Да изключим осветлението

ZzZaPyr

Member
нека всички изключим осветлението си на 29 март между 20 и 21 часа в така нареченият "Час на земята"

Повече информация относно мероприятието можете да намерите
Тук и Тук
 
Като инициатива е добре измислено но съм далеч от мисълта, че ще има кой знае какъв ефект дори и върху манталитета на средностатистичния Българин (не става въпрос, че сме лоша нация) :)
 
Аз не бих се присъединил към инициятивата.

Не мисля, че един час без 100ватова крушка може да помогне нещо, несмятам че това е начина да се спаси природата, а и аз неизползвам нещо което не ми трябва. ( като ме няма в стаята гася лампата, неоставам в коридора лампата... )

Тъй че успех на спасителите на Земята :)

Поздрави, Александър
 
Всеки ако мисли така наитина няма да спасим земята. Целта е чисто психологическа - всеки да е съпричастен. Със твоята 100 ватова крушка няма да направиш нищо, но ако всички се включим ефекта ще е огромен. В България има около 2 000 000 домакинства. Ако всички угасят 100 ватовите си крушки за 1 час, това прави 200 000 000 W или за 1 час 200000 кВ/ч и това е само в домакинството и от 1 крушка. Аз смятам да се включа и да съм част от световната инициатива

8)
 
Аре стига с тия глупости за спасяването на света като спрем осветлението. Ми дайте направо да се върнем в каменната ера, когато нищо е нямало. Живеем в 21-ви век. Нека се намери по-добър источник на енергия(екологичен, евтин и приложим), а не да се залъгват хората с глупости.
 
@penev75 очаквах някой да каже тези думи. Това е твоя гледна точка, както казах неизползвам повече от който ми трябва ( говоря за електричеството ). Хайде и аз да не се впускам в тези сметки, че ще взема да те отчая...
А и не мисли, че можеш да направиш нещо за екологията. Предполагам знаеш кои са най-големите замърсители - USA, петролния бизнес, автомобилостроенето...

Тъй, че изобщо немисли че с тази крушка можеш да постигнеш нещо ( дори и с идеална цел ).

Всичко това е въпрос на световна политика, която официално зависи от теб, мен и другите жители, но реално не е точно така.

А и немисля, че трябва само защото някои от ООН са решили кой ден е на земята трябва да си спираш лампата тогава - прави го постоянно когато не е използваш.

Не ми се влиза в спорове - твое право е да си на различно мнение и да си спреш крушката.

Поздрави, Александър

ПП Горното изказване неозначава, че нетрябва да се пази природата! Моля да не ме разберете погрешно!
 
Последно редактирано:
изключете го че Evn да са малко на загува.. :d
 
А няма проблем - те ще си надпишат сметките :)
 

Горе