всяко плащане на данъци е все едно да си скъсаш парите и да ги хвърлиш в кофата (не получаваш нищо на среща). Ето ви пример цък. Отделно по мое мнение тея тикви от НАП са длъжни да обяснят на гражданите всичко, което им е нужно свързано с данъците. За какво иначе им плащаме заплатите, само да ни глобяват и да ни правят мръсно? Аз колкото и пъти да съм стъпвал в НАП нито веднъж не съм получил компетентно мнение или обяснение.

Както и да е отплеснах се малко...Поздрави за инициативата! :)
 
От: Данъците при Интернет доходи

Нещата се понаредиха.
Датата е 22 януари, мястото: http://www.atm-hotel.com/
Залата има 40 места
Ще има минимален вход от 2 лева (благодаря на Регия, че поемат разходите за залата). Едва ли входа ще спре някого, но все пак не искам да всеки, който е решил да идва. Парите ще идат за минерална вода за събитието.

Събитието ще се предава на живо и ще се записва.
След като приключи регистрацията, ще могат да се задават и конкретните въпроси, за които ние да седнем до 22 януари, да четем и да се подготвим.

http://slon.bg/30- за билетчета
 
От: Данъците при Интернет доходи

Браво за инициативата, жалко, че няма да мога да присъствам.
 

Горе