Да обменим малко идеи за потенциални local business ниши

Mat

Well-Known Member
Здравейте, колеги!

Мисля си, че пускам темата в правилния раздел, но ако не е ще помоля модераторите да я преместят където й е мястото.

По принцип няма да разкривам името на фирмата ни, тъй като работим главно в чуждестранни клиенти и държим на анонимността си, когато пишем по форуми и тем подобни. Занимаваме се със SEO, Social Media Marketing и Content Marketing, и много други неща разбира се, но сме се концентрирали върху тези три услуги, тъй като са ни най-рентабилни в дългосрочен план откъм време спрямо печалби. Относно маркетинга - разчитаме главно на колд мейлинг и на колд калинг, малко реклама тук и там, като например Craigslist. Нещата, които смятаме за доста важна част от успеха ни са че винаги се стремим да работим в дългосрочен план, както с клиентите по отделно, така и в специализирането ни в определени услуги, в работа с клиенти в определени ниши. За това отделяме доста време и обмисляне за това в кои ниши да работим сега и в бъдеще. Така че решихме да споделим част от по-любимите ни ниши и евентуално другите колеги с опит в областта могат да направят същото - един вид да си дадем взаимно идеи къде е потециално да се търсят клиенти. За предпочитане е да избягвате дъвканите много пъти ниши, които се споменават в интернет маркетинг форумите, тъй като всички знаят за тях и само ще си изгубим от времето да ги обсъждаме.

Сега аз ще напиша няколко от нашите предложения към вас, за да дам тон на темата и защото така е честно. Трябва да дадеш, за да получиш.

Няколко ниши в които ние имаме добър успех:

Бавачки
Ремонт на часовници
Климатици
Направа или ремоделиране на: спални, всекидневни, кухни, градини
Студиа за масажи
Дрехи по поръчка
Артист девелопмънт студиа

Какво им е толкова хубавото на тези ниши? Общо взето при повечето е лесно да достигнеш до разговор с човека, който управлява бизнеса. А в крайна сметка точно с него е идеята да изградиш маркетинговата стратегия на бизнеса и точно той е човека, който може да реши дали да се възползва от услугите ти.

Така, това са нашите ниши. Това не е някаква вълшебна информация, в крайна сметка всичко опира до възможностите на всеки да представи своите услуги и да направи от някой потенциален клиент реален клиент. Така че само обменяме идеи къде е по-лесно да се установиш, спрямо други ниши например. Вие сте наред.
 
От: Да обменим малко идеи за потенциални local business ниши

Според мен трябва да направите маркетингово проучване а не да питате хората тук защото не всеки ще даде своето безпристрастно мнение:)
 
От: Да обменим малко идеи за потенциални local business ниши

Много са малко хората които биха си разкрили идеите пред другите в форума. Просто една идея която е като к**ва тя не е никаква идея. Иначе успех ви желая. :)
 
Аз бих споделил. Няма как да направиш 100 идеи, поне да раздадеш малко.

Ето няколко интересни и не много трудни ниши:

Екзотични домашни любимци
Свещи,ароматни свещи
Къстам нощни лампи

Има много, но не мога сега да се сетя за повечето. Говорим за на местно ниво. ;) Но проучване му е майката, както каза колегата.
 

Горе